23 golov na 50 članskih tekmah za NK Maribor, od tega kar 20 na 30 tekmah minule sezone Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
23 golov na 50 članskih tekmah za NK Maribor, od tega kar 20 na 30 tekmah minule sezone Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com

Tako Maribor na svoji spletni strani kot francoski drugoligaš sta v torek zvečer še uradno potrdila prestop 21-letnega napadalca.

Slovenski reprezentant je s šestkratnimi francoskimi prvaki sklenil petletno pogodbo. Te naj bi zanj odšteli tri milijone evrov, z bonusi lahko odškodnina naraste na pet milijonov, obenem pa bodo Štajerci dobili še do 20 odstotkov od odškodnine ob naslednjem prestopu, so poročali francoski in slovenski mediji.

Nepozabnih devet let v Ljudskem vrtu

"Priznam, da gre za posebne občutke, za menoj je nepozabnih devet let. V Ljudskem vrtu sem preživel del otroštva, dejansko svojo mladost. Užival sem v vsaki minuti. Maribor mi je dal ogromno, hvaležen sem vsem v klubu, od vodstva, trenerjev, do celotnega spremljevalnega osebja. V enaki meri pa tudi navijačem, da so bili vedno z nami, ko nam je šlo in tudi ob manj prijetnih trenutkih," je za spletno stran Maribora dejal Žan Vipotnik.

Zamenjava za prvega strelca kluba

"Pri odločitvi, kako naprej, smo upoštevali vse dejavnike in ob prispelih ponudbah ugotovili, da pomeni Bordeaux najboljšo izbiro. Vsi vemo, da gre za klub z bogato tradicijo, sodi v najožji krog najuspešnejših v Franciji. Veseli me, da se bom priključil moštvu le z dnevom, dvema zamika, dejansko še ob začetku priprav, kar je zelo pomembno v uvodni fazi," je še dejal mladenič iz Slovenskih Konjic.

Bordeaxu je v minuli sezoni bil tretji v drugi ligi, v katero je izpadel leto poprej. Takojšnja vrnitev v Ligue 1 je spodletela, zaradi česar je klub kot prosti igralec zapustil najučinkovitejši žirondinec Josh Maja (17 golov in 7 podaj). Ravno reprezentanta Nigerije bo v konici napada nadomestil Žan Vipotnik.

Šestkratne francoske prvake vodi trener David Guion, naloga pa je kristalno jasna – osvojitev Ligue 2 in vrnitev med francosko nogometno elito. Napredovanje bi Mariboru tudi prineslo 750 tisoč evrov bonusa zaradi Vipotnikovega prestopa.

Najdražji prestop Maribora

“Veliko klicev, pogovorov in dogovorov je za nami, res pestro dogajanje. Glede na kakovost igralca in Žanove številke v prejšnji sezoni je bilo zanimanje res ogromno. Do razpleta je trajalo nekoliko dlje, vendar zame nikdar ni bilo vprašanje, ali bo odšel, ali ostal. Ampak samo kdaj in pod kakšnimi pogoji. Uspelo nam je zagotoviti doslej najodmevnejši prestop fanta, ki je produkt naše nogometne šole. Celoten posel bo tudi po doseženih in predvidenih številkah rekorden za klub, morda tudi v Sloveniji nasploh," je za spletno stran dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

Najdražji prestop iz Prve lige je uspel Olimpiji, ko je Ezequiela Hentyja prodala Lokomotivi iz Moskve za pet milijonov evrov. Pred Vipotnikom je rekord Maribora držal Jean Claude Billong, ki je v Benevento odšel za 2.5 milijona evrov.

Sorodna novica Vipotnik iz Maribora za tri milijone evrov v Bordeaux