Celje je v gosteh izgubilo prvič po natančno enem letu. 26. februarja lani je z 2:0 klonilo proti Mariboru v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Celje je v gosteh izgubilo prvič po natančno enem letu. 26. februarja lani je z 2:0 klonilo proti Mariboru v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Damir Krznar resda že v četrtek ob visoki zmagi s 4:1 nad Rogaško ni bil najbolj zadovoljen z igro, po izgubljeni tekmi ob Kamniški Bistrici pa je najbolj objokoval slab začetek drugega polčasa, ko so gostitelji dosegli oba zadetka.

"Domžalčani so bili danes srečnejši, a tudi spretnejši. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a pri učinkovitosti nismo bili pravi. V drugem polčasu bi morali samo tako nadaljevati, a smo postali malo živčni, začeli hiteti in izgubljali žoge. Domžale so to izkoristile," je povedal za Šport TV.

"Najhuje je, da smo zadetek prejeli iz prekinitve, kar je naše najmočnejše orožje, pri prekinitvah smo bili do zdaj v obrambi fantastični. Pomanjkanje osredotočenosti je nato ostalo pri nas do konca tekme. Poraz nikoli ni dober, še posebej pred tako tekmo, kot je derbi proti Olimpiji. Moramo ga čim prej pozabiti. Toda prvenstvo je še dolgo, vse imamo v svojih rokah, ne bojim se," je še dodal.

Slabo smo vstopili v drugi polčas, tistih 15, 20 minut je bilo odločilnih. Domžale so si z borbo zaslužile zmago.

Branilec Celja David Zec

Kosić lažje diha

Pri Celju se je poznala odsotnost dveh pomembnih mož, kaznovanega Žana Karničnika in poškodovanega Denisa Popovića. Rezervist Rolando Aarons sicer v 91. minuti ni bil daleč od izenačenja. Iz voleja je nevarno streljal, toda vratar Lovro Štubljar je z odlično obrambo žogo izbil v kot. V vezni vrsti sta blestela Jošt Pišek in Benjamin Markuš.

"Šli smo skozi težko obdobje, naposlušali smo se marsičesa. Zdaj nam je malo lažje, zmaga nam veliko pomeni. Ne samo zmaga, tudi podoba na igrišču me veseli. Fantje so odigrali disciplinirano. Kar se nam je ponudilo, smo izkoristili," si je oddahnil trener Dušan Kosić, ki je pred štirimi leti Celjane popeljal do edinega naslova državnega prvaka.

Celje je na zadnjih dveh gostovanjih pri Bravu in v Domžalah osvojilo samo točko, prejšnjo nedeljo se je v Spodnji Šiški po remiju brez zadetkov največ govorilo o verjetno napačno razveljavljenem zadetku Sundaya Adetunjija nekaj minut pred koncem.

Prvouvrščeno Celje doživelo tretji poraz v sezoni

Zeljković: Proti Celju šteje samo zmaga

Olimpija je v soboto v gosteh brez težav z 0:4 odpravila Aluminij. Zoran Zeljković je bil zadovoljen: "Znova smo bili čvrsti v obrambi in si pripravili veliko priložnosti, tokrat je bila tudi realizacija solidna. Fantje se zavedajo, da če želimo zakomplicirati prvenstvo, proti Celju šteje samo zmaga."

Dva zadetka je dosegel nekdanji član Aluminija Timi Max Elšnik, proti "svojim" je zadel tudi Marko Brest. Ljubljančani tako niso pogrešali Antonia Marina, ki si je na začetku tedna na treningu poškodoval sprednjo križno vez v kolenu in je tako rekoč že končal sezono. Vse bližje vrnitvi na zelenice pa je vratar Matevž Vidovšek, to naj bi se zgodilo čez dober mesec dni.

Že v soboto ob 15.00 bo ob severni ljubljanski obvoznici derbi vodilnih moštev lige, po katerem naj bi končno sledila tudi zamenjava dotrajane travnate površine. Zeleno-beli bi z zmago znova "zakuhali" prvenstvo, saj bi se tekmecem približali na štiri točke. Konec avgusta je bilo v Stožicah 2:4 za Celjane, na začetku novembra v Celju 0:1 za Olimpijo.

