Sebastian Hoeness je sin nekdanjega odličnega napadalca Bayerna Dieterja Hoenessa, ki je brat Ulija Hoenessa. Foto: EPA
Sebastian Hoeness je sin nekdanjega odličnega napadalca Bayerna Dieterja Hoenessa, ki je brat Ulija Hoenessa. Foto: EPA

40-letni Hoeness je nazadnje vodil Hoffenheim, ki ga je po 81 tekmah na čelu zapustil po koncu pretekle sezone. Pred vodenjem Hoffenheima je deloval pri drugi ekipi in v mlajših selekcijah Bayerna. Igralsko kariero je začel prav v mladinskih vrstah Stuttgarta.

Labbadia je prevzel Stuttgart 5. decembra lani in se na klopi obdržal le 12 tekem. Predtem je 57-letni strokovnjak vodil Hertho iz Berlina, Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Greuther Fürth, Darmstadt ter v dvakrat različnih obdobjih Hamburg. Na klopi Stuttgarta je sedel že med letoma 2010 in 2013.

Pellegrino Matarazzo je začel sezono na klopi Stuttgarta, a je bil oktobra odpuščen. Še najuspešnejši je bil začasni trener Michael Wimmer, ki je dobil tri od sedmih tekem.

Stuttgart je bil petkrat nemški prvak, zadnjič leta 2007. V zadnjih letih je klub v veliki krizi. Po 26 tekmah je zbral 20 točk in za 15. mestom, ki zagotavlja obstanek v ligi, zaostaja pet točk.

Stuttgart bo v sredo igral v nemškem pokalu, v četrtfinalu se bo pomeril z Nürnbergom. Naslednjo prvenstveno tekmo bo odigral v nedeljo v Bochumu.

Postavil si je tri velike cilje
akajo nas trije veliki izzivi. Najprej se moramo v sredo prebiti v polfinale nemškega pokala, nato si moramo zagotoviti obstanek v Bundesligi. Po koncu sezone nas čaka analiza z vodstvom kluba, postaviti bo treba temelje za svetlo prihodnost kluba," je povedal Hoeness.

V zadnjem krogu se bosta srečala Stuttgart in Hoffenheim. Tekma bo lahko ključna v boju za obstanek. Matarazzo je od februarja na klopi Hoffenheima, kjer je med letoma 2020 in 2022 sedel Hoeness.