Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki - #MMCTeden

Svet

S. in J. Amerika Mueller: Poročilo, da je Trump Cohenu naročil, naj laže, ni točno

Potem ko je ameriški spletni portal BuzzFeed poročal, da naj bi ameriški predsednik Donald Trump svojemu odvetniku Michaelu Cohenu naročil, naj laže kongresu, je posebni preiskovalec Robert Mueller poročilo označil za netočno.

58

Evropa V Gdansku bodo pokopali umorjenega župana Adamowicza

Na Poljskem je dan žalovanja za umorjenim županom Pawlom Adamowiczem, ki ga je v nedeljo na dobrodelni prireditvi zabodel 27-letnik. Adamowicza bodo danes pokopali.

S. in J. Amerika Eksplozija na naftovodu v Mehiki. Mrtvih najmanj 21 ljudi.

Blizu mesta Tlahuelilpan v mehiški zvezni državi Hidalgo je v petek na naftovodu odjeknila eksplozija, pri čemer je umrlo najmanj 21 ljudi, 71 pa je ranjenih.

1

S. in J. Amerika Trump in Pence nagovorila udeležence protesta proti pravici do splava

V Washingtonu je v petek potekal tradicionalni letni pohod nasprotnikov pravice žensk do splava v ZDA, ki sta jih nagovorila predsednik Donald Trump in podpredsednik Mike Pence.

45

S. in J. Amerika ZDA: Migranti skopali rove pod zidom in na drugi strani zaprosili za azil

Okoli 400 migrantov je skopalo nekaj rovov pod zidom oziroma ograjo na meji med ZDA in Mehiko ter poiskalo prvo patruljo obmejnih organov pregona. Predali so se ameriškim oblastem in zaprosili za azil.

35

Azija z Oceanijo Bela hiša: Drugo srečanje Trumpa in Kima do konca februarja

Bela hiša je sporočila, da se bosta ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Džong Un drugič sešla do konca februarja.

20

Več novic iz sveta

Evropska unija Med laburisti razkol: podpreti drugi referendum o brexitu ali ne?

Če bi vodja laburistov Jeremy Corbyn podprl drugi referendum o brexitu, bi lahko odstopilo več laburističnih ministrov v senci, saj v stranki ni visoke podpore tej možnosti.

39

S. in J. Amerika Na vidiku preiskava zoper Trumpa zaradi poročil, da je odvetniku naročil, naj laže

Demokrati v predstavniškem domu ameriškega kongresa napovedujejo preiskavo zoper predsednika Donalda Trumpa po medijskih poročilih, da je svojemu odvetniku Michaelu Cohenu naročil, naj laže v kongresu, kar je kršenje ameriške zakonodaje.

107

Evropa Nemčija s Francijo pripravljena poslati opazovalce v Azovsko morje

Nemški zunanji minister Heiko Maas je v Moskvi izrazil pripravljenost Nemčije in Francije, da v Azovsko morje pošljeta opazovalce. Govor je bil tudi o pogodbi o omejitvi jedrskih raket srednjega dosega.

16

Evropa V Pragi se je na istem mestu kot pred 50 leti Palach zažgal moški

Na praškem Vaclavskem trgu se je 55-letni moški polil z vnetljivo tekočino in se zažgal na istem mestu, kjer se je pred 50 leti iz protesta proti sovjetski okupaciji tedanje Češkoslovaške zažgal študent Jan Palach.

17
Več novic

Evropska unija

Bomo v Združeno kraljestvo po "trdem brexitu" še lahko potovali le z osebno izkaznico?

Brexit brez dogovora med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom bo prinesel dražje klice z obeh strani, delovne vize, zmedo med letalskimi prevozniki ter nadzor in dolge kolone tovornih vozil na mejnih prehodih.

63

Mayeva kuje nov "načrt" za brexit in poziva Corbyna, naj pri tem sodeluje

Potem ko je britanska premierka Theresa May v sredo zvečer prestala glasovanje o nezaupnici, je v četrtek s poslanskimi skupinami iskala rešitve, kako izpeljati brexit oziroma najti dogovor, ki bo šel skozi parlamentarno sito.

100

Vlada Therese May preživela glasovanje o nezaupnici

Britanski parlament pričakovano ni izglasoval nezaupnice vladi premierke Therese May, kljub porazu dogovora o brexitu 24 ur pred tem. 306 poslancev je nezaupnico podprlo, 325 pa jih je glasovalo proti.

28

Glavni pogajalec EU-ja: Tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje

Urejen brexit ostaja naša absolutna prioriteta, a tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje, je v Strasbourgu dejal glavni pogajalec EU-ja o brexitu Michel Barnier.

118
Več

Izbor

S. in J. Amerika "Ljudje pričakujejo, da bo predstavnik njihovega okrožja storil nekaj zanje"

Ameriški predsednik Donald Trump zahteva gradnjo zidu na meji z Mehiko, česar pa mu predstavniški dom kongresa noče odobriti. O političnem dogajanju v ZDA smo se pogovarjali z Mašo Ocvirk, ki je v predstavniškem (spodnjem) domu opravljala prakso.

25

Evropa Zakaj brezpilotni letalnik nad letališčem povzroči takšno paniko?

Decembrska drama na londonskem letališču Gatwick, ko je zaradi enega ali več brezpilotnih letalnikov promet obstal za 36 ur, je opozorila na kaos, ki ga lahko povzročijo te naprave. In vsak mesec jih je po svetu v civilne namene prodanih kar 200.000.

59

Praznični koledar Mojca Širok: Obup ljudi je lahek plen političnih dobičkarjev

"Politična podoba EU-ja bo povsem drugačna od tiste, ki smo jo poznali do zdaj, " meni Mojca Širok, ki v evropsk em volilnem letu napoveduje okrepitev skrajne desnice.

Evropa "Na ulicah Francije so pripadniki nižjega srednjega razreda, ki zahtevajo, da se jih upošteva"

Protestno gibanje "rumeni jopiči" je politično zelo heterogeno, zato so tudi vzgibi protestnikov zelo različni, je za MMC dejal francoski politolog Arnaud Mercier. Strinjajo pa se v zahtevi po večji politični participaciji in sovraštvu do Macrona.

64

Svet Foto: 55 podob sveta v letu 2018

Od zgodovinskega srečanja Trumpa in Kim Džong Una v razkošju singapurskega hotela do srce parajočih podob stradajočih jemenskih otrok: leto 2018.

11
Več