Goran Boromisa in Igor Barišić sta predstavila trenutno stanje v Olimpiji. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Boromisa in Igor Barišić sta predstavila trenutno stanje v Olimpiji. Foto: www.alesfevzer.com

Barišić je potrdil, da so se res pogovarjali z Miroslavom Klosejem in Felixom Magathom, ker ju poznata s predsednikom kluba Adamom Deliusom. Barišićeva žena je prijateljica Klosejeve žene in bili so skupaj na večerji, Delius je bil Magathov sosed v Münchnu. Dogovora niso sklenili.

Športni direktor Goran Boromisa se je v Zagrebu na kavi srečal z nekdanjim trenerjem Igorjem Bišćanom, a "on ni bil realna opcija".

Urugvajec Gonzalo Garcia, v pretekli sezoni uspešen trener Istre iz Pulja, je bil prav tako v razmišljanjih vodilnih ljudi v klubu, a se zanj niso odločili, tudi zaradi mladosti, saj ima šele 40 let.

"S Slavišo Stojanovićem in Dejanom Grabićem se nismo pogovarjali. Nagibamo se k temu, da bo novi trener izkušeni tujec," je še razkril Boromisa.

Barišić je omenil, da imajo v primeru neuspešnih pogovorov z glavnimi kandidati tudi četrto, rezervno opcijo: "Ne izključujemo možnosti, da bi dali priložnost kakšnemu mlademu trenerju iz naše akademije." Dodal je, da ne bodo ponavljali napak iz preteklosti ter se spuščali v tvegane in finančno vprašljive trenerske projekte, ki niso realni za slovensko ligo.

Naslednika Joaa Henriquesa bodo predstavili na novinarski konferenci v petek. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Naslednika Joaa Henriquesa bodo predstavili na novinarski konferenci v petek. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Novega vratarja za zdaj ne bodo iskali

Prejšnji teden so zaradi rezultatov pod pričakovanji odpustili Portugalca Joaa Henriquesa, ki je bil na klopi Ljubljančanov manj kot pet mesecev. "Po analizi smo morali odgovorno napraviti ta korak, da gremo v drugo smer. Menimo, da smo se odločili pravilno, hvala pa Joau in njegovemu strokovnemu štabu za vse delo in trud. Skupaj smo dosegli zgodovinski uspeh, Olimpija se je prvič uvrstila v skupinski del evropskih pokalov, česar ne smemo pozabiti. Žal je v nogometu tako, saj ga sicer cenim kot človeka," je dejal Barišić.

Za zdaj člansko ekipo začasno vodita Boštjan Miklič in Antonio Delamea Mlinar, ki sicer v klubu delujeta v mladinskem pogonu.

Boromisa je povedal, da po poškodbi Matevža Vidovška, ki bo odsoten nekaj mesecev, novega vratarja za zdaj ne bodo iskali: "Počakali bomo do zime. Tu sta Denis Pintol in Žan Mauricio."

Sorodna novica Henriques že nekdanji; kot naslednik se omenja sloviti Klose

"Veliko odgovornost nosijo tudi igralci"

Barišić je zatrdil, da ima Olimpija po njegovem mnenju najboljše moštvo v ligi in da je cilj lahko edino nov naslov državnega prvaka. Prav tako še niso opustili upov na napredovanje iz skupine Konferenčne lige, v kateri so na začetku doživeli dva poraza.

"Nekateri igralci so podpisali najboljše pogodbe v karieri, a so v preveliki coni udobja, česar ne bomo tolerirali. Kdor ne bo dajal 100 odstotkov oziroma ne bo pravi na igrišču, bo moral zapustiti Olimpijo. Najlažje je preložiti odgovornost na trenerja, a veliko odgovornost nosijo tudi igralci," je okrcal del nogometašev.

"Obdržali smo skoraj vse igralce, tudi tiste, za katere smo imeli lepe ponudbe, da bi naredili pravi izid v Evropi. A to ne pomeni, da je zdaj pomembna samo Konferenčna liga. Enako pomembna je slovenska liga. Zagotavljam, da imamo razmere za delo na ravni Bundeslige. Enako se morajo obnašati igralci in resno jemati tako tekme v Evropi kot doma. Prav tako ne morem sprejeti izgovorov o utrujenosti, imamo dovolj širok kader. Igramo vsake tri dni. Moj Bog! In? Igralci imajo vse pogoje, da so pravi," je poudaril Barišić.

Boromisa je dodal: "Razumemo, da sta zaradi igranja na dveh frontah prisotni psihična in fizična utrujenost, a menimo, da morajo igralci za Olimpijo dati več. V slačilnici sicer nimamo težav, ne kakšnih izpadov, prepirov ali pijančevanja. Vsi so profesionalci."

Barišić je še pojasnil, da je klub v najboljši finančni kondiciji do zdaj. Poravnali so 90 odstotkov starih dolgov. Rešili so tudi spora z Dinom Skenderjem (primer je umaknjen z mednarodnega športnega razsodišča v Lozani (CAS)) in Albertom Riero (Fifa je presodila v korist Olimpije, da mu ni dolžna več ničesar).

Barišić: Nogometaši Olimpije so v coni udobja po podpisu življenjskih pogodb