Bravo je premagal favoriziranega tekmeca in končal niz njegovih treh zmag. Foto: www.alesfevzer.com
Bravo je premagal favoriziranega tekmeca in končal niz njegovih treh zmag. Foto: www.alesfevzer.com

Po 25. krogu še naprej vodi Maribor z 48 točkami, sledi Olimpija s tremi točkami manj, tretji je Koper s 43 točkami.

V prvem polčasu brez golov
V prvi polovici prvega polčasa tekme med Mariborom in Bravom ni bilo večjih priložnosti na obeh straneh, tekma se je razživela v drugi polovici.

Matija Kavčič je po podaji Amarja Meića streljal mimo leve vratnice. Tudi v 32. minuti se je Bravo znašel v obetavni priložnosti, Loren Maružin je poskusil od blizu, a je Ažbe Jug pravočasno posredoval, žogo je nato izbil Antoine Makoumbou.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Nato je Maribor prevzel pobudo. V 32. minuti je Đorđe Ivanović na levi strani sprejel globinsko podajo, vrata so bila prazna, saj je Matija Orbanić zapustil kazenski prostor, a žoga je končala nad vrati. V 37. minuti je Ognjen Mudrinski skočil najvišje v kazenskem prostoru, kljub dvema igralcema ob sebi mu je uspelo priti do strela z glavo, ta pa je končal tik ob vratnici.

V 42. minuti je mariborski protinapad stekel po desni strani, Danijel Šturm je podal Roku Kronavetru, ta je streljal iz prve, Orbanić pa je branil. Najlepša priložnost Maribora je sledila ob izteku prvega polčasa – Makoumbou je podal Mudrinskemu, njegov strel pa je končal nad prečko.

Kavčič in Milić v polno za Bravo
Kljub premoči Maribora so se prvi gola razveselili nogometaši Brava. V 48. minuti je v protinapadu Maružin poslal odličen predložek v kazenski prostor, kamor je pritekel Matija Kavčič, mariborska obramba je bila izigrana, saj je bil sam, njegov strel se je od prečke odbil za golovo črto (0:1).

V 55. minuti je Mudrinski podal Kronavetru, ki je streljal z vrha kazenskega prostora, a znova je poskus Maribora končal mimo vrat.

V 63. minuti je mariborsko mrežo zatresel še Maružin, a je sodnik po pregledu VAR-a zaradi prepovedanega položaja gol razveljavil. V 78. minuti je Bravo povišal vodstvo – Žan Trontelj je odlično izvedel kot, najvišje je v kazenskem prostoru skočil Stefan Milić, ki je z glavo natančno meril v levi spodnji kot (0:2). To je bil prvi gol črnogorskega mladega reprezentanta v Prvi ligi.

2500 navijačev je spremljalo tekmo v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
2500 navijačev je spremljalo tekmo v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

Navijač vrgel plastični kozarec v sodnika
Sledil je incident v 81. minuti, ko je navijač Maribora v glavo pomočnika sodnika vrgel plastični kozarec, ta pa se je zaradi bolečin ulegel na tla. Po triminutni prekinitvi se je tekma vseeno nadaljevala.

Maribor je znižal zaostanek v 86. minuti – Nemanja Mitrović je poslal dolgo podajo, to je sprejel Mudrinski, ki je žogo naprej podal Đorđeju Ivanoviću na levo, ki je močno streljal in zadel od blizu (1:2). To je bil prvenec Ivanovića v vijoličastem dresu.

Maribor neuspešno zahteval 11-m
Glavni sodnik je nato prekinil tekmo zaradi vnovičnega metanja predmetov na igrišče, po več minutah in vzpostavitvi varnosti pa se je srečanje nadaljevalo, in sicer od 86. minute naprej, dodatka pa je bilo še sedem minut.

Mudrinski je nato v 92. minuti izvedel prosti strel z 18 metrov, Orbanić pa je branil. Mariborčani so zahtevali 11-metrovko zaradi domnevnega igranja z roko Martina Kramariča v živem zidu, toda sodnik Matej Jug po posredovanju iz VAR-sobe ni dosodil najstrožje kazni.

Zadetki s tekme Maribor – Bravo
Koper je dolgo vodil v prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Koper je dolgo vodil v prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

Primorski derbi brez zmagovalca
Izid na primorskem derbiju je v Sežani v 59. minuti prvič spremenil Ivica Guberac, ki je s pravim projektilom dosegel fantastični zadetek. 33-letnik je z dobrih 30 metrov sprožil z desnico in žogo pospravil v zgornji levi kot vrat nemočnega Jana Koprivca.

Koprčani so sicer prevladovali, priigrali so si kar nekaj lepih priložnosti, a je ostalo pri minimalnem vodstvu. Ko je že kazalo, da bodo tekmo mirno pripeljali do konca, pa so gostitelji izenačili!

Po hitrem protinapadu in predložku z leve strani je Dino Stančič zadel iz polvoleja. Vratar Adnan Golubović se je žoge sicer dotaknil, a je bil strel premočan. 1:1.

