Igor Barišić. Foto: www.alesfevzer.com
Igor Barišić. Foto: www.alesfevzer.com

"Zame in za upravo kluba je to najpomembnejša novinarska konferenca do zdaj. Po izgubljeni tekmi proti Galatasarayu pred nekaj dnevi sem v intervjuju izjavil, da je Ljubljana naš dom. Seveda smo bili žalostni po porazu, a mi je predsednik kluba Adam Delius dejal, da smo žalostni zaradi izgubljene tekme, medtem ko so nekaj kilometrov stran ljudje obupani in ne vedo, kako naprej. Oni imajo razloge, da so žalostni, mi ne. Zato sem sklical to konferenco, da pozovem vse navijače, vse, ki so pripravljeni pomagati tem ljudem po katastrofi," je v uvodu novinarje nagovoril Barišić.

"Vsi prihodki tekme z Domžalami bodo namenjeni v humanitarne namene. Vemo, da se bliža tudi tekma s Celjem, na kateri bo še več ljudi, zato sva se s predsednikom odločila, da bomo tudi vse prihodke s te tekme namenili v dobrodelne namene," je dodal.

Kot je pojasnil, je bil edino to razlog za tokratno novinarsko konferenco, ki so jo v klubu napovedali kot "izredno". "Glede na zgodovino Olimpije je morda kdo pričakoval, da bo povezana s kakšno drastično spremembo ali menjavo v strukturi kluba. A dokler sem jaz direktor kluba, teh sprememb ne bo. To, kar se zdaj dogaja v državi, je veliko pomembneje," je povedal Barišić.

Pozval je vse navijače, naj napolnijo Stožice in dokažejo, da se to zmore tudi v slovenski ligi, tako pa pomagajo ljudem, ki so izgubili streho nad glavo.

"Igralci na terenu so pokazali, da lahko dajo vse od sebe, zdaj pa je na navijačih, da napolnijo stadion in da pokažemo, da smo tukaj drug za drugega. Ljudje potrebujejo prijatelje takrat, ko gre slabo, in ne takrat, ko se zmaguje. Takrat so vsi prijatelji, ko pa se ljudje znajdejo v stiski, se skoraj vsi razbežijo. Želimo si temu biti nekakšno nasprotje, in ko je najhujše, pomagamo drug drugemu," je sklenil Barišić.

Prva liga Telemach, 4. krog

Sobota ob 17.30:
OLIMPIJA - DOMŽALE

Ob 20.15:
KALCER RADOMLJE - ALUMINIJ

Nedelja ob 17.30:
MARIBOR - BRAVO

Ob 20.15:
CELJE - ROGAŠKA

Ponedeljek ob 20.15:
KOPER - MURA


Lestvica:                             
MARIBOR               2  2 0 0  5:0  6
KOPER                 2  2 0 0  3:1  6
CELJE                 2  1 1 0  7:2  4
BRAVO                 2  1 1 0  3:1  4
DOMŽALE               2  1 1 0  4:3  4
OLIMPIJA              2  1 0 1  6:2  3
ALUMINIJ              2  0 1 1  2:3  1
KALCER RADOMLJE       2  0 0 2  0:5  0
MURA                  2  0 0 2  2:8  0
ROGAŠKA               2  0 0 2  0:7  0