Rui Pedro in Maks Barišić. Foto: www.alesfevzer.com
Rui Pedro in Maks Barišić. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani so se s celotnim izkupičkom že vrnili iz Šiške, Domžal in Maribora. Tudi tokrat je dolgo kazalo, da bodo odnesli tri točke, a je zmajem uspelo izenačiti po prekinitvi osem minut pred koncem. Branilci naslova so imeli večjo posest žoge, a premalo idej v napadu, da bi lahko iztržili ugodnejši izid.

Trenerja Joao Henriques in Zoran Zeljković sta si čestitala po remiju. Foto: www.alesfevzer.com
Trenerja Joao Henriques in Zoran Zeljković sta si čestitala po remiju. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani niso več stalna stranka zmajev
Koper je bil v prejšnji sezoni stalna stranka Olimpije (štiri tekme, štiri zmage), a se je v uvodnem krogu letošnjega prvenstva trend obrnil. Koper je bil na Bonifiki boljši z 2:1.

Mulahusejnović unovčil lepo podajo Omladiča
Prvi polčas je razočaral maloštevilne gledalce na tribunah. Ljubljančani so imeli terensko premoč, a pravih priložnosti ni bilo. Koprčani so izkoristili edino priložnost, potem ko je po protinapadu Nik Omladič prodrl po desni strani in podal na rob kazenskega prostora, kjer je bosanski napadalec Nardin Mulahusejnović poslal žogo ob vratnici v levi zgornji kot vrat Matevža Vidovška.

V 53. minuti so si Ljubljančani pripravili veliko priložnost za izenačenje. Diogo Pinto je v kazenskem prostoru prišel do strela, njegov poskus je vratar Jan Koprivec odbil v vratnico, odbita žoga je prišla do Nemanje Motike, ki pa jo je zgrešil.

Sorodna novica Zadnji Aluminij kot prvi porazil vodilno Celje

Nukić z glavo zadel vratnico
Mustafa Nukić je vstopil po uri igre namesto Motike. Takoj je bil nevaren, ko je po predložku z desne strani dobro streljal z glavo, toda veselje mu je preprečila vratnica. V 80. minuti je Peter Agba močno sprožil strel z razdalje, a preveč po sredini, tako da Koprivec večjega dela ni imel.

Rui Pedro izenačil iz bližine
Tri minute zatem so zmaji le izenačili. Jorge Silva je z desne strani izvedel prosti strel, do nizke žoge se je dokopal Pedro Lucas, njegov strel z glavo je Koprivec odbil, toda le do Ruija Pedra, ki jo je brez težav poslal v mrežo.

Ljubljančani so do konca tekme še poskušali doseči drugi gol, toda pravih priložnosti niso imeli, enako velja za Koper, ki v Ljubljani poleg taktične discipline ni pokazal posebej veliko, a je lahko zadovoljen s točko, s katero se je na lestvici izenačil z vodilnim Celjem.

Zadetka s tekme Olimpija – Koper
Madžid Šošić je izkoristil prvo priložnost za Radomlje na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Madžid Šošić je izkoristil prvo priložnost za Radomlje na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani končali črni niz
Maribor je osvojil prve tri točke v septembru, izgubil je v Celju, v Stožicah in v nedeljo še doma proti Kopru z 0:1. To je bila njihova prva zmaga po 13. avgustu, ko so premagali Bravo s 3:1. Po prvem polčasu je kazalo na nov neuspeh, iz Ljudskega vrta so se znova slišali žvižgi, varovanci Damirja Krznarja so spet zaostajali, toda tokrat v drugem delu vendarle izpeljali preobrat za pomembne tri točke, ki pomenijo vsaj nekaj dni miru.

Šošić izkoristil prvo priložnost za Radomlje
Vijoličasti so začeli odločno. V 8. minuti je streljal Marko Božić z 20 metrov, Luka Baš pa je žogo odbil v kot. Po četrt ure je Erico Castro streljal prek vrat.

Precej natančnejši so bili gostje. Po podaji Dejana Vokića v kazenski prostor se je Madžid Šošić izognil prepovedanemu položaju in neoviran poslal žogo v mrežo.

