Nik Marinšek je bil najzaslužnejši za vrnitev Aluminija v prvo ligo. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Marinšek je bil najzaslužnejši za vrnitev Aluminija v prvo ligo. Foto: www.alesfevzer.com

Marinšek je rdeče-beli dres oblekel še kot mladinec, skupaj pa je v članski konkurenci zbral 144 nastopov in dosegel 28 zadetkov. V prejšnji sezoni, ko je prevzel kapetanski trak, je v drugi ligi na 29 tekmah zbral 21 zadetkov, v pokalnem tekmovanju dva, prav tako dvakrat pa je bil natančen tudi v dodatnih kvalifikacijah proti Gorici.

V Prvi Ligi Telemach je zbral 97 nastopov, ob tem pa se je trikrat vpisal med strelce.

"Vesel sem, da sem lansko zares dobro sezono nadgradil s prestopom v močnejšo ligo. Zares sem hvaležen Aluminiju, kaj mi je dal, kaj mi je omogočil. Vseh sedem let v Kidričevem lahko ocenim zelo pozitivno, seveda so bili vzponi in padci, tako osebnostni kot rezultatski, ampak ne nazadnje smo kljub izpadu v eni sezoni klub postavili nazaj v prvo ligo, kar je nedvomno zavidanja vreden dosežek," je dejal napadalno usmerjeni vezist.

Ried je v prejšnji sezoni še igral v prvi ligi, a se v njej ni obdržal.

Koprčani pripeljali še 19-letnika

Koper pa je predstavil novo okrepitev. Pridružil se mu je 19-letni Andraž Ruedl. Krilni napadalec, ki je pred tem igral za Brežice in Krško, je s Primorci sklenil triletno pogodbo.
Koper so pred tem okrepili še Mamadou Diarra, Gabriel Groznica, Jan Koprivec, Enej Marsetič, Nardin Mulahusejnović, Omar Kočar, Mark Pabai in Nik Omladič.