Robin Gosens je blestel na zadnjem evropskem prvenstvu, na lanskem svetovnem prvenstvu v Katarju pa ni igral. Foto: Reuters
Robin Gosens je blestel na zadnjem evropskem prvenstvu, na lanskem svetovnem prvenstvu v Katarju pa ni igral. Foto: Reuters

29-letni Gosens je kariero začel na Nizozemskem, Inter pa je za 27,4 milijona evrov okrepil na začetku pretekle sezone iz vrst Atalante.

Union Berlin bo v tej sezoni sezono prvič v zgodovini kluba igral v Ligi prvakov.

10. junija je Gosens vstopil v finalu Lige prvakov in imel veliko priložnost za izenačenje. Poživil je igro Interja, ki pa ni uspel izsiliti podaljška in je izgubil proti Manchester Cityju z 0:1.

"Vedno sem sanjal, da bom igral v Bundesligi. Union je v zadnjih letih naredil neverjeten napredek. V tujini sem spremljal njihove podvige in bil sem impresioniran," je povedal Gosens.

Majer se iz Rennesa seli v Wolfsburg
Lovro Majer je podpisal petletno pogodbo z Wolfsburgom. Za 25-letnega vezista so volkovi 30 milijonov evrov. Hrvat je s tem postal tretji najdražji nakup v zgodovini kluba, več so odšteli le za Juliana Draxlerja (43 milijonov evrov) in Andreja Schürrleja (32).

Majer je prvo priložnost v članskem nogometu dobil pri zagrebški Lokomotivi, iz katere je leta 2018 prestopil k Dinamu, kjer je sicer začel mladinsko pot. Pred dvema letoma je nato za 12 milijonov evrov okrepil Rennes. Majer je zbral 21 nastopov za hrvaško izbrano vrsto in bil del zasedbe, ki je na zadnjem SP-ju v Katarju osvojila tretje mesto.