Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 21. maj. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 21. maj.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Od kod izvirajo tortelini in kje ne boste dobili špagetov po bolonjsko? Skrivnost nam razkrijeta Danila in Luisa, ki pripravita tradicionalne mesne torteline in torteline z veganskim nadevom. Po prenovi stare podeželske hiše v okolici Bologne uredita velik zelenjavni vrt, na katerem pridelujeta zelenjavo in zelišča za tradicionalne italijanske jedi, prednost pa dajeta domišljiji in vedno ustvarita tudi kaj novega. Na tržnici v Bologni, kjer se vsak teden zberejo domači pridelovalci, Luisa s svojimi jedmi razveseljuje kupce, ki znajo ceniti zdravo domačo hrano.

ZU TISCH / 2020 / Nemčija / Avtorica: Caroline Haertel

Izziv v kvizu Joker je sprejel Tit Lončar iz Ljubljane. Tekstopisec, ki dela v oglaševalski agenciji, je dvakrat zmagal na natečaju za kreativca leta. Njegova želja je, da bi nekoč postal kreativni direktor občine Ljubljana. Veliko potuje, najraje z nahrbtnikom. Navdušuje ga eksotična hrana, še posebej turška. Kot super joker mu je na pomoč priskočil prijatelj, Lan Lajovic.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V tokratni Avtomobilnosti se seznanimo z najbolj svežimi novostmi in vtisi z avtomobilskega salona v Pekingu, gremo na vožnjo s fordom tourneo custom in spoznamo čisto svežo škodo kodiaq - letnik 2024. V kvizu pa odgovorimo na vprašanje, kaj se ustavi prej: avto ali motor!

Bogdan Babšek je zaradi prirojene spinalne mišične atrofije že od desetega leta na invalidskem vozičku. Ker po končani srednji šoli za elektrotehniko ni dobil zaposlitve v svojem poklicu, se je usmeril v grafično oblikovanje in se posla lotil sam. Bil je prvi invalid v Sloveniji, ki se je s tem, da se je odločil za samostojno podjetniško pot in redno zaposlitev, za vedno odrekel invalidnini, ki bi jo sicer prejemal vse življenje. Njegovo podjetje Batis Plus danes zaposluje sedem delavcev, od tega tri invalide. Vseskozi sledijo trendom na področju tiska in grafike, v novo tehnologijo letno vlagajo okrog osem odstotkov prometa. Podjetje vodi s premišljenimi in poštenimi koraki, pravi; ponosen je, da spadajo med slabih deset odstotkov podjetij z zlato boniteto odličnosti. Kljub težki invalidnosti ves čas uresničuje svoje sanje, ovire pa premaguje s pozitivno energijo in močno voljo. Slednje mu v zadnjem obdobju daje tudi njegova mlada družina – soproga Mojca in 10-mesečna hčerka Nika.

Takoj po tem, ko mlada ženska Mara rodi Ivana, se začne njena najhujša nočna mora. Ivanov oče Rok, poročen poslovnež srednjih let, ki ga Mara obsesivno ljubi, izgine. Ko Mara ugotovi, da je Rok obtožen gospodarskega kriminala, jo brutalno pretepejo sodelavci njegove žene. Roku končno uspe z njo navezati kontakt, vendar se Mara znajde pred nemogočo izbiro med moškim, ki ga ljubi in svojim otrokom. Ivan je napeta psihološka drama s korupcijskim ozadjem. Drama o sprejemanju napačnih odločitev.
Igrajo: Maruša Majer, Matjaž Tribušon, Nataša Barbara Gračner, Polona Juh, Branko Brane Šturbej, Leon Lučev, Mojca Funkl, Mateja Pucko
Režija: Janez Burger / Scenarij: Janez Burger, Srdjan Koljević, Melina Pota Koljević, Aleš Čar

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov