Rok Vodišek v dresu Olimpije avgusta 2017. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Vodišek v dresu Olimpije avgusta 2017. Foto: www.alesfevzer.com

24-letni Vodišek je za Olimpijo v Prvi ligi branil v sezonah 2016/17 (25 nastopov) in 2017/18 (pet nastopov, prednost je imel Aljaž Ivačič). Nato je po osvojitvi državnega prvenstva in pokala odšel k mladincem Genoe. Po dveh sezonah je bil poleti leta 2020 priključen članski ekipi, a ga je klub iz Genove posodil v Triglav Kranj. V sezoni 2020/21 je tako za Gorenjce branil na 11 tekmah v 2. SNL.

Zadnji dve leti je znova preživel v Liguriji, a v celotnem obdobju v Italiji ni vpisal niti enega nastopa za člansko ekipo. Sedemkrat je bil v vratih mladinskega moštva (vse v sezoni 2019/20). Genoa je lani izpadla v Serie B, letos pa se je z drugim mestom ekspresno vrnila v Serie A. Vodišek je v drugi ligi osemkrat sedel na klopi.

Klub iz Rogaške Slatine se je okrepil še z 21-letnim desnim bočnim branilcem Filipom Brautom, ki je prišel iz Rijeke. V hrvaški prvi ligi je odigral 32 tekem. V pretekli sezoni je bil kot posojen nogometaš član hrvaškega drugoligaša Orijent z Reke, na 32 srečanjih je zbral zadetek in dve podaji. Tudi on je sklenil dveletno sodelovanje.

Več o pripravah Rogaške, ki se po 30 letih vrača v prvo ligo, si oglejte v spodnjem prispevku.

Rogaška bo imela v novi sezoni približno deset novih nogometašev

Edmilson prišel iz portugalskega tretjeligaša

Celjani, ki so preteklo sezono končali na 2. mestu, so moštvu dodali napadalca Edmilsona. 26-letni Brazilec v Slovenijo prihaja po izteku pogodbe s portugalskim Vilaverdensejem.

Edmilson de Paula Santos Filho je letos pri tretjeligašu v vseh tekmovanjih na 33 tekmah zbral 15 zadetkov in štiri podaje ter pomagal klubu pri preboju v drugo ligo.

"Vse se je zgodilo zelo hitro. Moja sezona se je končala 11. junija, nekaj dni pozneje pa sem že bil v Celju na pogovorih. Ko smo uredili dokumentacijo, je sledil še krajši oddih. Prvi občutki so zelo dobri, zavedam pa se, da je pred mano še veliko dela. Dobro je, da imamo na sporedu veliko tekem, da čim hitreje spoznam ekipo," je dejal Edmilson, ki se je pridružil soigralcem na pripravah v Kranjski Gori. Na Portugalskem je igral od leta 2019.

Prvoligaška sezona se bo začela 22. julija.