Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

SOS odmev Iztok Franko: Dončić pokazal zrelost, Irving zna izkoristiti 'luksuz'

7.5.2024 6:38

Dallas je v tretjem poskusu vendarle preskočil oviro po imenu LA Clippers, njegov naslednji tekmec pa je popolnoma drugačen. Clippersi veljajo za veteransko in počasno ekipo, Oklahoma pa je izjemno atletska, hitra in nepredvidljiva.

Znanost in tehnologija "Elektronski časopis" preživel tudi s pomočjo spleta

7.5.2024 6:31

Že ob prelomu tisočletja so se ob pojavu prvih novičarskih spletnih mest spraševali, koliko časa bo še živel teletekst, začetnik digitalizacije v novinarstvu. Četrt stoletja pozneje so njegovi zlati časi že davno mimo, a je še vedno del medijske krajine.

Snuker Wilson z odličnim startom v finalu prvič svetovni prvak

6.5.2024 23:23

Kyren Wilson je prvič postal svetovni prvak v snukerju. V slovitem Crucible Theatru v Sheffieldu je v finalu z 18:14 ugnal presenetljivega finalista Jaka Jonesa. Za zmago je 32-letni Anglež v žep pospravil okoli 585.000 evrov.

Slovenija Fajon: Boljšega trenutka za priznanje Palestine kot v kratkem ne bo več

6.5.2024 22:41

Kdaj bo Slovenija končno priznala Palestino in zakaj je tako dolgo odlašala? Ali mora Slovenija "dobiti dovoljenje" za njeno priznanje in ali ima tudi Palestina pravico do samoobrambe? Gostja oddaje Marcel je bila zunanja ministrica Tanja Fajon.

Preberite tudi Urad predsednice republike zapušča generalni sekretar Krek

6.5.2024 22:38

Urad predsednice republike Nataše Pirc Musar s 1. julijem zapušča generalni sekretar Uroš Krek, so potrdili v uradu predsednice.

Drugo Pulitzerjeve nagrade letos v znamenju poročanja o vojni med Izraelom in Gazo

6.5.2024 22:19

Znani so prejemniki Pulitzerjevih nagrad, letos zaznamovanih z vojnim poročanjem, za katero so prejeli nagrado novinarji Reutersa in New York Timesa. Za razkritje skrivnosti ameriškega vrhovnega sodišča je nagrado za javno službo znova dobila ProPublica.

Slovenija Zadnji pogovor z Manco Košir: Z ljubeznijo hodi skozi življenje

6.5.2024 22:15

Marca, ob njenem 76. rojstnem dnevu, je ekipa Tednika obiskala Manco Košir na domu. Bila je takšna, kot smo jo poznali: polna kipeče energije; neutrudna ambasadorka branja, učenja, razmišljanja; razbijalka tabujev; glas ljubezni, dobre paliative, Hospica.

Citat za prebrat Adam Gnezda Čerin

6.5.2024 21:27

Preden sem šel v Nemčijo, sem imel sebe za nemški tip človeka, potem pa ugotovil, da to nisem, vsaj kar se tiče sloga življenja in pogleda na svet. Sredozemski način življenja mi je bližje.

Košarka Pojavila se je možnost nove naturalizacije – glavni kandidat center Josh Nebo

6.5.2024 21:01

Košarkarska zveza Slovenije je sporočila, da se je pojavila možnost nove naturalizacije košarkarja za pomoč slovenski reprezentanci. Imena niso želeli razkriti, po poročanju portalov Basketnews in Sportando pa je slovensko državljanstvo prejel Josh Nebo.

Liga prvakov v nogometu Parižani načrtujejo ponovitev drugega polčasa iz Dortmunda za pot na Wembley

6.5.2024 21:00

V Nemčiji še vedno upajo na ponovitev finala Lige prvakov na Wembleyju iz maja 2013, ko sta se srečala dortmundska Borussia in Bayern. Paris SG želi v torek nadoknaditi minimalen zaostanek proti črno-rumenim, še težje delo čaka Bavarce v Madridu.

Citat Ludwig van Beethoven

6.5.2024 20:56

Vsako resnično ustvarjanje umetnosti je neodvisno, močnejše od samega umetnika in se skozi svoj obstoj vrača k božanskemu in je s človekom povezano le v tem, da priča o posredovanju božanskega v njem.

Okolje Slovenija proti kletkam: društvo AETP zahteva prepoved nevzdržnih pogojev za svinje in kokoši

6.5.2024 20:56

Društvo AETP se s kampanjo "Slovenija proti kletkam" zavzema za opustitev reje kokoši nesnic in svinj v kletkah. Kampanja vključuje tudi peticijo, ki od vlade zahteva prepoved kletk na zakonodajni ravni.

