Daniel Peretz se seli v Bundesligo. Foto: EPA
Daniel Peretz se seli v Bundesligo. Foto: EPA

23-letni in 190 centimetrov visoki Peretz je z Bavarci podpisal petletno pogodbo. V Münchnu naj bi ostal do 30. junija 2028, nosil pa bo številko 18. Bayern je zanj plačal pet milijonov evrov, v igri pa je še nekaj bonusov.

"To so sanje vsakega otroka. Ko sem slišal, da se Bayern zanima zame, nisem mogel verjeti. Komaj sem čakal, da se dogovorimo. Lačen sem dokazovanja na najvišji ravni."

Neuer še vedno poškodovan
Manuel Neuer se je 9. decembra lani hudo poškodoval na smučanju in še nekaj tednov ne bo v vratih Bayerna. V uvodnem krogu Bundeslige je v vratih stal Sven Ulreich, ki bo branil tudi v nedeljo na Allianz Areni proti Augsburgu.

Dreesen: Peretz je tudi rešitev za prihodnost
"Iskali smo vratarja, ki lahko takoj pomaga, Peretz pa je tudi rešitev za prihodnost. Ni se dokazal le v izraelskem prvenstvu, ogledali smo si tudi njegove predstave v evropskih tekmovanjih," je povedal vodja upravnega odbora Jan-Christian Dreesen, ki je na tem vročem stolčku zamenjal Oliverja Kahna.

Bayern je poleti opravil kar nekaj odmevnih nakupov, v prvi vrsti je za 100 milijonov evrov pripeljal angleškega napadalca Harryja Kana, polovico tolikšne vsote pa je porabil za korejskega branilca Kim Min-jaeja.