Nogometaši Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Prva liga, 1. krog, 22. julij

KOPER − OLIMPIJA
RADOMLJE − MARIBOR
ALUMINIJ − CELJE
MURA − DOMŽALE
BRAVO − ROGAŠKA

Večni derbiji med Olimpijo in Mariborom bodo skoraj popolnoma ob koncu vseh četrtink, v osmem od devetih krogov. Zadnjič se bosta torej pomerila v 35., predzadnjem krogu.

8. krog, 16. september: OLIMPIJA − MARIBOR

17. krog, 2. december: MARIBOR − OLIMPIJA

26. krog, 9. marec: OLIMPIJA − MARIBOR

35. krog, 11. maj: MARIBOR − OLIMPIJA

Shabanhaxhaj tudi uradno član Mure
Dardan Shabanhaxhaj
, ki je lansko sezono za Muro igral kot posojen nogometaš graškega Sturma, je po novem polnopravni član črno-belih, so zapisali pri slovenskem prvoligašu Muri. Pogodbo je podpisal do 30. junija 2025.

Dardan Shabanhaxhaj. Foto: www.alesfevzer.com
Dardan Shabanhaxhaj. Foto: www.alesfevzer.com

Shabanhaxhaj se je Muri pridružil junija lani, za Prekmurce pa je v vseh tekmovanjih zbral 30 nastopov in ob tem dosegel en zadetek ter prispeval dve podaji. Hitronogi Avstrijec je zadnji del sezone izpustil zaradi poškodbe kolena, te dni pa se vrača v trenažni proces, so zapisali pri Muri.

"Zelo vesel sem, da bom še naprej igral v Muri. Z vsemi tukaj imam dober odnos, navijači so enkratni. Muri želim pomagati, da se vrne tja, kamor sodi. Obljubim, da bom še naprej dal vse od sebe," je ob tem dejal Shabanhaxhaj.

Poplatnik se seli v Ljubljano
Pri Bravu pa so sporočili, da se mu je iz Ilirije pridružil trikratni najboljši strelec druge lige in zmagovalec škotskega pokala, Matej Poplatnik. 30-letnik je z Bravom podpisal do konca sezone 2023/2024 z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.