Angleško nogometno prvenstvo Moyes manj kot leto po zmagi v Konferenčni ligi zapušča klop West Hama

6.5.2024 20:38

David Moyes bo po koncu sezone zapustil klop West Hama. Obe strani sta se odločili za sporazumno prenehanje sodelovanja po koncu pogodbe 61-letnega stratega. West Ham bo v naslednji sezoni zelo verjetno vodil Španec Julen Lopetegui.

Črna kronika Predlog tožilstva: Racmanu, Kojcu in Šurbku deset let zapora, družbam odvzem 22 milijonov evrov

6.5.2024 20:37

Tožilka v primeru kluba Marina predlaga, da Sergeja Racmana obsodijo na 10,5, Jožeta Kojca in Dejana Šurbka na 10 in Vesno Ternovec na pet let zapora, povezanim gospodarskim družbam pa odvzamejo nezakonito pridobljenih 22,5 milijona evrov.

Evropa Plenković sporočil, da ima večino v saboru in bo s HDZ-jem sestavil vlado

6.5.2024 20:28

Predsednik hrvaške vlade in zmagovalne stranke na parlamentarnih volitvah HDZ Andrej Plenković je sporočil, da imajo podporo najmanj 76 poslancev, ki jim zagotavlja večino v 151-članskem saboru.

Preostali športi Žiga Ravnikar drugič zapored na olimpijske igre

6.5.2024 20:07

Slovenska lokostrelska reprezentanca je v Essnu na evropskem kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre z ukrivljenim lokom osvojila kvoto za nastop v Parizu. To je uspelo Žigi Ravnikarju, ki je osvojil tretje mesto.

Državno košarkarsko prvenstvo Španec Mulero novi športni direktor Cedevite Olimpije

6.5.2024 19:58

V naslednji sezoni bo vlogo športnega direktorja pri Cedeviti Olimpiji prevzel španski strokovnjak Jesus Pablo "Chechu" Mulero. Zamenjal bo Vlada Ilievskega, ki mu ob zaključku letošnje sezone poteče pogodba.

Odbojka Kratke priprave pred dolgim in verjetno nepozabnim poletjem

6.5.2024 19:42

"Smo blizu uvrstitve na olimpijski turnir, a se zavedamo, da če ne bomo z glavami pri Ligi narodov, smo pravzaprav daleč. Te napake nočemo narediti. Osredotočeni smo le na Ligo narodov," je ob začetku priprav odbojkarske reprezentance dejal Klemen Čebulj.

Napovedujemo V Novi Gorici začenjajo prenovo osrednjega prizorišča EPK 2025

6.5.2024 19:05

V Novi Gorici začenjajo prenovo osrednjega prizorišča Evropske prestolnice kulture (EPK) 2025, Trga Evropa. Dela na gradbišču, ki so se začela februarja, so sprva potekala predvsem na italijanski strani, zdaj pa se gradbišče seli na slovensko stran.

Dirka po Italiji Geraint Thomas Pogačarju: Sine, bi imeli jutri miren dan?

6.5.2024 18:45

"Nisem napadel, sledil sem le kolesu Honoreja. Bili smo v dobrem položaju, s Thomasom sva nato poskušala nadaljevati do cilja, čeprav niti nisem verjel, da bi nama lahko uspelo," je Tadej Pogačar povedal po tretji etapi Dirke po Italiji.

Slovenija Sodišče zavrnilo tožbo Uroša Urbanije zaradi izredne odpovedi na RTV Slovenija

6.5.2024 18:38

Delovno sodišče v Ljubljani je zavrnilo tožbo Uroša Urbanije, ki je RTV Slovenija očital nezakonitost izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi in razrešitve. Nekdanji direktor TV Slovenija je od nove uprave RTV-ja izredno odpoved prejel avgusta 2023.

Vizualna umetnost Italija uvaja italijansko prestolnico sodobne umetnosti

6.5.2024 18:37

Milijon evrov vreden razpis za italijansko prestolnico sodobne umetnosti bo prva tovrstna spodbuda v državi, ki je veliko bolj nagnjena k ohranjanju dediščine kot promociji mlajših in modernejših umetnikov. Nova pobuda skuša doseči novo ravnotežje.

Evrovizija Džamala: Ukrajina si ne more privoščiti, da bi bojkotirala Evrovizijo

6.5.2024 18:30

Ukrajinska glasbenica in zmagovalka Evrovizije leta 2016, Džamala, je pred začetkom evrovizijskega spektakla, ki poteka tudi v senci pozivov k bojkotu zaradi udeležbe Izraela, poudarila, da si njena država "ne more privoščiti", da ne bi sodelovala.

Afrika Po nizu vojaških udarov v Sahelu so se v Čadu prvi odpravili na volitve

6.5.2024 18:23

Čad je prva od sahelskih držav, ki je po vojaškem udaru organizirala volitve, na katerih je favorit vojaški voditelj Mahamat Idris Deby, ki je začasno oblast prevzel pred tremi leti, ko so uporniki ubili njegovega očeta.

Stran 4 od 36
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov