Rudi Požeg Vancaš je že igral v Ukrajini in Kazahstanu, zdaj pa gre še na Madžarsko. Foto: www.alesfevzer.com
Rudi Požeg Vancaš je že igral v Ukrajini in Kazahstanu, zdaj pa gre še na Madžarsko. Foto: www.alesfevzer.com

Primorci lahko Groznico po koncu sezone odkupijo. Mladi Zagrebčan se je kalil v mladinskem pogonu Dragovoljca in Lokomotive, ki ga je v sezoni 2021/22 posodila Jarunu. V pretekli sezoni je za Lokomotivo zaigral na petih prvoligaških tekmah, v drugi hrvaški ligi pa je zbral 44 nastopov. Gre za nekdanjega člana kadetske in mladinske reprezentance.

Na Bonifiko so se to poletje preselili že Jan Koprivec, Enej Marsetič, Nardin Mulahusejnović, Omar Kočar, Mark Pabai in Nik Omladič, številni nogometaši pa so zapustili Istro, med njimi tudi Rudi Požeg Vancaš, ki bo po novem igral na Madžarskem za novopečenega prvoligaša Diosgyör.

Kukovec se seli v Radomlje

V Radomljah bo vrzel, nastalo po odhodu Esterja Soklerja v Aberdeen, skušal zapolniti Niko Kukovec. 22-letni Korošec je v drugi polovici prejšnje sezone nastopal za Bistrico, sicer pa se je že kot najstnik iz Maribora preselil v Fiorentino, v začetku leta 2021 pa se je vrnil v Slovenijo in postal član Celja. Za grofe ni odigral uradne tekme, prvo polovico minule sezone pa je preživel pri italijanskem nižjeligašu Iglesiasu. Radomljani so v teh dneh podaljšali pogodbo z vratarjem Emilom Velićem.

Stanković odslej za Bravo

Ljubljanski prvoligaš Bravo pa se je okrepil z Jakoslavom Stankovićem, nazadnje s članom sežanskega Tabora. Stanković je s Šiškarji podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24 z možnostjo podaljšanja še za dve leti. "Veliko mi pomeni, da ostajam v Prvi ligi. Bravo sem do zdaj spremljal le z razdalje. Vedel sem, da se v klubu dobro dela, vsa pričakovanja pa so bila na mestu. Pogoji so odlični, z ekipo sem se hitro ujel, treningi pa so zelo kakovostno sestavljeni. Zares je vse na izjemno visoki profesionalni ravni. Vesel sem, da sem dobil priložnost za naslednji korak v svoji karieri," je dejal Stanković, sicer nekdanji up Triglava in Olimpije.

Krstovski: V Domžale sem prišel zabijati gole!

Domžalčani so na spletni strani sporočili, da so sklenili dvoletno pogodbo z napadalcem Mariom Krstovskim. "Moja naloga v Domžalah je preprosta. Prišel sem zabijati! Doseči moram torej čim več golov, zato sem tudi prišel v Slovenijo in upam, da bom pri tem uspešen. Zeni Husmani mi je o klubu povedal veliko lepega. Z njim sva se spoznala na medsebojnih tekmah v Severni Makedoniji. Odločitev je bilo zaradi tega lažje sprejeti."