Josip Iličić v akciji. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Iličić v akciji. Foto: www.alesfevzer.com

"Do nadaljnjega bo vadil po samostojnem, klubskem programu in ga ne bo med kandidati za nastop na naslednjih tekmah," so zapisali na uradni spletni strani kluba.

Ta odločitev je bila sprejeta po sestanku vseh neposredno udeleženih. "Ob odkritem pogovoru smo izmenjali stališča in dorekli prihodnje korake. Trener Damir Krznar je pojasnil razloge za odločitev, športni direktor Marko Šuler pa je potrdil sklep. Josip Iličić je začel delo po samostojnem, klubskem programu z namenom, da doseže želeno stopnjo telesne pripravljenosti," piše na spletni strani.

Dodajajo, da je bil v ponedeljkovih večernih urah sklican sestanek upravnega odbora, na katerem so vse člane obvestili o aktualnem stanju in izhodu iz rezultatske krize. "Enotno mnenje je, da je trenutno najpomembneje, da znova obrnemo rezultatsko krivuljo navzgor," še dodajajo v Mariboru.

Po poškodbi se v kader vračata Hilal Soudani in Marko Kolar.

Maribor po izpadu iz evropskih tekmovanj proti Fenerbahčeju na štirih prvenstvenih tekmah ni okusil slasti zmage. Remiziral je z Rogaško in Domžalami ter izgubil s Celjem in Olimpijo.