Youssoufa Moukoko je v letošnji sezoni dosegel že šest zadetkov. V jesenskem delu je nekajkrat zasenčil tudi veterana Anthonyja Modesta. Foto: Reuters
Youssoufa Moukoko je v letošnji sezoni dosegel že šest zadetkov. V jesenskem delu je nekajkrat zasenčil tudi veterana Anthonyja Modesta. Foto: Reuters

18-letnemu napadalcu se pogodba z Borussio izteče ob koncu sezone. V Dortmundu se zelo trudijo, da bi ga zadržali, vendar pa je Moukoko izredno zaželen igralec, evropski velikani ga vabijo. Vrsta snubcev je dolga, Bild pa je poročal, da najstnik zahteva plačo, s katero bi se postavil ob bok najbolje plačanim igralcem v klubu.

Zavrnil naj bi celo ponudbo, po kateri bi njegova plača zrasla na šest milijonov evrov na sezono. Moukoko je dodal, da tovrstne govorice slabo vplivajo na njegovo javno podobo, zato je poročanje časopisa označil kot 'fake news' (lažne novice).

Takšne laži so nesprejemljive
"Prosim, da ne verjamete vsem zapisom v časopisih. Zavedam se, da je to del posla. Čeprav sem že zelo mlad, ne bom dovolil, da bi me spravljali pod pritisk, ko se bom odločil o svoji prihodnosti. Takšne laži so nesprejemljive," je sporočil Moukoko.

"Nikoli se ne bom sprijaznil s takšnimi lažmi in še vedno sem šokiran. Trenutno sem popolnoma osredotočen na drugo polovico sezone z Dortmundom. Nikoli ne bom večji od kluba," je še zapisal Moukoko.

Pod vodstvom trenerja Edina Terzića je naredil velik korak v letošnji sezoni. Odločil je porurski derbi s Schalkejem na stadionu Westfalen (1:0), ki navijačem pomeni največ. Zatresel je tudi mrežo Bayerna, ko je nato Borussia po zaostanku z 0:2 izvlekla veliko točko (2:2). Na svetovnem prvenstvu v Katarju je proti Japonski vstopil v igro tik pred koncem, proti Španiji in Kostariki pa ni igral. Selektor Hansi Flick mu bi lahko namenil tudi večjo minutažo.