Marcel Ratnik je z evrogolom Olimpiji prinesel zmago. Foto: www.alesfevzer.com
Marcel Ratnik je z evrogolom Olimpiji prinesel zmago. Foto: www.alesfevzer.com

Direktor Olimpije Igor Barišić je v petek sporočil, da bo klub ves dobiček od prodaje vstopnic na prihodnjih dveh tekmah (proti Domžalam in proti Celju konec meseca) namenil prizadetim v poplavah, a se je v Stožicah zbralo skromnih 1312 gledalcev.

Maribor in Celje, ki sta še v četrtek igrala v Konferenčni ligi, bosta svojo tekmo odigrala v nedeljo, krog pa se bo končal v ponedeljek s tekmo Koper − Mura.

Rui Pedro zadel z bele točke
Ljubljančani so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, bili so nevarnejši pred vrati, večkrat so zapretili, a zadetek dosegli šele po sporno dosojeni 11-metrovki, potem ko je v kazenskem prostoru padel Svit Sešlar. Glavni sodnik David Šmajc je pokazal na belo točko, s katere je v 41. minuti Rui Pedro vratarja Gašperja Tratnika poslal v napačno smer in zadel s strelom v desno. Pri Domžalčanih je bil najbolj razpoložen napadalec Danijel Šturm, ki je ljubljanskim branilcem povzročal največ preglavic. Med drugim je tudi zapravil izjemno priložnost, ko se je po lepo odigranem protinapadu znašel iz oči v oči z vratarjem Matevžem Vidovškom, a je žogo poslal krepko čez gol.

Rui Pedro je bil v zaključku prvega polčasa natančen z bele točke. V 74. minuti je po lepem protinapadu zadel še levo vratarjevo vratnico. Foto: www.alesfevzer.com
Rui Pedro je bil v zaključku prvega polčasa natančen z bele točke. V 74. minuti je po lepem protinapadu zadel še levo vratarjevo vratnico. Foto: www.alesfevzer.com

Topalović poskrbel za izenačenje, Ratnik za evrogol
V nadaljevanju gostje niso potrebovali veliko časa za izenačenje, že v 53. minuti je za 1:1 zadel Luka Topalović. Ta je bil na pravem mestu, potem ko je Vidovšek odbil oster nizek predložek z leve strani, in žogo hladnokrvno pospravil v mrežo. A Ljubljančani so zelo hitro spet smuknili v vodstvo, Marcel Ratnik, ki je nosil kapetanski trak, potem ko je zelenico zaradi poškodbe že v prvem polčasu zapustil Timi Max Elšnik, je z velike oddaljenosti sprožil projektil in premagal Tratnika. 2:1.

Šturm zadel prečko, Černe Vidovška
Igra se je nato malce umirila, nato pa spet razživela, ko je Rui Pedro iz protinapada z diagonalnim strelom zadel levo vratarjevo vratnico. Že v naslednjem napadu je na drugi strani igrišča Šturm zatresel prečko, iz neposredne bližine pa je Vidovšek nato preprečil veselje še Gašperju Černetu. Domžalčani so do konca srečanja lovili izenačujoč zadetek, a zaman. V izdihljajih obračuna je imel izenačenje na nogi rezervist Mirza Hasanbegović, a je s slabim strelom ostalo pri minimalni zmagi Olimpije.

Olimpija v Stožicah ugnala Domžale

Še tretji poraz Radomelj
Radomljani so doživeli še tretji poraz v sezoni, za nameček pa še na tretji tekmi niso zadeli. Aluminij, ki je v uvodu sezone navkljub le eni osvojeni točki pustil dober vtis, je tokrat dosegel prvo zmago v sezoni, potem ko je že v prvem polčasu dosegel oba zadetka. V 36. minuti so terensko premoč Kidričani unovčili, potem ko je s približno 18 metrov z nizkim strelom zadel Marko Brest za 1:0. Šest minut pozneje je bilo že 2:0 za goste, po podaji z desne strani je na prvi vratnici z glavo zadel Tin Martić. Radomlje bodo v 5. krogu v soboto gostovale pri Muri, Aluminij pa bo gostil Olimpijo.

Prva liga Telemach, 4. krog:

OLIMPIJA − DOMŽALE 2:1 (1:0)
1312; Rui Pedro 41./11-m, Ratnik 59.; Topalović 53.

Olimpija Ljubljana: Vidovšek, Sualehe, Karamatić, Ratnik, Silva (84./Estrada), Doffo, Elšnik (45./Fadida), Posavec (84./Gavrić), Sešlar (70./N. Motika), Rui Pedro, Lucas (70./Bristrić).

Domžale: Tratnik, Klemenčič, Fazlić, Brecl (86./Biggs), Đapo, Mutavčić (67./Pišek), Julardžija, Repas (78./Markuš), Šturm, Topalović (78./Marasović), Černe (78./Hasanbegović).

Sodnik: David Šmajc (Kranj)

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Ratnik zadel za tri točke Olimpije

KALCER RADOMLJE − ALUMINIJ 0:2 (0:2)
250; Brest 37., Martić 41.

Kalcer Radomlje: Baš, Ševelj (91./Merdović), Gorenc Stanković (80./Posavac), Nuhanović, Hrvoj, Krolo (80./Davidović), Marković, N'Landu, Kukovec (67./Štorman), Korun, Cerar (46./Malenšek).

Aluminij: Banić, Jovan, Koblar, Schaubach, Pečnik (46./Brkljača), Jagić, Martić, Brest (91./Baskera), Gorenak (79./Bilji), Jovanović (79./Katuša), Susso (26./Skiba).

Sodnik: Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)


Nedelja ob 17.30:
MARIBOR − BRAVO

Ob 20.15:
CELJE − ROGAŠKA

Ponedeljek ob 20.15:
KOPER − MURA

Lestvica:                             
OLIMPIJA              3  2 0 1  8:3  6
MARIBOR               2  2 0 0  5:0  6
KOPER                 2  2 0 0  3:1  6
CELJE                 2  1 1 0  7:2  4
BRAVO                 2  1 1 0  3:1  4
ALUMINIJ              3  1 1 1  4:3  4
DOMŽALE               3  1 1 1  5:5  4
MURA                  2  0 0 2  2:8  0
KALCER RADOMLJE       3  0 0 3  0:7  0
ROGAŠKA               2  0 0 2  0:7  0