Nemanja Motika se veseli zadetka z Green Dragonsi. Foto: www.alesfevzer.com
Nemanja Motika se veseli zadetka z Green Dragonsi. Foto: www.alesfevzer.com

20-letni Srb, nekdanji mladinec Bayerna, ki je v pretekli sezoni igral za Crveno zvezdo in Austrio Lustenau (posoja), je mrežo Splitčanov zatresel z 20 metrov. Žogo je po tleh poslal v prazno mrežo, potem ko mu jo je vratar Hajduka Toni Silić podal naravnost na nogo.

Motika, ki je na zelenico prišel v drugem polčasu, je še nekajkrat navdušil dobro napolnjene stoženske tribune, na katerih se je zbralo približno 5000 gledalcev. V začetni postavi Hajduka je igral tudi slovenski reprezentant Jan Mlakar.

Motika zagotovil Olimpiji zmago nad Hajdukom

V torek poraz proti Slovanu iz Bratislave

To je bila četrta tekma Olimpije v pripravah na novo sezono. 19. junija je na Kodeljevem s 3:2 premagala Kalcer Radomlje, na šestdnevnih pripravah na Gradiščanskem v Avstriji pa je bila prejšnjo soboto najprej s 4:0 boljša od tamkajšnjega tretjeligaša TWL Elektra (Karamatić 54., Jakupović 60., Bristrić 76., Posavec 86.) in nato v torek doživela poraz z 1:2 proti slovaškemu prvaku Slovanu iz Bratislave (Florucz 88.; Abubakari 17., Zmrhal 27.).

Slovenski prvaki bodo v sredo odigrali še tekmi proti drugoligašema Primorju in Rudarju iz Velenja, v torek, 11. julija, ob 20.00 pa jih pred domačimi gledalci čaka prvi dvoboj uvodnega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti Valmieri iz Latvije.

Postava Olimpije: Vidovšek (70./Pintol), Lasickas (46./Ne. Motika), Muhamedbegović (46./Sualehe; 89./Ni. Motika), Ratnik (89./Janković), Krefl (46./Karamatić), Elšnik, Doffo (70./Gavrić), Posavec (70./Lucas; 89./Jakupović), Sešlar (46./Silva), Rui Pedro (46./Nukić), Bristrić (46./Florucz).

Olimpija pred več kot 5000 gledalci premagala Hajduk

Maribor ta teden dvakrat remiziral

Nogometaši Maribora so se v Wildonu blizu Gradca z romunskim prvoligašem Otelulom iz Galatija razšli z 0:0. V ponedeljek so ob koncu priprav v Moravskih Toplicah na stadionu v Beltincih remizirali z 1:1 proti tretjeuvrščeni ekipi bolgarskega prvenstva CSKA-ju iz Sofije (Soudani 85.; Karagaren 5./11-m).

Sorodna novica Osem dni morja, potrditev v reprezentanci, zdaj pa Henriques