Sorodna novica Šimundža navdušen nad željo in prizanesljiv do številnih napak

"Dosedanja prizadevanja smo nadgradili s podpisom pisma o nameri, ki opredeljuje skupne cilje bodočega sodelovanja. Določene so vse pomembne točke, podpisan dokument pa pomeni podlago za sestavo pogodbenih razmerij med obema partnerjema," je pojasnil predsednik Maribora Drago Cotar v objavi na klubski spletni strani.

Skupni projekt za finančno stabilnost

Cotar je poudaril, da vstopajo v strateško partnerstvo. "Vse poteze z naše strani so storjene po tehtnem premisleku in temeljitih raziskavah, z namenom, da omogočimo nadaljnjo rast kluba na vseh področjih, s polno odgovornostjo do blagovne znamke Maribora, navijačev in mesta. Gre za skupen projekt, ki bo zagotovil dolgoročno finančno stabilnost in uresničil visoko zastavljene tekmovalne cilje ter tudi infrastrukturni razvoj, ki bo koristil tako članski ekipi kot tudi mlajšim selekcijam vseh starostnih skupin," je dodal Cotar.

Zmaga na derbiju ga je podžgala

Acun Ilicali, ki je sicer tudi lastnik angleškega Hull Cityja, si je skupaj z najtesnejšimi sodelavci 11. maja ogledal derbi v 35. krogu Prve lige Telemach, v katarem so Mariborčani premagali Olimpijo z 2:1 (1:0).

"Takoj ko sem vstopil na stadion Ljudski vrt, sem bil zelo prevzet od neverjetnega ozračja, neskončne podpore in navdušenja navijačev nad svojo ekipo. Veselim sem, da začenjam svojo pot s tako dobro vodenim klubom in navijači, ki izkazujejo svojo podporo od začetka do konca tekme. To je bila moja prva tekma Maribora, ki sem jo spremljal v živo v Ljudskem vrtu, in zmaga na tako pomembnem derbiju je samo še povečala moje navdušenje ter veselje," je o tem dejal Ilicali za klubsko stran.

Oddaja Tretji polčas: Simon Šparavec in Miha Dajčman o sobotnem derbiju Maribor – Olimpija
Sorodna novica Maribor potrdil napredek v pogovorih: Ilicali ustrezen dolgoročni partner, a zgodba še ni zaključena