Okoli 1000 gledalcev se je zbralo na uvodnem treningu Eintrachta pred novo sezono. Vsi so želeli videti Maria Götzeja. Foto: EPA
Okoli 1000 gledalcev se je zbralo na uvodnem treningu Eintrachta pred novo sezono. Vsi so želeli videti Maria Götzeja. Foto: EPA

Götze, ki je na Nizozemsko prestopil iz Dortmunda, pred tem pa je igral tudi za Bayern, je danes že opravil prvi trening pred novo sezono v Bundesligi. Eintracht bo 5. avgusta na uvodni tekmi gostil Bayern.

"Že lani sem bil v stiku z vodstvom Eintrachta. Letos je položaj precej drugačen. Po eni sezoni v tujini še nisem želel končati zgodbe. Trener je bil Roger Schmidt in želeli smo dokončati začeto delo v Eindhovnu," je povedal 30-letni Götze, ki je skoraj pol ure govoril pred več kot 40 novinarji, kar je velikO število za Frankfurt. Največ predstavnikov sedme sile se vedno zbere v Münchnu, prejšnji teden je bilo okoli 150, ko se je predstavil Sadio Mane.

V Eindhovnu je bil Götze nosilec igre, PSV pa je v pretekli sezoni tudi osvojil nizozemski pokal. "Dopolnil sem 30 let in veliko sem že doživel v nogometu. Zdaj precej bolj uživam na zelenici, po dveletni pandemiji covida-19 je res lepo igrati pred polnimi tribunami."

Za nemško izbrano vrsto ni igral že pet let
Za Nemčijo je odigral 63 tekem. V finalu svetovnega prvenstva 13. julija 2014 na Maracani v Riu de Janeiru je v 88. minuti zamenjal Miroslava Kloseja, v 113. minuti pa si je sijajno zaustavil žogo na prsih in jo poslal v mrežo po podaji prijatelja Andreja Schürrleja z leve strani. To je bil četrti naslov za elf.

V zadnjih petih letih ni več igral za reprezentanco, selektor Hansi Flick pa je poudaril, da bi se lahko z dobrimi igrami vrnil v kader za SP v Katarju, ki se bo začel 21. novembra.

"Vse misli bom usmeril k Bundesligi in Ligi prvakov. Do novembra je še veliko časa in ne bom se obremenjeval s tem. Eintracht je v pretekli sezoni presegel pričakovanja. Zmaga v Evropski ligi je bila res nekaj posebnega, že preko televizijskega ekrana sem opazil povezanost igralcev in navijačev. Veselim se teh nepozabnih doživetij na našem stadionu," je dodal Götze.