Skuka je v domovini igral za Korabi, Dinamo in Partizani, nato pa se je januarja preselil k Metzu, ki ga je zdaj posodil Mariboru z možnostjo odkupa.

Pri Metzu je v pretekli sezoni v drugi francoski ligi odigral devet tekem. Skupaj je v članski konkurenci v vseh klubih nastopil na 103 tekmah in dosegel 44 golov.

Za albansko reprezentanco je 24-letni napadalec odigral štiri tekme in dosegel en gol.
Albanec bo v Ljudskem vrtu igral s številko 11. Ivan Brnić si je pred tem za novo sezono izbral številko 7 in sprostil enajstico.

"O klubu sem pridobil dovolj informacij, sama zgodovina NK Maribor govori sama po sebi, za kako velik klub gre, ne samo v Sloveniji, ampak tudi po evropskih merilih. O Mariboru sem se pred časom pogovarjal tudi z Ibraimijem, vendar tedaj še nisem vedel, da bom tukaj. Sklenjen je dogovor o posoji iz Metza, tako da za zdaj je skupna zgodba predvidena za eno leto," je v izjavi za klubsko spletno stran dejal Skuka.

"Če se bom tukaj dobro počutil in mi bo šlo dobro, ne vidim razloga, zakaj tudi ne bi podaljšali sodelovanja. O sebi je najtežje govoriti, a najraje igram v konici napada, čeprav se znajdem tudi v vlogi krilnega napadalca. Želim pa vse, kar zmorem, pokazati na igrišču, prispevati čim več golov, da bi osrečil navijače Maribora in celotno ekipo ter klubu pomagal do želenega uspeha," je še dodal.

Šuler: Ta prihod je že priprava na odhod Vipotnika
Športni direktor Marko Šuler je moral poiskati napadalca, saj je zelo možen odhod najboljšega strelca Prve lige v pretekli sezoni Žana Vipotnika.

Žan je z mislimi na reprezentančni akciji, kar je tudi prav. Želimo mu nadaljevanje uspešne serije tudi proti Finski in Danski, tako da je osredotočen le na naslednji kvalifikacijski tekmi. Ta prihod je na določen način že priprava na Žanov odhod, čeprav smo predvideli v prihodnjih dneh prihod še enega napadalca. Iskali smo nekoga, ki ima golgeterske sposobnosti, hkrati pa je pripravljen za takojšnjo priključitev, ima lakoto po nadaljnjem dokazovanju in pa seveda kakovost. Verjamem, da bo Skuka pomenil ustrezno okrepitev,je poudaril Šuler, ki ima ogromno dela v zadnjih tednih.