Radovan Karanović ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev v Šiški. Foto: www.alesfevzer.com
Radovan Karanović ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev v Šiški. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Bravo z dvema zadetkoma z 11-metrovke pristrigel peruti Mariboru

Maribor je v soboto izgubil tekmo 34. kroga Prve lige Telemach, v Ljubljani je bil s 3:1 boljši Bravo. Glavni trener vijoličastih Radovan Karanović je priznal, da se včasih zgodi takšna tekma, in da je kar nekaj posameznikov na zelenici igralo pod nivojem. Obenem se je obregnil tudi ob sodniške odločitve, ki niso šle v prid kluba z Ljudskega vrta.

Štajerci so v Ljubljano sicer prispeli oslabljeni, med drugim so manjkali Martin Milec, Jan Repas, Rok Kronaveter in rahlo poškodovani Marcos Tavares. "Zamujali smo v marsikaterem dvoboju. Bravo me niti malo ni presenetil. Bolj me je presenetilo, da mi nismo bili pripravljeni na nasprotnika in smo samo omogočili Bravu, da je izgledal zelo dobro," je povedal.

Je pa res, da se je takrat, ko smo razmišljali, da bi se vrnili, dostikrat pregledovalo posnetke VAR - in na nek način je to tudi tekmo razbilo. S tem ne želim zmanjšati uspeha Brava, ampak v vsakem primeru so tudi te odločitve potek tekme obrnile v drugo smer. Vseeno pa to ne opravičuje naše slabe igre.

Radovan Karanović

Karanović: Non-stop se je pregledovalo VAR
"Zelo slabo smo odprli tekmo. Pričakovali smo takšen pristop Brava od prve minute, a slabo smo se odzvali. Za takšno igro ni opravičila," je na novinarski konferenci uvodoma dejal trener vijoličastih Radovan Karanović in nadaljeval: "Je pa res, da se je takrat, ko smo razmišljali, da bi se vrnili, dostikrat pregledovalo posnetke VAR – in na nek način je to tudi tekmo razbilo. S tem ne želim zmanjšati uspeha Brava, ampak v vsakem primeru so tudi te odločitve potek tekme obrnile v drugo smer. Vseeno pa to ne opravičuje naše slabe igre."

O (sporno) dosojenih 11-metrovkah je še povedal: "To je brezpredmetno komentirati. Razlaga je vedno drugačna. Pri eni in drugi enajstmetrovki je žoga igralca najprej zadela v telo, šele nato v roko. Ne vem, kaj reči, a po vsem tem se je zelo težko vrniti. Tri-, štirikrat se je tekmo ustavilo, non-stop se je gledalo VAR. Ne vem, kaj reči na vse skupaj."

Žan Trontelj je z bele točke povedel Bravo v vodstvo s 3:1. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Trontelj je z bele točke povedel Bravo v vodstvo s 3:1. Foto: www.alesfevzer.com

Prvenstvo še ni izgubljeno
Po tekmi je mariborski strateg priznal, da v slačilnico ni želel vnašati še slabše energije. "Vsakemu posamezniku sem segel v roko. Z moje strani moram narediti vse, da fante čim prej vrnem v psihološko normalo stanje. Prvenstvo še ni izgubljeno, vse je še mogoče. Želim, da se stvari zgodijo na nogometnem igrišču, da prvak postane prvak na nogometnem igrišču, zasluženo in korektno. Ničesar drugega si ne želim," je še povedal.

Grabić: Ni jim uspelo prebiti naše intenzivnosti
"Mislim, da smo bili danes podobni samim sebi, to je največja zmaga. Rezultatsko je vse v redu, ampak tisto, kar smo prejšnji teden pogrešali znotraj koncepta, ki ga igramo, smo danes izvajali perfektno. Po prvem polčasu smo imeli ob prednosti 2:0 še nekaj priložnosti, škoda, da nismo zadeli," pa je povedal trener Brava Dejan Grabić. "Ta tekma nam v rezultatskem smislu razen položaja na lestvici ni prinašala veliko in posledično nismo čutili takšnega pritiska," je še dejal in dodal: "Njim ni uspelo prebiti naše intenzivnosti, tu je bil naš ključ do uspeha."

Karanović: Poraz ob nepravem trenutku nas lahko veliko stane
Karanović ni imel borcev in je prevzel odgovornost za poraz

35. krog, sobota ob 15.00:
DOMŽALE - CELJE

Ob 20.15:
MARIBOR - ALUMINIJ

Nedelja ob 15.00:
CB24 TABOR SEŽANA - BRAVO

Ob 17.30:
OLIMPIJA - MURA

Ponedeljek ob 17.30:
KOPER - KALCER RADOMLJE


36. krog, sobota, 21. maja, ob 15.00:
KALCER RADOMLJE - DOMŽALE

Ob 20.15:
ALUMINIJ - CB24 TABOR SEŽANA

Nedelja, 22. maja, ob 17.30:
CELJE - OLIMPIJA

BRAVO - KOPER

MURA - MARIBOR