Zadetki s tekme Aluminij – Olimpija
V Rogaški Slatini se je zbralo 850 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
V Rogaški Slatini se je zbralo 850 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Šimundža: Igrišče ni primerno za prvo slovensko ligo

Mariborčani so iz Rogaške Slatine odnesli točko, po neodločenem izidu 0:0 pa so se zelo pritoževali zaradi slabe zelenice. Ante Šimundža je bil oster v pogovoru za Sportklub: "Zame to ni bila tekma, to je bilo 90 minut nabijanja žoge. Dobro, da se ni nihče poškodoval. Mislim, da to ni reklama za slovenski nogomet. Igrišče ni primerno za prvo slovensko ligo."

Na novinarski konferenci je dodal: "To zame ni bila tekma, ampak dogodek. Z vsem spoštovanjem do Rogaške, v klubu se trudijo, a na takšen način predstaviti prvo slovensko ligo je nedopustno."

"Bili smo nevarnejši in konkretnejši. Lahko bi osvojili tri točke, prav tako pa tudi izgubili, a glede na vse skupaj je točka v redu. Tekmeci so vedeli, kako in kaj glede igre. Na podoben način so na prejšnji tekmi na domačem igrišču zmagali. Domžale se niso prilagodile, mi smo se. Žoga je bila več v zraku kot na tleh. Škoda zaradi kulise, saj se je zbralo lepo število gledalcev. Verjamem, da si ljudje v Rogaški Slatini zaslužijo boljše razmere in lepši nogomet," je še dejal.

Zdaj je prišel do ravni, ko lahko igra tudi do 90 minut. Na takšen način lahko pokaže, kar ima, in to je nekaj več. Vmes se je prilagodil slovenskemu nogometu in vsi ti dejavniki so privedli do večjega učinka na igrišču. Imamo ekipo, ki ima ogromno različnih pozitivnih zadev. 'Jojo' je v takšni ekipi začel uživati. Kar je zame zelo pomembno, pa je spoznanje, da uživa tudi v fazi obrambe.

Ante Šimundža o Josipu Iličiću po četrtkovi zmagi nad Bravom z 2:1.

Iličić: Pol kolena mi manjka, ker sem enkrat padel

Podobno je razmišljal spomladi prerojeni Josip Iličić, ki pa je v zdraviliškem mestu igral samo zadnjih 15 minut: "Ne vem, ali se sploh lahko reče, da smo igrali nogomet. Ni normalno, da moram pri 36 letih razmišljati o tem, ali se bom poškodoval. Pol kolena mi manjka, ker sem enkrat padel."

Najlepšo priložnost na tekmi je imel v 59. minuti Maks Barišić, ki je zadel prečko. Dve minuti pozneje je mesto v "peskovniku" prepustil z desetimi zadetki najboljšemu strelcu lige Arnelu Jakupoviću.

Maribor je v Rogaški Slatini gostoval prvič po maju 1993, saj je bila avgustovska tekma odigrana v Krškem (2:2). Rogaška je v uvodnih štirih spomladanskih krogih izgubila samo proti Celju in osvojila pet točk, še vedno pa je na zadnjem mestu. Kalcer Radomlje in Aluminij ji bežita za pet točk.

Josip Iličić. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Iličić. Foto: www.alesfevzer.com

LESTVICA

Slovenska nogometna liga, 2023-2024
# Ekipa Št. tekem Zmage Remiji Porazi Razlika v golih Točke
1.
Celje
33 23 6 4 71:29 75
2.
Olimpija Ljubljana
33 18 9 6 68:41 63
3.
Maribor
33 17 9 7 61:32 60
4.
Bravo Kostel
33 11 12 10 39:40 45
5.
Koper
33 11 11 11 46:45 44
6.
Domžale
33 12 3 18 47:55 39
7.
Mura
32 10 8 14 37:51 38
8.
Rogaška
33 9 6 18 34:58 33
9.
Kalcer Radomlje
33 6 10 17 30:49 28
10.
Aluminij
32 7 6 19 30:63 27