Joao Henriques in Zoran Zeljković. Foto: www.alesfevzer.com
Joao Henriques in Zoran Zeljković. Foto: www.alesfevzer.com

"Glede na to, kako smo igrali, moramo biti zadovoljni s točko. Malce je razočaranja, saj smo zadetek prejeli proti koncu tekme iz prekinitve, a v celoti gledano smo preveč trpeli in prehitro izgubljali žoge. V nekaterih položajih bi lahko tudi bolje reagirali, toda trenutno smo v za nas prehudem ritmu močnih tekem. Še veliko moramo delati. Če bomo v nedeljo v Radomljah zmagali, bo ta točka v Ljubljani velika," je dejal trener Primorcev Zoran Zeljković. Koper je niz zahtevnih srečanj proti Celju (1:1), Mariboru (0:1) in Olimpiji končal brez poraza.

"Strinjam se, da smo preveč trpeli. Ko bi bilo treba, nismo zadržali žoge. Tudi nekaj protinapadov nismo pametno izkoristili," je trenerja dopolnil napadalec in kapetan Maks Barišić, ki je tudi sam slišal nekaj krepkih od "šefa" z roba igrišča, ko je v drugem polčasu slabo podal v enem izmed protinapadov, ki bi morda lahko prinesel povišanje vodstva na 0:2.

"Ni lahko sprintati 100 metrov in potem doseči še gol. Predolgo smo bili brez žoge in potem si utrujen. Tega si ne želimo, saj težimo k temu, da bi imeli več časa žogo v nogah. Nismo še na tej ravni, a smo tekmovalni, kar je najpomembnejše. Fantom sem rekel, da smo trenutno šele na 50 odstotkih. Verjamem, da bomo iz dneva v dan boljši," je poudaril Zeljković.

Henriques: Veseli, da smo zadeli enkrat, a zaslužili bi si zmago
Zadetka s tekme Olimpija – Koper

Po menjavah še težje zadržali žogo

Trener iz Ljubljane je moral po nedeljskem gostovanju v Ljudskem vrtu še na drugi tekmi zapored že v prvem polčasu zamenjati obetavnega 19-letnega Andraža Ruedla, po uri igre pa je opravil trojno menjavo. Tekme je bilo konec za strelca edinega gola Nardina Mulahusejnovića (zadel je že v 1. krogu na medsebojnem dvoboju na Bonifiki), podajalca Nika Omladiča in Kazahstanca Ramazana Orazova. Deset minut pred koncem je tik pred izenačujočim golom Olimpije z igrišča odšel še Ahmed Ankrah.

"Ankrah še ni pripravljen za 90 minut, Omladič pa je moral z igrišča zaradi poškodbe. Trenutno sta za nas zelo pomembna člena in njuna odsotnost se nam je malo poznala. Tudi Orazov je malo načet. Nismo jih nadomestili na želeni način, po menjavah smo še težje zadržali žogo. Vedeli smo, da se bo odpiralo vedno več prostora za protinapade, a nam jih ni uspelo pravilno odigrati," je sklenil Zeljković.

Sorodna novica Rui Pedro preprečil Kopru skok na vrh, prva zmaga Maribora po 13. avgustu

Henriques: Zaslužili bi si zmago

Njegov kolega na klopi zeleno-belih Joao Henriques se je v zadnjih minutah izognil tretjemu zaporednemu porazu, potem ko je Olimpija prejšnji teden izgubila v Lillu (2:0) in proti Bravu (4:2).

"Veseli smo, da nam je uspelo vsaj izenačiti, čeprav bi si zaslužili zmago. To je tekma, na kateri je treba imeti potrpljenje. Igralci so bili večji del tekme potrpežljivi, le za pet, deset minut so jih vmes malo ponesla čustva. Koper je do danes prejel samo šest zadetkov in je dobro organiziran. Ves čas je igral z 11 možmi za žogo, naslonil se je na nizek blok in zapiral prostor. Tokrat je imel tudi precej sreče, saj smo dvakrat zadeli vratnico, prav tako je bil dobro razpoložen njihov vratar. Poskušali smo s podajami na bok in v globino, želeli smo na vsak način zadeti, s streli od daleč, predložki in tako naprej. Nismo delali veliko napak, morali bi le večkrat zadeti, saj smo imeli dovolj priložnosti."

