Žan Karničnik je poskrbel za vodstvo Celja. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Karničnik je poskrbel za vodstvo Celja. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani z dobrimi okrepitvami in trenerjem Albertom Riero vse bolj upravičujejo vlogo favorita za državni naslov. Veselili so se pete zaporedne zmage in so tako edini še brez poraza in na vrhu lestvice.

Pri obeh ekipah so manjkali nekateri nosilci igre. Pri Celju ni bilo Denisa Popovića, pri Mariboru pa Martina Milca, je pa v vijoličastem dresu debitiral napadalec Erico Castro.

Damir Krznar in Albert Riera sta se pozdravila pred začetkom tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar in Albert Riera sta se pozdravila pred začetkom tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Karničnik unovčil natančen predložek Matka
Celjani so odlično začeli tekmo in povedli v 12. minuti. Po predložku Aljoše Matka z desne strani je Žan Karničnik z glavo zatresel mrežo.

V 25. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Karničnik, Ažbe Jug pa je z nekaj težavami preprečil še večje težave za goste. Vijoličasti so prek Arnela Jakupovića zagrozili v 32. minuti, vendar je bil na mestu Matko Obradović.

Videosodnik opazil prepovedan položaj, najstrožje kazni za Maribor ni bilo
Tik pred odmorom je bilo vroče v domačem kazenskem prostoru, ko je žoga zadela Marka Zabukovnika v roko ob poskusu Arnela Jakupovića. Sodnik David Šmajc se ni oglasil, a sledilo je preverjanje videosodnika. Po dolgem preverjanju ni bilo enajstmetrovke zaradi prepovedanega položaja ob predhodni podaji v kazenski prostor.

Najboljši strelec Prve lige Aljoša Matko je potrdil veliko zmago Celja. Foto: www.alesfevzer.com
Najboljši strelec Prve lige Aljoša Matko je potrdil veliko zmago Celja. Foto: www.alesfevzer.com

Iličić in Laušić zapravila veliki priložnosti za izenačenje
V drugem polčasu je najprej Jan Repas neuspešno poskusil z 20 metrov, v 57. minuti pa je pri Celju od daleč streljal Luka Bobičanec, Jug pa je žogo odbil. Damir Krznar je napad osvežil z Josipom Iličićem in Beharjem Feto, vendar so Celjani grozili s protinapadi, enega teh je v 75. minuti izpeljal Matko, ko je po levi strani prišel v kazenski prostor, na koncu pa mu je strel obranil Jug.

V 84. minuti je Iličić prišel do prefinjenega diagonalnega strela v kazenskem prostoru Celja, a je zadel le vratnico. Nekaj trenutkov pozneje je imel Marin Laušić novo lepo priložnost za goste, vendar je z volejem z enajstih metrov meril preveč po sredini.

Razigrani Matko potrdil veliko zmago Celja
V 87. minuti je Matko znova namučil Juga, v 92. pa je učinkovito končal lepo akcijo domačih za 2:0 in svoj peti gol sezone in prvo mesto na lestvici strelcev.

Riera: Nismo eden od kandidatov za naslov, smo edini kandidat
"Nismo eden od kandidatov za naslov, smo edini kandidat. Tega me ni strah reči. Vem, kaj imam v rokah. Vem, kaj imajo drugi v rokah in mi smo edini kandidat. Tudi izidi kažejo, da smo na vrhu," je na novinarski konferenci povedal trener Celja Riera.

Celjani kljub utrujenosti ugnali vijoličaste

Rui Pedro poskrbel za vodstvo zmajev, a kmalu naredil tudi veliko napako
Olimpija se v četrtek v Bakuju ni uspela prebiti v Evropsko ligo, a bo vseeno igrala v skupinskem delu Konferenčne lige, kjer jo čakajo Lille, Slovan Bratislava in Klaksvik.

Zmaji so bili boljši tekmec na začetku tekme v Fazaneriji. V 20. minuti so povedli, ko je Rui Pedro z desetih metrov z leve strani poslal žogo pod prečko.

Olimpija kljub natrpanemu sporedu tekem odnesla tri točke iz Fazanerije

Mura je hitro odgovorila. Rui Pedro je v 27. minuti slabo podal žogo nazaj proti svojim branilcem, dobil jo je Amadej Maroša in jo poslal do Dardana Shabanhaxhaja. Napadalcu iz bližine ni bilo težko izenačiti na 1:1.

V sodnikovem dodatku prvega dela je Pedro Lucas slabo reagiral pred vrati in zgrešil žogo po podaji, ki mu bi omogočila strel iz bližine.

Elšnik natančen z bele točke
V 53. minuti je imel Timi Max Elšnik izjemno priložnost za novo vodstvo Olimpije, sam je bil v kazenskem prostoru, a na koncu mu je veselje preprečil Kobie Morris. Klemen Mihelak je z dobro obrambo preprečil zadetek Pedru Lucasu po strelu z glavo iz bližine.

Pritisk je Olimpiji prinesel najstrožjo kazen po prekršku nad Ivanom Posavcem, z bele točke je bil v 65. minuti zanesljiv Elšnik. V 69. minuti je Mura izpeljala lep napad, zaključil ga je Shabanhaxhaj, vendar je dobro posredoval Matevž Vidovšek.

