Dino Skender je uspešno začel svoje drugo poglavje na klopi Ljubljančanov. Foto: www.alesfevzer.com
Dino Skender je uspešno začel svoje drugo poglavje na klopi Ljubljančanov. Foto: www.alesfevzer.com

Za nogometaši Olimpije so burni tedni. Zamenjal se je lastnik kluba, ki ga bodo ustoličili na torkovi skupščini. Takrat bo vajeti od Milana Mandarića tudi uradno prevzel nemški poslovnež Adam Delius. Trenerja Sava Miloševića je zamenjal Dino Skender, ki je že bil na klopi zmajev, a je bil lansko zimo odpuščen. Ob novem začetku je mladi hrvaški trener vknjižil tri točke.

"Težka tekma. V dvoboj smo šli pogumno z novima igralcema Milovićem in Futacsem, a se je na koncu izkazalo, da je bila ta poteza dobra. Malce smo se še iskali v napadu, a menim, da je zmaga zaslužena. Dobil sem nekakšno sliko, zdaj bomo pogledali, kaj je bilo dobro in kaj ne. Čestitam fantom, tri točke nam prinašajo samozavest za naprej," je v uvodu povedal Skender.

Sorodna novica Novinec Futacs ob vrnitvi Skenderja zagotovil zmago Olimpiji

"Pri tveganju z Milovićem in Futacsem smo razmišljali tako kratkoročno kot dolgoročno. Oba sta potrebna za to ekipo. Če bi ju uvajali korak za korakom, ju morda do polovice sezone sploh ne bi dobili. Tako sem si rekel, da je to kratkoročno res tveganje, ampak oba sta se izkazala. Milović je odigral odlično tekmo, Futacs pa je tisto, kar je manjkalo tej ekipi. Pohvalil bi tudi druge. Tomić in Elšnik sta igrala dobro, všeč mi je bil tudi Nukić, ki je po mojem okusu. Bili smo morda malce preveč napadalno usmerjeni, saj so bili v postavi Nukić, Ziljkić, Futacs in Aldair, a se je izteklo dobro," je povedal Skender.

Na vprašanje o viziji kluba je Skender odgovoril, da je vseskozi v stiku z lastniki kluba in da se najprej čaka skupščina. "Mislim, da bodo v prihodnjih dneh vse pojasnili. Dogovorili smo se o dolgoročnem načrtu, ki ga bo kmalu predstavil novi lastnik Delius. Prvi nastop je že imel, čeprav po dogovoru ne bi smel govoriti pred skupščino. Hotel je umiriti navijače, da se vidi, kdo je kupec kluba. Kmalu se bo prepoznala njegova dobra volja in kaj namerava storiti z Olimpijo, zato se sam ne bi spuščal v podrobnosti," je povedal Skender.

Sorodna novica Delius ob 2.30 sedel na mostu in začutil, da se želi zmaj srečati z njim

Sam si želi doseči najvišje cilje v slovenskem nogometu. "Potrebujemo čas. Najpomembnejše je, da zadržimo priključek do konca jesenskega dela. Vsi si želimo zgraditi dolgoročno zgodbo. Do zdaj nisem imel časa oddelati celotnih priprav in uigrati ekipe po svojih željah. Kot sem danes videl, ni razloga, da do premora ne bi izvlekli kar se da veliko in potem v miru naredili koraka naprej tako na ravni kluba kot igre. Želim si narediti korak naprej tudi v Evropi, da ne bomo izpadali v prvem ali drugem krogu. Za vse to pa potrebujemo čas," je povedal Skender.

Kako komentira, da je bilo na tribunah 200, 300 gledalcev. "Zadnjič, ko sem bil tukaj, jih ni bilo niti toliko. Zame je to napredek. Vesel sem bil, da so nas bodrili in spodbujali ter nas na koncu nagradili s ploskanjem. To se ne bo rešilo čez noč. Ne moreš prisiliti ljudi, da pridejo. Na žalost Olimpija za zdaj kotira, tako kot kotira. Ne bi se spuščal v razloge za to. Tudi gospod Delius je rekel, da je njegov cilj vrniti navijače na tribune. To je na nas. Bolj bomo kakovostni in boljše rezultate bomo imeli, več bo ljudi na tribunah. Upam, da bomo v nekaj mesecih napolnili stadion," je še povedal Skender.

Zadetek s tekme Olimpija – CB24 Tabor Sežana