Bravo je v nedeljo premagal Maribor z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com
Bravo je v nedeljo premagal Maribor z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com

Z zmago nad Mariborom se je povzpel na četrto mesto. Po tretjini sezone ima več kot polovico točk, ki jih je zbral v celotni prejšnji sezoni.

V tokratni epizodi nogometnega podkasta Vala 202 Žoga je okrogla je voditelj Luka Petrič z radijskimi nogometnimi reporterji Boštjanom Janežičem, Aljažem Golčerjem in Jožetom Pepevnikom razpravljal o domačem klubskem nogometu, novih trenerjih, nadarjenih mladeničih in legendi angleškega nogometa, siru Bobbyju Charltonu, ki je konec tedna umrl v 87. letu starosti.

Bravo pridno nabira točke

Bravo je po slabšem začetku sezone v izvrstni formi. Klub stavi na mlade, razen 31-letnega Mateja Poplatnika in 28-letnega Nemanje Jakšiča so vsi stari 26 let ali manj. Bravo se je po zmagi nad Mariborom prebil že do četrtega mesta na lestvici, kar je potrditev, da trener Aleš Arnol v klubu opravlja izvrstno delo.

"Arnol je bil izjemno zadovoljen s tem, kako dobro so njegovi igralci izpolnjevali dogovorjeno, kako dobro so omejevali določene posameznike v mariborski ekipi. Bravo ni v ničemer presenetil, je pa Maribor razočaral," je dejal Pepevnik. Bravo je z mešanico mladosti in izkušenj kljub precej spremenjeni ekipi spet pozitivno presenetil.

Golčer je dodal, da je ena od kakovosti Brava prav to, da znajo dobre mlade slovenske nogometaše, ki odidejo, nadomestiti z novimi dobrimi mladimi nadarjenimi slovenskimi igralci, ki dobijo in izkoristijo priložnost za dokazovanje. Pepevnik je dodal, da sta minusa pri Bravu morda ta, da ima ozko igrišče, ki ne omogoča igre, kakršno bi si želeli, in da igralci ne čutijo toliko pritiska s tribun kot v nekaterih drugih klubih, kar je pomemben del razvoja nogometašev.

Bo kopica trenerskih sprememb obrodila sadove?

Ante Šimundža je po vrnitvi na klop vijoličastih z Mariborom najprej doma premagal Muro, nato pa v gosteh izgubil z Bravom. "Maribor težko dosega gole, mogoče bo pomagal povratek Arnela Jakupovića po dolgotrajni poškodbi. Potrebno bo še trdo delo, česar se zaveda tudi Šimundža," je dejal Janežič. Z zmago sta svojo pot pri novih klubih začela tudi Damir Krznar v Celju in Zoran Zeljković v Olimpiji, medtem ko je Safet Hadžić pri Kopru za uvod iztržil remi.

Kdo je največji talent lige?

Čislani angleški časnik The Guardian je med 60-erico najbolj nadarjenih nogometašev, rojenih leta 2006, uvrstil tudi Luko Topalovića iz Domžal. Ob odličnem domžalskem mladeniču, ki šteje 17 let, je četverica Valovih nogometnih novinarjev med perspektivnimi mladeniči med drugimi izpostavila še Nika Kasala iz Mure, Marcela Ratnika iz Olimpije ter Marcela Lorberja iz Maribora.

V oddaji izveste tudi, kateri trije slovenskega nogometaša so bili pred Topalovićem v preteklosti že na tem seznamu. Vsi trije so trenutno reprezentanti.

Vabljeni k poslušanju celotne oddaje, v kateri so se gostje pogovarjali tudi o Charltonu ter o njegovem vplivu na Manchester United in na angleški nogomet. Charlton je v soboto umrl v 87. letu starosti. Leta 1958 je preživel letalsko nesrečo v Münchnu, v naslednjem desetletju pa odigral ključno vlogo pri vzgoji nove generacije igralcev pri Unitedu, ki je 1968 postal evropski prvak.

Vsi menjajo trenerja, Bravo pa nabira točke