Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Gospodarstvo Magna bo v tovarni v Gradcu odpustila 500 ljudi

8.5.2024 11:35

Kanadsko-avstrijska multinacionalka Magna bo v tovarni v Gradcu ukinila 500 delovnih mest, potem ko je ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Fisker ustavil proizvodnjo električnega vozila Ocean in v Avstriji vložil zahtevek za insolventnost.

Ob osmih Ana Žerjal: Ključni izziv Rdečega križa je pomladiti organizacijo

8.5.2024 11:24

Danes se v Sloveniji začenja teden Rdečega križa, obenem pa je 8. maj mednarodni dan Rdečega križa. V slovenskem Rdečem križu deluje približno deset tisoč prostovoljcev, na svetovni ravni jih je več kot 15 milijonov.

Znani Streljanje pred Drakovo vilo, raperjev varnostnik huje poškodovan

8.5.2024 11:17

Policija preiskuje streljanje pred vilo raperja Draka v Torontu, v katerem je bil huje ranjen eden izmed njegovih varnostnikov. Organom pregona je uspelo pridobiti posnetek streljanja, nagiba pa za zdaj še ne povezujejo s sporom med Drakom in Lamarjem.

Slovenija Šarec napovedal ustanovitev prostorskih sil, ki bodo odgovorne za obrambo ozemlja države

8.5.2024 11:08

Obrambni minister Marjan Šarec je ob robu novinarske konference na temo dneva Slovenske vojske v torek dejal, da ustanavljajo t. i. prostorske sile, ki so idejni naslednik teritorialne obrambe in bodo zapolnjevale vlogo obrambe ozemlja države.

Dirka po Italiji Ubežnikom uspelo, zmagal pa je Thomas. Benjamin Thomas.

8.5.2024 10:47

Glavnina je odlašala, moštva so motovilila, ko je vrag vzel šalo, so kolesarji pritisnili na pedale, a bilo je že prepozno. Skupina štirih ubežnikov je uspela, zmage na 5. etapi letošnje Dirke po Italiji pa se je razveselil Benjamin Thomas (Cofidis).

Oder "Nič vljudnega ne bo v našem Othellu": predstava Skini mi se s kursa v Mini teatru

8.5.2024 10:29

Skini mi se s kursa je predstava Matjaža Pograjca, ustvarjena po motivih Shakespearovega Othella. A kot pravi avtor, to ni predelava klasike, temveč "zgodba nogometnega huliganstva, Čefurjev v Ljubljani in balkanskega trapa s travarico za počez".

Liga NBA Rudy Gobert še četrtič postal obrambni igralec leta

8.5.2024 10:19

Center Minnesote Rudy Gobert je bil po pričakovanju izbran za najboljšega obrambnega igralca leta v Ligi NBA. To priznanje je prejel še četrtič, s čimer se je na vrhu lestvice izenačil z Dikembejem Mutombom in Benom Wallaceom.

Glasba Zlate piščali podelili že desetič, med dobitniki Masayah, Joker Out, Masharik in Oto Pestner

8.5.2024 10:14

Velika zmagovalka na podelitvi strokovnih glasbenih nagrad zlata piščal je z dvema nagradama za skladbo in album leta Zavedno postala Masayah. "Verjamem, da iz vseh travm in dobrih zgodb, ki jih nosimo v srcu, znam izčrpati nekaj dobrega," je prepričana.

Slovenija Poštni delavci napovedujejo, da bodo od 3. junija stavkali, vodstvo zavrača navedbe sindikatov

8.5.2024 10:10

Svet Sindikata poštnih delavcev (SPD) je napovedal stavko za 3. junij "zaradi ignorance poslovodstva, ki ne sprejme niti najmanjše zahteve za izboljšanje delovnih razmer". Vodstvo Pošte Slovenije ocenjuje, da za stavko ni utemeljenih razlogov.

Športni SOS Dallasov najuspešnejši recept za zmago v končnici: Dončić doseže od 30 do 39 točk

8.5.2024 10:00

Uspeh Dallasa je v končnici zelo odvisen od nastopov in predstav Luke Dončića. Dallas razumljivo ne zmaguje, če ima Ljubljančan slab strelski večer, malce presenetljivo pa je spoznanje, da ni preveč uspešen tudi, kadar ima Dončić 'noro' uspešno tekmo.

Gospodarstvo Pošta in Triglav naj bi vendarle ostala med strateškimi naložbami države

8.5.2024 9:36

Pošta Slovenije in Zavarovalnica Triglav naj bi v nasprotju s prvotnimi napovedmi tudi po prenovljeni strategiji upravljanja državnih naložb ostali strateški naložbi države, poroča Forbes Slovenija.

Evropa V Severni Makedoniji volijo predsednika in parlament

8.5.2024 9:30

V Severni Makedoniji potekajo predsedniške in parlamentarne volitve, na katerih okoli 1,8 milijona volivcev izbira novega predsednika države in 120 poslancev parlamenta. Dvojna zmaga se obeta desni stranki VMRO-DPMNE, ki po anketah močno vodi.

S. in J. Amerika Trumpovi odvetniki dosegli tudi preložitev začetka sodnega procesa v Georgii

8.5.2024 9:18

Prizivno sodišče ameriške zvezne države Georgia je sprejelo vlogo odvetnikov nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa za obravnavo zahteve za izločitev tožilke okrožja Fulton iz kazenskega pregona zaradi spodnašanja izida predsedniških volitev leta 2020.

Napovedujemo V Novi Gorici razstava črnih platen Klavdije Jeršinovec

8.5.2024 9:07

V Mestni galeriji Nova Gorica bodo 8. maja ob 19. uri odprli razstavo Črna Klavdije Jeršinovec. Umetnica, znana po črnih platnih, tovrstne slike ustvarja že deset let. Razstava bo na ogled do 31. maja.

Evrovizija Spletni klepet z evrovizijsko finalistko Raiven: Stavnice so zamajale mojo percepcijo

8.5.2024 9:04

Slovenska evrovizijska predstavnica Raiven je bila po uspešnem polfinalnem nastopu gostja klepetalnice, kjer je povedala, da večjih sprememb v finalnem nastopu ne bo: "Težko bi še bolje prikazali delo in energijo, ki smo jo vlagali v zadnjih mesecih."

Knjige Spominski Almin večer tokrat posvečen pisatelju in popotniku Andreju Moroviču

8.5.2024 8:56

V okviru Alminih večerov, ki jih organizirajo v Cankarjevem domu, bo spominski večer za pisatelja Andreja Moroviča, ki je bil dejaven tudi kot reportažni novinar, fotograf in organizator kulturnih dogodkov in festivalov.

Evropa Vučić se je poklonil Šiju: Nikjer ne boste naleteli na tako spoštovanje in ljubezen kot v Srbiji

8.5.2024 8:43

Kitajski predsednik Ši Džinping je ob obletnici Natovega napada na kitajsko veleposlaništvo obiskal Beograd, kjer se mu je srbski predsednik Aleksandar Vučić zahvalil, da je Kitajska stala ob strani Srbiji tudi v njenih najtežjih trenutkih.

S. in J. Amerika "Vprašati se moramo, kaj imajo v mislih judovski študentje, ki trdijo, da se 'počutijo ogrožene'"

8.5.2024 8:37

Po ZDA vse večji zagon dobivajo protesti v podporo Gazi, ki jih spremljajo proizraelski protiprotesti, policijska posredovanja in precep univerz, kako se spopasti z vse bolj razklanim kolektivom študentov.

Slovenija Verk: Če ne bo dogovora, bo stavka na upravnih enotah zaostrena. Minister: Prava pot so pogajanja.

8.5.2024 8:18

Zaposleni na upravnih enotah stavkajo osmo sredo in napovedujejo, da bodo od 15. maja dalje stavkali neprekinjeno, dokler ne bodo z ministrstvom sklenili dogovora. Minister Franc Props ocenjuje, da so edina prava pot pogajanja.

Dediščina Stoječi kamni ali kaj so potomcem govorili stečki

8.5.2024 8:15

Zakaj in kdo so bili ljudje, ki so v nekem obdobju na ozemlju Bosne in Hercegovine v spomin na umrle postavljali kamnite monolite? To bo skušal razvozlati raziskovalni projekt ZRC SAZU.

Avtomobilnost Poldrugi liter nižja poraba goriva samo zaradi menjalnika

8.5.2024 8:13

Na isti, okoli 1000 kilometrov dolgi poti smo preizkusi dva različna menjalnika v lexusu RX in izmerili kar precejšnjo razliko v porabi goriva. Vzrok je tudi v menjalnikih. V Toyotinem šolskem centru smo obdelali več vrst menjalnikov.

Beremo Vesna Liponik: Jabk

8.5.2024 8:00

Drugo pesniško zbirko pesnice in aktivistke Vesne Liponik precej natančno označuje kompakten in luciden spremni zapis Varje Balžalorsky Antić:

Liga prvakov v nogometu Terzić optimističen pred finalom: "Tam je vse mogoče"

8.5.2024 7:55

"Ponos. Če bi moral izbrati eno besedo, bi bila to 'ponos'. To je namreč trenutek ponosa za nas, moje osebje, igralce in celoten klub, a sanj še ni konec," je po polfinalni tekmi Lige prvakov kar vrelo iz trenerja Edina Terzića.

Teme Kako uspešen bo novi evropski migracijski pakt?

8.5.2024 7:27

Evropski poslanci so v začetku aprila potrdili novo azilno zakonodajo, ki jo bodo morale države članice v svoje zakonodaje uvesti v dveh letih. Nevladniki pa opozarjajo na številne sporne prakse, ki so del t. i. migracijskega pakta.

Stran 3 od 35
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov