Matthijs de Ligt bo postal novi član Bayerna. Foto: EPA
Matthijs de Ligt bo postal novi član Bayerna. Foto: EPA

Odškodnina še ni dokončna, saj znesek lahko zaradi različnih bonusov zraste na 80 milijonov, poročajo številni mediji, vključno s Skyem, Bildom in Kickerjem. 22-letnik iz Laiderdorpa, ki ima z Juventusom sicer veljavno pogodbo do konca junija 2024, naj bi z Bayernom podpisal petletno pogodbo do konca junija 2027.

Tako bo De Ligt postal druga odmevnejša okrepitev Bayerna v poletnem prestopnem roku, potem ko so Bavarci v klub iz Liverpoola pripeljali odličnega napadalca Sadia Maneja. Senegalski reprezentančni napadalec, ki je za Liverpool na 269 tekmah zabil 120 golov, bo v konici napada zamenjal Roberta Lewandowskega, ki se je odločil za nove izzive v Barceloni.

De Ligt je poleti sicer požel pozornost številnih evropskih velikanov, tudi Chelseaja, a odločil se je kariero nadaljevati v Nemčiji, kjer bo Bayernu v naslednji sezoni skušal pomagati do 11. zaporednega naslova nemškega prvaka, ni pa skrivnost, da si navijači želijo predvsem naslova v Ligi prvakov.

Goretzka bo počival od šest do osem tednov
Trener Julian Nagelsmann na začetku sezone ne bo mogel računati na Leona Goretzko. Nemški reprezentant bo po operaciji levega kolena odsoten šest do osem tednov, 27-letni igralec sredine igrišča je bil zaradi podobnih zdravstvenih težav izven pogona od decembra lani do marca letos.

Bayern je na promocijsko in pripravljalno turnejo v ZDA, kjer bo v naslednjem tednu igral dve tekmi proti ekipama D.C. United in Manchester City, danes odpotoval brez Goretzke.

Nova sezona se bo v Bundesligi začela 5. avgusta, Bayern bo obrambo naslova začel v Frankfurtu, kjer jih čaka zanimiv obračun z Eintrachtom, zmagovalcem Evropske lige v prejšnji sezoni.