Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Nadzor meje Italija želi začasno prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo, ministrstvo o tem ni obveščeno

6.5.2024 7:20

Italija je glede na izjave italijanskega zunanjega ministra Antonia Tajanija Slovenijo zaprosila za začasno prekinitev schengenskega sporazuma. Z notranjega ministrstva so sicer sporočili, da niso prejeli uradnega obvestila o podaljšanju nadzora na meji.

Dirka po Italiji Uvodni načrt in sanje uresničene – zaokrožen trojček in "maglia rosa"

6.5.2024 7:07

Tadej Pogačar se je izkazal za Nostradamusa. V prvi etapi ga je v Torinu res nekdo presenetil, zato pa na Oropi ni bilo dvoma, kdo je najmočnejši med najmočnejšimi. Kaj sledi zdaj in kdo so glavni izzivalci slovenskega šampiona?

Družabno Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

6.5.2024 6:39

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

Evropa Evrotunel, "najbolj vznemirljiva razvojna priložnost v Evropi", ni upravičil pričakovanj

6.5.2024 6:37

Mineva 30 let od odprtja Evrotunela, železniškega predora, ki se vije 50,5 kilometra pod Rokavskim prelivom. Predor je povezal Veliko Britanijo s kopensko Evropo, vendar ju tehnološki dosežek po treh desetletjih ni zbližal.

Formula 1 Norris v Miamiju s pomočjo varnostnega avta do prve zmage v karieri

5.5.2024 23:51

Britanec Lando Norris (McLaren) je zmagovalec šeste dirke svetovnega prvenstva formule ena v tej sezoni, preizkušnje za veliko nagrado Miamija. To je njegovo prvo slavje v karieri. Potem ko je bil v kvalifikacijah peti, je zmagal tudi z nekaj sreče.

Italijansko nogometno prvenstvo Juventus do točke na Olimpicu, prvak Inter drugič v sezoni poražen

5.5.2024 23:01

Roma in Juventus sta se v 35. krogu Serie A razšla brez zmagovalca (1:1). Sassuolo je osvojil velike tri točke v boju za obstanek, potem ko je premagal Inter z 1:0.

Nogomet Umrl Cesar Luis Menotti, selektor Argentine ob prvem naslovu svetovnega prvaka

5.5.2024 22:07

Argentinska nogometna zveza (AFA) je sporočila, da je po daljših zdravstvenih težavah v 86. letu starosti umrl sloviti trener Cesar Luis Menotti, ki je Argentino leta 1978 kot selektor na domačem "mundialu" popeljal do prvega naslova svetovnega prvaka.

Rekreacija Z ohceti na nedeljski tek: Hafner brez konkurence prvi v Ljubljani

5.5.2024 22:03

Domen Hafner (presegel je 60-km znamko) in Poljakinja Patrycja Talar (47,79) sta zmagovalca ljubljanskega teka Wings For Life, na katerem je po vsem svetu teklo skoraj 266 tisoč tekačev.

Evropske volitve 2024 Evropski socialisti so se zavezali, da ne bodo sodelovali s skrajnimi desničarji

5.5.2024 22:02

Evropski socialisti so se pred prihajajočimi evropskimi volitvami zavezali, da ne bodo oblikovali koalicije s skrajno desnico ali z njo sodelovali. Zavzeli so se za spoštovanje demokracije in pravne države.

Liga NBA Cleveland na krilih Mitchlla v polfinale Vzhoda, kjer bo izzval Boston

5.5.2024 21:58

Donovan Mitchell je z 39 točkami popeljal Cleveland v polfinale Vzhoda. Cavaliersi so na sedmi tekmi prvega kroga končnice premagali Orlando s 106:94. V polfinalu jih čaka favorizirani Boston, prva tekma bo v torek v TD Gardnu.

Tenis Rubljov v Madridu ujel pravo formo za vrhunec sezone na pesku

5.5.2024 21:32

Andrej Rubljov je v finalu turnirja serije 1000 v Madridu premagal Felixa Augerja Aliassima s 4:6, 7:5 in 7:5. Rus se je po dveh urah in 47 minutah veselil druge zmage na turnirjih serije masters v karieri, potem ko je bil lani najboljši v Monte Carlu.

Rokomet Slovenci oslabljeni začeli priprave na Švico

5.5.2024 20:50

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v Izoli začela priprave na kvalifikacijska dvoboja s Švicarji za svetovno prvenstvo 2025. Švicarjem se bo slovenska izbrana vrsta zoperstavila v okrnjeni zasedbi.