V prvem polčasu je Koper povedel v 34. minuti po akciji po desni strani, ko je bilo v obrambi Olimpije preveč "prepiha". "Čakali so na našo napako, da bi zadeli, kar jim je tudi uspelo. Gol so dosegli iz praktično edine priložnosti. Po zaostanku je bilo naše delo še težje. Dopustili smo jim nekaj protinapadov, toda mrežo so zatresli samo enkrat. Naša osrednja branilca sta s pomočjo vezistov dobro opravila svoje delo. Ob prekinitvah, iz katerih je Koper poskušal storiti kaj več, smo se dobro branili," je dejal Portugalec.

Naše delo je otežilo tudi slabo igrišče, na katerem je zelo težko nadzirati žogo in igrati le z enim ali dvema dotikoma. Pri gradnji napada smo tako izpostavljeni tudi tveganju, saj nočemo igrati z dolgimi žogami naprej. Gradnja napada nam je kar dobro uspevala, nismo izgubljali težkih žog, iskali smo dobre rešitve in igrali potrpežljivo. Prav tako nismo hiteli s preveč igralci v napad.

Joao Henriques

"Ustavljanje ritma ne pripomore k spektaklu"

S tribun je bilo med tekmo slišati tudi nekaj žvižgov sicer maloštevilnih gledalcev. "Ko ne zmaguješ, je nezadovoljstvo navijačev normalno, kar razumem. Normalno je, da to pokažejo. Toda včasih se slaba podaja zgodi, ker žoga skače na neravnem igrišču. Ljudje od najboljših ekip pričakujejo veliko, a tudi največji klubi na svetu ne zmagujejo vedno. Bi pa ob tem pripomnil, da bi moral sodnik v drugem polčasu podaljšati tekmo za več kot šest minut. Koper je poskušal ves čas ustavljati ritem, kar je popolnoma legitimno, čeprav to ne pripomore k spektaklu, a tudi sodnik bi moral to upoštevati. Ni presenečenje, da so Koprčani do zdaj doživeli samo en poraz," je sklenil Henriques.

Branilec Ahmet Muhamedbegović je dodal: "Imeli smo nadzor nad tekmo, a na žalost prejeli zadetek iz nič. Težko je bilo v zadnji četrtini igrišča, Koper je v obrambi dobro stal, težave smo imeli s tem, da si pripravimo pravo priložnost."

V prihodnjem krogu v nedeljo bosta gostovala tako Olimpija kot Koper – prva v Rogaški Slatini, drugi v Domžalah pri Radomljah.

V Stožicah remi brez zmagovalca
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Mariborčani v drugem polčasu nadigrali Radomlje
Pevnik: V zadnje pol ure smo popolnoma nadigrali vodilne Celjane
Zadetka s tekme Domžale – Mura
Zadetka s tekme Rogaška – Bravo

11. krog

Sobota ob 15.00:
BRAVO – DOMŽALE

Ob 20.15:
MURA – CELJE

Nedelja ob 15.00:
ROGAŠKA – OLIMPIJA

Ob 17.30:
KALCER RADOMLJE – KOPER

Ob 20.15:
ALUMINIJ – MARIBOR


Lestvica:                             
CELJE                9  6 2 1 20:9  20
KOPER                9  6 2 1 15:7  20
OLIMPIJA             9  5 1 3 23:18 16
MARIBOR              9  4 2 3 14:10 14
BRAVO                9  4 2 3 13:12 14
MURA                 9  4 1 4 12:15 13
DOMŽALE              9  2 2 5 11:16  8
ROGAŠKA              9  2 2 5  7:18  8
ALUMINIJ             9  2 1 6 13:16  7
KALCER RADOMLJE      9  2 1 6  8:15  7