Domžalčani proslavljajo vodilni zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani proslavljajo vodilni zadetek. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko so bili v prvem polčasu boljši Domžalčani in v drugem Mariborčani, se je dvoboj končal brez zmagovalca. Štajerci, ki so bili ob brezvoljni igri v prvem polčasu deležni tudi nekaj žvižgov, so se s točko vsaj začasno povzpeli na prvo mesto lestvice, Domžale, ki so pod vodstvom Dušana Kosića osvojile prvo točko, pa so v sredini lestvice.

V prvem polčasu boljše Domžale
Danijel Šturm
, nekdanji igralec Maribora, je v 9. minuti z natančnim strelom z leve strani presenetil vratarja Maribora Ažbeta Juga – žogo je poslal čezenj v levi zgornji kot. Šturm se je razveselil prvega zadetka v domžalskem dresu.

Tri minute pred tem so bili Domžalčani v podobni situaciji, ko je Sacha Marasović streljal z desne strani, a Jug je takrat spremljal akcijo in pravočasno posredoval.

Dušan Kosić in Damir Krznar. Foto: www.alesfevzer.com
Dušan Kosić in Damir Krznar. Foto: www.alesfevzer.com

V 27. minuti so imele Domžale novo obetavno priložnost – po izvedenem kotu je od blizu streljal Luka Topalović, Jug je odbil, do odbitka je prišel Jan Đapo, žoga je zadela zunanji del mreže.

V 39. minuti so si gostitelji priigrali najlepšo priložnost, Martin Milec je podal Arnelu Jakupoviću, ki je streljal znotraj kazenskega prostora, a je njegov poskus blokiral Nermin Hodžić.

Maribor je ob koncu prvega polčasa imel priložnost za izenačenje. Josip Iličić je 11-metrovko – na belo točko je sodnik Rade Obrenović pokazal po ogledu VAR-a, in sicer ker je Šturm storil prekršek nad Marinom Laušićem znotraj kazenskega prostora – izvedel zanesljivo.

Drugi polčas več priložnosti za Maribor, a gola ni bilo
Domači strateg Damir Krznar, ki je bil besen po remiju v prejšnjem krogu pri Rogaški, je med polčasoma po dokaj anemični predstavi v prvem polčasu opravil dve menjavi.

Toda Domžalčani so še naprej imeli pobudo. Šturm je v 56. minuti podal Biggsu, ki pa je žogo poslal nad prečko.

Josip Iličić je zadel za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Iličić je zadel za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com

Domžalski vratar Gašper Tratnik je prvič moral resneje posredovati šele v 61. minuti, ko je Laušić po uspešnem preigravanju streljal od blizu.

V 67. minuti je bilo znova vroče pred vrati Maribora, po kotu je na črti izvrstno posredoval Jug, ki je preprečil avtogol Maxa Watsona.

Tratnik je v 78. minuti ustavil tudi poskus Marcela Lorberja. Maribor je pritiskal, priložnosti so se vrstile. V 84. minuti je imel dve priložnosti – najprej je streljal Laušić, branil je Tratnik, Jakupović je prišel do odbitka pred vrati, streljal s petih metrov, žoga pa je šla mimo desne vratnice.

Štiri minute zatem pa je sodnik sprva dosodil novo najstrožjo kazen za Maribor, vendar je posnetek pokazal, da je žoga Hodžića zadela v glavo, in ne roko, tako da je ostalo brez novega strela z bele pike.

Maribor tudi proti Domžalam razočaral

Tekma Koper – Rogaška odpovedana
Na koprski Bonifiki bi se morala ob 17.30 začeti tekma Koper – Rogaška. Toda ta, kot so potrdili tudi v koprskem taboru, je odpovedana, saj v gostujoči ekipi ni bilo dovolj doma vzgojenih igralcev. Pravila velevajo, da mora vsaka ekipa imeti v kadru za tekmo osem doma vzgojenih igralcev, Rogaška pa jih je imela sedem.

O razpletu tekme bodo odločali za zeleno mizo. Domnevno bo ta registrirana s 3:0 v korist Kopra, uradno pa bo vodstvo tekmovanja odločitev sporočilo v prihodnjih dneh.

Na odpoved so se na družbenih omrežjih odzvali pri Rogaški, kjer menijo, da je bila tekma neupravičeno odpovedana. "Pretekli krog proti Mariboru smo odigrali z enakim številom (10) slovenskih igralcev, kot smo jih prijavili za predvideno današnjo tekmo v Kopru. Še več, trije igralci, ki po mnenju delegata ne ustrezajo pravilu, so na tekmi proti Mariboru ustrezali. To sta potrdila delegat tekme na sami tekmi in tudi komisija NZS-ja, ki je tekmo ustrezno registrirala," je zapisal športni direktor Rogaške Nino Ivačič.

"Ker je za nas odločitev NZS-ja edini pravilni podatek, smo za današnjo tekmo prijavili iste igralce, toda pravila so se očitno spremenila. Ob tem poudarjamo, da po mnenju Nogometne zveze Slovenije naša dva igralca, stara 16 let in 17 let, ki od sedmega leta starosti neprekinjeno igrata v našem klubu in jima dajemo priložnost na prvoligaškem prizorišču, ne ustrezata merilu slovenskega igralca in imata enak status kot naš igralec z Jamajke," je dodal.

Pri Rogaški tako pričakujejo delegiranje tekme v poznejšem terminu in NZS-jevo povračilo stroškov obema ekipama.

Osrednji dvoboj 6. kroga bo v nedeljo ob 17.30 v Stožicah: Olimpija – Celje.

6. krog:
MARIBOR - DOMŽALE 1:1 (1:1)
2000; Iličić 45./11-m; Šturm 9.

Maribor: Jug, Milec (72./Žinič), Watson, Uskoković, Urata, Lorber, Laušić, Božić (46./Feta), Iličić (57./Antolin), Jakupović, Skuka (46./Guerrico).

Domžale: Tratnik, Hodžić, Klemenčič (65./Brecl), Fazlic, Đapo, Markuš (90./Offenbacher), Topalović (65./Pišek), Ž. Repas, Marasovic, Šturm (80./Štefanec), Biggs (65./Hasanbegovic).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Nedelja ob 17.30:
OLIMPIJA - CELJE

Ob 20.15:
KALCER RADOMLJE - BRAVO


Že odigrano:
ALUMINIJ - MURA 0:1 (0:1)
1000; Kasalo 17.

Odpovedano:
Koper - Rogaška

Lestvica:
MARIBOR               5  3 2 0 10:4 11
CELJE                 4  3 1 0 11:3 10
OLIMPIJA              4  3 0 1 13:7  9
KOPER                 4  3 0 1  7:4  9
MURA                  5  2 0 3  6:11 6
DOMŽALE               5  1 2 2  7:8  5
ALUMINIJ              5  1 1 3  8:9  4
BRAVO                 4  1 1 2  4:6  4
KALCER RADOMLJE       4  1 0 3  2:7  3
ROGAŠKA               4  0 1 3  2:11 1