Gorenjska Ob Blejskem jezeru zazvenelo 450 harmonik

5.5.2024 20:50

Na Bledu se je na tradicionalni prireditvi ob svetovnem dnevu harmonike zbralo več kot 450 harmonikarjev. Ves dan so lahko ljubitelji harmonike uživali ob nastopih harmonikarjev, si ogledali povorko in različne koncerte.

Slovenija Pahor: Pomembno je, da EU ostane skupaj in da živi demokratično. To je edini adut za preživetje.

5.5.2024 20:20

"V Bruslju čutim razpoloženje, da se obeta sprememba. Teme od zelenega prehoda do ilegalnih migracij bodo dobile svež pečat, ne nujno takega, kot bi si ga želeli na levici," razmišlja nekdanji slovenski predsednik in tudi evropski poslanec Borut Pahor.

Okolje V Sloveniji glede kavcijskega sistema zbiranja plastenk in pločevink še ni soglasja

5.5.2024 19:30

V Evropi že 16 držav uporablja ali uvaja kavcijski sistem zbiranja in ponovne rabe plastenk in pločevink. S takimi praksami krožnega gospodarstva lažje dosegajo cilje EU-ja. V Sloveniji soglasja med vpletenimi še ni.

Evropa Na Madžarskem 10.000 ljudi protestiralo proti premierju Orbanu

5.5.2024 19:10

V vzhodnem madžarskem mestu Debrecen, kjer ima vladajoča stranka Fidesz veliko podporo, je proti premierju Viktorju Orbanu nekaj tednov pred evropskim in lokalnimi volitvami protestiralo okoli 10.000 ljudi.

Citat Frank Stella

5.5.2024 18:40

Veliko stvari v svetu umetnosti mi ni všeč, vendar težko je na stara leta z naklonjenostjo spremljati, kar se okoli nas dogaja.

Odbojka Kozamernik s Trentinom osvojil Ligo prvakov

5.5.2024 18:06

Jan Kozamernik je kot prvi Slovenec postal zmagovalec odbojkarske Lige prvakov. Njegov Trentino je v finalu v Antalyi s 3:0 premagal poljsko ekipo Jastrzebski Wegiel. 

Film in TV Umrl je Bernard Hill, filmski Théoden in kapitan Titanika

5.5.2024 17:45

V 80. letu starosti je umrl britanski igralec Bernard Hill, ki je odigral nekaj nepozabnih stranskih vlog – ljubitelji Gospodarja prstanov se ga bodo spomnili po kralju Théodenu, spektakla Titanik pa v vlogi kapitana znamenite ladje tragične usode.

Znani Spor med Drakom in Kendrickom Lamarjem se je zaostril

5.5.2024 17:42

Že nekaj časa si Drake in Kendrick Lamar v pesmih izmenjujeta kritike, v tokratni besedni vojni sta postala precej bolj osebna in ostra. V pesmih, ki sta izšli le 20 minut narazen, je omenjeno družinsko nasilje, skrivni otroci in odvisnost od spolnosti.

Arhitektura in oblikovanje Lahko urbanizem prepreči, da bi otroci drli v trgovino?

5.5.2024 17:12

Raziskave so pokazale, da gredo otroci oziroma mladostniki dva- do trikrat dnevno v trgovino. Podatki so sicer vezani na Dansko, vendar za druge evropske države verjetno ne bi bili bistveno drugačni. V trgovini pa si pogosto privoščijo nezdravo hrano.

Zdravje Ob dnevu babic pozivi k povečanju razpisanih študijskih mest

5.5.2024 16:30

Danes je mednarodni dan babic, ki jih v zdravstvenem sistemu prav tako primanjkuje. Da bi lahko izvajale svoje poslanstvo čez vsa življenjska obdobja žensk, bi med drugim potrebovali tudi povečanje razpisanih mest na študiju babištva.

Motošporti Gajser na Portugalskem do tretjega mesta in vodstva v SP-ju

5.5.2024 16:20

Tim Gajser je peto dirke sezone svetovnega prvenstva v Aguedi na Portugalskem v elitnem razredu MXGP končal na tretjem mestu. Prevzel je tudi vodstvo v skupnem seštevku SP-ja. Drugi Slovenec v razredu MXGP Jan Pancar je dirko končal na skupnem 11. mestu.

Bližnji vzhod Izraelska vlada ustavila delovanje Al Džazire v Izraelu, češ da ogroža nacionalno varnost

5.5.2024 16:10

Izraelska vlada je v nedeljo sprejela odločitev o zaprtju katarske televizije Al Džazira v Izraelu, dokler traja vojna v Gazi, češ da medij ogroža nacionalno varnost Izraela. Televizija odločitev označuje za "zločinsko dejanje".

Stran 7 od 36
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov