Mario Kvesić. Foto: www.alesfevzer.com
Mario Kvesić. Foto: www.alesfevzer.com

31-letni Kvesić je zeleno-beli dres nosil dobri dve leti ter v statistiko vpisal 68 nastopov in 22 zadetkov. 12 jih je dosegel v pretekli sezoni Prve lige Telemach, ko je bil najboljši strelec Olimpije.

Vodstvo kluba se je z njim pogovarjalo o novi pogodbi, a niso našli skupnega jezika. Ni skrivnost, da si ga želijo pri podprvakih v Celju.

18-letni Krdžalić, ki tako kot Kvesić prihaja iz Bosne in Hercegovine, je v šestih mesecih zbral 18 nastopov in tri gole. Pred januarskim prihodom v Ljubljano je bil kapetan mladincev pri Dinamu, za Olimpijo pa je igral kot posojen nogometaš drugoligaša Kustošija Zagreb.

Hvala Olimpiji, vsem navijačem in podpornikom! S ponosom sem nosil dres Olimpije in s ponosom se bom spominjal svojega obdobja med zmaji, ki je bilo zame in za klub zelo uspešno. Lahko rečem, da sem zadovoljen s prikazanim na igrišču. Zahvaljujem se tudi vsem zaposlenim v klubu. Največje slovo pa je slovo od igralcev. Zaradi njih sem napredoval kot človek in kot nogometaš. Olimpiji želim veliko uspehov tudi v prihodnje.

Izjava Maria Kvesića za spletno stran kluba

Že prej so se od Olimpije poslovili Đorđe Crnomarković, Aldair Djalo, Goran Milović in Dino Špehar, novinci pa so za zdaj Nemanja Motika, Saar Fadida, Raul Alexander Florucz in Ahmet Muhamedbegović. Pričakujejo še dva ali tri nove igralce.

V hotelu Mons v Ljubljani je bila danes sicer predstavitvena novinarska konferenca novega trenerja Olimpije Joaa Henriquesa. Portugalec se je opisal za strastnega, ambicioznega in organiziranega človeka.

"Moja odločitev za prihod k Olimpiji je bila preprosta. Ko mi je športni direktor predstavil projekt, me je navdalo navdušenje. Sem ambiciozen, iščem priložnosti za osvajanje naslovov. Rad zmagujem, v zadnjih petih letih sem veliko delal, vendar s klubi na Portugalskem nisem mogel višje od šestega, sedmega mesta. Zato je to pravi izziv, ki ga potrebujem, in prava pot za prihodnost," je povedal Henriques, ki je nedavno podpisal dveletno pogodbo.

Športni direktor Goran Boromisa in trener Joao Henriques na novinarski konferenci. Foto: www.alesfevzer.com
Športni direktor Goran Boromisa in trener Joao Henriques na novinarski konferenci. Foto: www.alesfevzer.com

Presenečen nad talentom pri Olimpiji

Po besedah trenerja bodo igrali privlačen nogomet. "Veliki klubi morajo igrati dominantno. To sem poskušal z vsemi ekipami, rad imam posest žoge, želimo igro z ustvarjanjem priložnosti. Prav tako si želimo, da se navijači poistovetijo z ekipo. Cilj pa je vedno zmaga," je dejal Henriques. Poudaril je, da pozna slovensko ligo in igralce. Za zdaj je zadovoljen s fanti.

"Bil sem presenečen nad talentom, ki sem ga videl na tekmah Olimpije," je dodal in se dotaknil tudi evropskih izzivov. "V Evropi ima Olimpija veliko odgovornost, saj predstavlja Ljubljano in Slovenijo. Zato je pomembno, da bomo pripravljeni na kvalifikacije, v teh si želimo čim dlje. Vemo, da bo zelo težko, saj je Liga prvakov najboljša liga na svetu. Upajmo, da bomo imeli tudi nekaj sreče pri žrebu. Ni pa nas strah nikogar. Želimo si zmagati na prvi uradni tekmi."

Olimpijo prvi evropski nastop čaka 11. ali 12. julija, ko se bo začel prvi kvalifikacijski krog. Tekmeca zanj bo dobila v torek.

Ljubljančani bodo na žrebu nosilci, njihovi potencialni tekmeci pa so Lincoln Red Imps (Gib), KI (Ferski otoki), Dinamo Tbilisi (Gru), Raków Częstochowa (Pol), Partizani (Alb), BK Häcken (Šve), Farul Constanta (Rom), Valmiera (Lat), Ballkani (Kos), Larne (S. Irska), Urartu (Arm), Ħamrun Spartans (Mal), Swift Hesperange (Luk), Struga (S. Mak) in zmagovalec predkroga.

Če bo uspešna, bo Olimpija v 2. krogu kvalifikacij (žreb bo v sredo) med nenosilci. Tam bi bili med morebitnimi tekmeci tudi Dinamo Zagreb, Köbenhavn, Galatasaray in Molde.

Henriques stavi na privlačen, pozitiven nogomet
Joao Henriques. Foto: www.alesfevzer.com
Joao Henriques. Foto: www.alesfevzer.com