Nukić potrdil zmago Olimpije
Mustafa Nukić je pet minut pred koncem odločil tekmo, ko je izkoristil tretji zaporedni strel Ljubljančanov v enem napadu.

Zadetki s tekme Mura – Olimpija

Slatinčani po remiju znova jezni na sodnike
Na prvi nedeljski tekmi sta Rogaška in Kalcer Radomlje v Krškem remizirala (1:1).

Rogaška se je znašla v težavah zaradi birokratskih zadev, zaradi katerih je – po mnenju Slatinčanov neupravičeno – tekmo proti Kopru izgubila za zeleno mizo z 0:3. Odločitev je vplivala na vodstvo kluba, saj je odstopil dolgoletni predsednik Bojan Jeršečič. Ob tem je prekinil vse sponzorske pogodbe, vezane na klube, ki tekmujejo pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Čeprav so se zadnjeuvrščeni Slatinčani odločili za nadaljevanje igranja v ligi ter danes prišli do druge točke, pa bodo imeli znova nekaj pripomb, posebej zaradi sodniške odločitve v 68. minuti, ko jim niso dosodili enajstmetrovke.

V Krškem so Radomljani povedli v 22. minuti, ko je Madžid Šošić prišel do strela z 20 metrov, malce z desne strani je žogo z nizkim strelom poslal ob bližnji vratnici v mrežo.

Slatinčani so se trudili izenačiti in uspelo jim je v 41. minuti, ko je Thalisson po dvojni podaji z Alenom Korošcem prišel pred vrata gostov in zadel za 1:1.

Oliver Kregar je v 68. minuti padel v kazenskem prostoru gostov. Sodnik Asmir Sagrković mu je pokazal rumeni karton zaradi simuliranja, a so ga iz VAR-sobe poklicali na ogled posnetka. Tudi po njem pa na jezo in razočaranje Slatinčanov ni spremenil svoje odločitve, čeprav je posnetek pokazal rahel dotik branilca s Kregarjem.

Izbranci Oskarja Drobneta so v teh trenutkih pritiskali, med drugimi je poskusil tudi Žan Benedičič – neuspešno, tako kot na drugi strani še enkrat Šošić.

Zadetka s tekme Rogaška - Radomlje

7. krog:
ROGAŠKA – KALCER RADOMLJE 1:1 (1:1)
300; Thalisson 41.; Šošić 22.
RK: Šošić 97./Kalcer Radomlje

Rogaška: Baždarić, Rantuša Lampreht, Mihalić, Kurtović (63./Kregar), Thalisson (82./Kantužer), Pavlović, Benedičič, Braut (46./Pirtovšek), Flis (55./Majcenić), Korošec (46./Majcen), Miljanić.

Kalcer Radomlje: Baš, Ševelj (85./Merdović), Prpić, Marković (71./Kukovec), Korun, Hrvoj, Krolo (78./Gorenc Stanković), Gnjatić, Nuhanović, Šošić, Vokić (78./Malenšek).

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


CELJE – MARIBOR 2:0 (1:0)
2437; Karničnik 12., Matko 92.

Celje: Obradović, Nemanič, Vuklišević (69./Milić), Zec, Karničnik, Zabukovnik, Kouter (69./ Svetlin), Bobičanec (69./Vrbanec), Mačak (50./Kvesić), Matko, Prucev (69./Lamy).

Maribor: Jug, Žinič (78./Guerrico), Watson, Šoštarič Karič, Urata, Lorber (72./Antolin), Laušić, Repas, Božić (62./Feta), Jakupović (72./Skuka), Castro (62./Iličić).

Sodnik: David Šmajc (Kranj)


MURA – OLIMPIJA 1:3 (1:1)
2550; Shabanhaxhaj 27.; Rui Pedro 20., Elšnik 66./11-m, Nukić 85.

Mura: Mihelak, Sadriu, Morris, Maruško, Trontelj, Kous (59./Tripi), Jurišić, Kasalo (59./Šarić), Kurtović (87./Domijan), Maroša (77./Petković), Shabanhaxhaj.

Olimpija: Vidovšek, Silva, Sualehe, Ratnik, Muhamedbegović, Doffo, Elšnik (77./Brest), Posavec (67./Fadida), Motika (87./Boultam), Rui Pedro (67./Pinto), Pdero Lucas (od 76./Nukić).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Odigrano v soboto:
BRAVO
– ALUMINIJ 2:0 (1:0)
400; Puconja 36., Trdin 73.

DOMŽALE - KOPER 1:2 (1:1)
500; Đapo 43.; Barišić 4., Palčič 62.

Lestvica:                              
CELJE                6  5 1 0 17:5  16 
KOPER                6  5 0 1 12:5  15 
OLIMPIJA             6  4 0 2 18:12 12 
MARIBOR              6  3 2 1 10:6  11 
BRAVO                6  3 1 2  8:7  10 
MURA                 6  2 0 4  7:14  6 
DOMŽALE              6  1 2 3  8:10  5 
ALUMINIJ             6  1 1 4  8:11  4 
KALCER RADOMLJE      6  1 1 4  4:10  4 
ROGAŠKA              6  0 2 4  3:15  2