Stančič zadel za remi proti Kopru

Zmaji napolnili mrežo Aluminija
Na zadnji tekmi kroga med Olimpijo in Aluminijem je padlo kar šest golov – vsi so končali v mreži ekipe iz Kidričevega.

Aljoša Matko je bil med strelci Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Matko je bil med strelci Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so povedli v 11. minuti. V vlogi podajalca se je znašel Ivan Prtajin, žogo je Marin Pilj prepustil Robertu Mudražiji, ki je bil v boljšem položaju, streljal je z okoli 17 m v spodnji desni kot (1:0).

Olimpija je bila podjetnejša, v 38. minuti je Aljoša Matko streljal močno z okoli 11 m, njegov poskus pa je končal malo mimo vrat. Matko je bil v 42. minuti v podobni situaciji in jo tokrat tudi izkoristil. Po napaki gostov na sredini igrišča so zmaji krenili v protinapad, globinsko podajo je sprejel Aljoša Matko, ki je z diagonalnim strelom po tleh premagal Luko Janžekoviča (2:0). To je bil prvi gol Matka za zmaje v Prvi ligi.

Olimpija je v istem ritmu nadaljevala po vrnitvi na zelenico. V 56. minuti je Svit Sešlar z levico sprožil močan strel z 18 m, Janžekovič se je izkazal z obrambo. Nato je bil od blizu nevaren tudi Damien van Bruggen. V 61. minuti pa je premoč Olimpije z novim golom kronal Marin Pilj – odličen predložek je z leve na desno stran poslal Marijan Čabraja, Pilj pa je streljal, žoga je šla med nogama vratarja Aluminija v mrežo (3:0).

Tekme so na pobudo Nogometne zveze Slovenije odprli s pozivom igralcev k ustavitvi vojne v Ukrajini. Foto: www.alesfevzer.com
Tekme so na pobudo Nogometne zveze Slovenije odprli s pozivom igralcev k ustavitvi vojne v Ukrajini. Foto: www.alesfevzer.com

Štiri minute pozneje je za zmaje zadel Mario Kvesić. Eric Boakye je poslal podajo na levo stran, Mustafa Nukić je podal z glavo do Kvesića, ki je od blizu premagal Janžekoviča (4:0).

V 88. minuti so potrdili visoko zmago prek Djaloja Aldairja, ko je po desni prišel v kazenski prostor in nato zadel z diagonalnim strelom (5:0).

V sodniškem dodatku pa je lepo Sešlarjevo podajo za hrbet gostujoče obrambe za končni izid izkoristil Nukić s svojim desetim golom sezone (6:0).

Olimpija je na domači zelenici neporažena že od konca septembra.

25. krog

CB24 TABOR SEŽANA – KOPER 1:1 (0:0)
500; Stančič 93.; Guberac 59.

Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Briški, Nemanič, Iscaye (69./Salkić), Grobry (69./Mavretič), Korošec (69./Bongongui), Kryeziu, Koderman, Stančič, Ndzengue (46./Monjac).

Koper: Golubović, Bručić, Rajčević, Novoselec, Palčič, Jelić Balta, Vešner Tičić (79./Krajinović), Guberac (83./Đira), Barišić, Šušnjara (56./Parris), Osuji (56./Colley).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


MARIBOR – BRAVO 1:2 (0:0)
2500; Ivanović 86.; Kavčič 48., Milić 78.

Maribor: Jug, Milec (23./Mutavčić), Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Antolin (84./Sirk), Šturm (66./Žugelj), Kronaveter (66./Alvir), Ivanović, Mudrinski.

Bravo: Orbanić, Jakšić, Burin (69./Španring), Milić, Trontelj, Kavčič, Trdin (64./Nsana), Kurtovič, Kerin (64./Kramarič), Memić (95./Kirm), Maružin (64./Bajde).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


OLIMPIJA – ALUMINIJ 6:0 (2:0)
Mudražija 11., Matko 42., Pilj 61., Kvesić 65., Aldair 89., Nukić 93.

Olimpija: Banić, Čabraja (68./Pavlović), Crnomarković, van Bruggen, Boakye, Pilj, Mudražija, Kvesić (68./Krefl), Sešlar, Matko (62./Prelec, 79./Aldair)), Prtajin (62./Nukić).

Aluminij: Janžekovič, Musa (60./Fogec), Nkama, Azemović, Martić (46./Petek), Pečnik, Bolha, Marinšek (46./Prša), Šroler, Špehar (46./Branšteter), Matjašič (46./Turčin).

Sodnik: Mihael Antić (Koper)

Lestvica:                              
MARIBOR           25 15  3  7 38:26 48 
OLIMPIJA          25 13  6  6 34:22 45 
KOPER             25 12  7  6 41:32 43 
BRAVO             25 10  8  7 25:21 38 
MURA              25  9 10  6 33:33 37 
DOMŽALE           25  9  8  8 34:30 35 
KALCER RADOMLJE   25  7  6 12 30:37 27 
CELJE             25  7  5 13 27:35 26 
CB24 TABOR SEŽANA 25  5  7 13 22:27 22 
ALUMINIJ          25  4  8 13 22:42 20