Sven Šoštarič Karič je z glavo poskrbel za vodstvo Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Sven Šoštarič Karič je z glavo poskrbel za vodstvo Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

Božić izenačil na začetku drugega polčasa
V drugi polčas so vijoličasti krenili na vse ali nič. V 47. minuti je Marko Kolar poslal žogo pred vrata, Castro jo je preusmeril, pred golovo črto pa odbil Tin Hrvoj.

Pritisk se je stopnjeval. V 50. minuti je Ignacio Guerrico podal z leve strani, po uspešnem sprejemu se je Božić takoj odločil za udarec in žoga po vmesnem odbitku ob desni vratnici v mrežo.

Šoštarič Karič zadel z glavo po podaji s kota
V 58. minuti je kot izvajal Marin Laušić, Sven Šoštarič Karič pa je z glavo poslal žogo v mrežo za 2:1. Mariborčani so se razleteli po zelenici. Priložnosti so se vrstile.

Erico Castro se je veselil pred južno tribuno, kjer so Viole. Foto: www.alesfevzer.com
Erico Castro se je veselil pred južno tribuno, kjer so Viole. Foto: www.alesfevzer.com

Castro končno zatresel mrežo
V 64. minuti je Kolar stekel sam proti vratom. Baš ga je podrl, a je sodnik Božo Kondić pustil prednost. Žoga se je odbila do Erica Castra, ki jo je zabil pod prečko. To je bil prvi zadetek Angolca v vijoličastem dresu.

Zanesljivo vodstvo je Mariborčane uspavalo. Radomlje bi ob koncu tekme lahko vsaj znižale zaostanek, a je domače nekajkrat rešil vratar Jug.

V nedeljo nov velik test v Kidričevem
Trener Krznar bo zdaj malce lažje zadihal, a že v nedeljo bodo znova nujne tri točke v Kidričevem. Aluminij je po imenitni predstavi v sredo v Celju dobil zalet in bo zelo motiviran.

Mariborčani v drugem polčasu nadigrali Radomlje

10. krog:
MARIBOR – KALCER RADOMLJE 3:1 (0:1)
1600; Božić 50., Šoštarič Karić 58., Castro 66.; Šošić 22.

Maribor: Jug, Pihler, Šoštarič Karič, Watson, Guerrico (87./Strajnar), Laušić, Lorber, Repas (78./Urata), Božić (87./Vrhovec), Kolar (80./Soudani), Castro.

Kalcer Radomlje: Baš, Hrvoj, Korun, Ševelj, Prpić (68./Jazbec), Gnjatić, Nuhanović, Krolo (68./ Cerar), Vokić (68./Marković), Šošić, Kukovec (68./Da Cruz).

Sodnik: Božo Kondić (Ljubljana)

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Koper prvič v tej sezoni ni odnesel treh točk z gostovanja. Foto: www.alesfevzer.com
Koper prvič v tej sezoni ni odnesel treh točk z gostovanja. Foto: www.alesfevzer.com

OLIMPIJA – KOPER 1:1 (0:1)
1250; Rui Pedro 82.; Mulahusejnović 34.

Olimpija: Vidovšek, Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Doffo (70./Agba), Elšnik, Motika (61./Nukić), Pinto (61./Florucz), Pedro (88./Boultam), Lucas (88./Fadida).

Koper: Koprivec, Pabai, Mittendorfer, Prce, Pavlović, Ankrah (81./Hrvatin), Omladič (61./Vešner Tičić), Ruedl (13./Nkada), Orazov (61./Groznica), Barišič, Mulahuhusejnović (61./Jelenič).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Odigrano v sredo:
ROGAŠKA – BRAVO 2:0 (1:0)
750; Gradišar 12., Vinogradac 73.

CELJE – ALUMINIJ 1:3 (1:0)
800; Kvesić 27./11-m; Jagić 67., Baskera 72., Jovanović 88./11-m

DOMŽALE – MURA 0:2 (0:1)
400; Shabanhaxhaj 44., Maruško 70.

Lestvica:                             
CELJE                9  6 2 1 20:9  20
KOPER                9  6 2 1 15:7  20
OLIMPIJA             9  5 1 3 23:18 16
MARIBOR              9  4 2 3 14:10 14
BRAVO                9  4 2 3 13:12 14
MURA                 9  4 1 4 12:15 13
DOMŽALE              9  2 2 5 11:16  8
ROGAŠKA              9  2 2 5  7:18  8
ALUMINIJ             9  2 1 6 13:16  7
KALCER RADOMLJE      9  2 1 6  8:15  7