Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V Ljudskem vrtu sta se pred 2500 gledalci na tekmi 25. kroga Prve lige pomerila Maribor in Bravo, ki je zmagal z 1:2. Tekmo je zaznamoval incident v 81. minuti – navijač Maribora je s plastičnim kozarcem zadel pomočnika sodnika Tomaža Černeta, ki je obležal na tleh, posredovala je zdravniška ekipa. Glavni sodnik Matej Jug se je vseeno odločil, da se po triminutni prekinitvi dvoboj nadaljuje. Maribor je lahko z zadetkom Ivanovića le ublažil poraz.

Sorodna novica Zmaga Brava v Ljudskem vrtu, Maribor v 92. minuti brez 11-metrovke

"Nogomet je vrtiljak čustev, ki včasih, žal, zaidejo tudi v negativno smer. Po turbulentnem nedeljskem večeru v Ljudskem vrtu obžalujemo neprijetno izkušnjo stranskega sodnika. Trenutek, ko je plastični kozarec, ki je priletel z vzhodne tribune in zadel Tomaža Černeta, pomeni za vse skupaj nepopisno razočaranje. Lahko se borimo za pravico na igrišču, jezimo na klopi i n tribunah, nedopustno pa je, da se ob izražanju nezadovoljstva kogarkoli ogroža, na kar opozarjamo že dalj časa v komunikaciji z navijači. Za nami je neprijeten večer, v različnih pogledih. Večer, ki ga dolgo ne bomo mogli pozabiti. Veliko dela, ki smo ga v preteklih letih vložili v ustvarjanje vijol’čne zgodbe, je izgubljenega," so zapisali na spletni strani NK-ja Maribor.

Kakšno kazen bo dobil klub, bo v kratkem odločil disciplinski sodnik NZS-ja. "Zavedamo se, da bo posledice nedopustnega dejanja moral nositi klub. Poteza neodgovornega posameznika pa ne more popolnoma zasenčiti izjemnega zanosa, občutkov tiste prave pripadnosti 6000 ljudi, ki so se zbrali na prvih dveh tekmah v Ljudskem vrtu po sprostitvi ukrepov," so še zapisali na spletni strani.

Zadetki s tekme Maribor – Bravo