Foto: EPA
Foto: EPA

To bo boljši iz dvoboja med Qarabagom in HJK Helsinki, prva tekma v Bakuju se je končala z 2:1.

Galatasaray je glavnino posla opravil že v Stožicah, kjer je slavil s 3:0, skupno napredovanje pa je potrdil tudi na svojem stadionu, kjer je slavil z golom Maura Icardija.

Sorodna novica Icardi zagotovil zmago Galatasarayu, Olimpija tudi z igralcem več brez idej

Portugalec na slovenski klopi Joao Henriques je za klubsko stran ocenil: “Na dveh tekmah so odločale podrobnosti. Individualna kakovost je naredila razliko, si pa vsi naši fantje zaslužijo pohvale. Odigrali so zelo dobri tekmi, kar pomeni, da stopamo po pravi poti. Razvijamo se, rastemo. Zasluženo smo prišli do takšnih zgodovinskih tekem. Liga prvakov je najzahtevnejše tekmovanje in nam je uspelo priti do 3. kroga. Galatasaray ima kakovost, a menim, da poraz tokrat ni bil zaslužen. Skupno gledano bi si zagotovo zaslužili vsaj en zadetek. Kvalifikacije bomo zdaj nadaljevali v Evropski ligi. Tudi tukaj je prisotnih veliko kakovostnih ekip, zato se veselimo novih izzivov.”

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Sualehe: Izkušnja je dobra
David Sualehe
, ki je igral do 70. minute, pa je dodal: “Vedeli smo, da bo težko. Nasproti so stali zares veliki igralci in za napredovanje bi morali odigrati življenjsko tekmo. Dali smo vse od sebe. Že priprava je bila odlična, vendar poraz v Ljubljani je bil previsok. Kljub temu smo poskušali, žal nam ni uspelo, a izkušnja je zelo dobra. Dragocena. Proti takšnim ekipam se lahko naučiš zares ogromno in v pričakovanju naslednjih evropskih nasprotnikov nam bo to prišlo prav.”

Henriques: Izid ni pošten, zaslužili bi si zadeti vsaj enkrat

"Za promocijo moraš biti povezan z nogometom"
Novinar Vala 202 Boštjan Janežič je v Športni zgodbi opisoval, kako pomemben je nogomet v Turčiji: "Zeleno-beli so izgubili v državi, kjer so ljudje nori na nogomet. Po predlanskem popisu je v tej državi živelo skoraj 85 milijonov prebivalcev. Vsak, ki bi se rad v Turčiji promoviral, mora biti povezan z nogometom. Jasno, z denarjem in vplivom, tako gre v Carigradu."

"Že pred 10 leti je največji delež nogometnih privržencev v Turčiji (42 odstotkov) navijal za Galatasaray, 36 za Fenerbahče, ki bo v četrtek gostoval v Ljudskem vrtu, 16 jih pesti navija za Bešiktaš. Galatasaray je bil v torek tudi v drugo premočan za Olimpijo. Njegovi navijači se spet vidijo v skupinskem delu tega tekmovanja," je še dodal Janežič.

Vabljeni k poslušanju celotne zgodbe.

Športna zgodba Boštjana Janežiča
Odzivi po tekmi z izjavami Marcela Ratnika, Aljaža Krefla in Svita Sešlarja
Galatasaray z golom Icardija še drugič ugnal Olimpijo