Erik ten Hag je v letošnji sezoni Manchester United vodil na 10 tekmah, popeljal ga je do 4 zmag, utrpel je 6 porazov. Lani je na 62 tekmah slast zmage okusil 41-krat, 9-krat se je tekma končala brez zmagovalca, 12-krat s porazom. Foto: EPA
Erik ten Hag je v letošnji sezoni Manchester United vodil na 10 tekmah, popeljal ga je do 4 zmag, utrpel je 6 porazov. Lani je na 62 tekmah slast zmage okusil 41-krat, 9-krat se je tekma končala brez zmagovalca, 12-krat s porazom. Foto: EPA

Nizozemski strateg je lani sedel na klop velikana z Old Trafforda. Ekipo je popeljal na 3. mesto v Premier League in ji zagotovil mesto v Ligi prvakov, a letos se sezona nikakor ne razpleta po njegovem okusu.

Rasmus Højlund se je dvakrat vpisal med strelce. Foto: EPA
Rasmus Højlund se je dvakrat vpisal med strelce. Foto: EPA

Slabe predstave v domačem prvenstvu so se preselile še v najelitnejše evropsko tekmovanje, kjer po dveh odigranih tekmah s točkovno ničlo zaseda zadnje mesto v skupini A.

Na obeh tekmah so sicer igrali dobro, v uvodnem krogu so se zoperstavili Bayernu, tudi proti Galatasarayju so po zaslugi izjemno razpoloženega Rasmusa Højlunda dvakrat vodili, a obakrat vodstvo izpustili iz rok – za konec pa ostali celo brez točke.

Ten Hagov izplen zadnjih desetih tekem je za klub, kot je Manchester United, preprosto nesprejemljiv. Od 14. avgusta do torka so njegovi varovanci v vseh tekmovanjih zmagali štirikrat, utrpeli pa kar šest porazov.

Za nameček je United izgubil polovico od svojih zadnjih 14 domačih tekem Lige prvakov, potem ko je toliko porazov utrpel na 96 tovrstnih tekmah.

Wilfried Zaha je s svojim krstnim zadetkom v Ligi prvakov izenačil izid na 1:1. Foto: EPA
Wilfried Zaha je s svojim krstnim zadetkom v Ligi prvakov izenačil izid na 1:1. Foto: EPA

Ten Hag: Frustrirajoče je izgubljati vodstvo
"Imeli smo popoln nadzor nad tekmo. Dvakrat smo vodili, nato pa smo se ustrelili v koleno in nasprotniku dvakrat dovolili izenačenje. V takšnih trenutkih moramo bolje odigrati v obrambi," je po tekmi dejal ten Hag in nadaljeval: "Frustrirajoče je izgubljati vodstvo, saj je zelo težko dosegati zadetke v tem tekmovanju. Moramo biti bolj osredotočeni, držati moramo skupaj in poskrbeti, da ne prejmemo zadetka tako hitro. Vse to je povezano tudi z držanjem žoge v svoji posesti, to moramo vsekakor izboljšati."

Zadel je dva sijajna gola, zlasti drugi je bil izjemen, saj je res pokazal svojo moč. Preprosto lep zaključek. Prvi zadetek je bil plod dobre igre, v kateri sta sodelovala Casemiro in Marcus Rashford. Da, zelo sem zadovoljen z Rasmusovo predstavo. Upam, da bo iz tedna v teden le še boljši.

Erik ten Hag o Rasmusu Højlundu

Højlund najsvetlejša točka gostiteljev
Najsvetlejša točka rdečih vragov na obračunu s Turki je bil Højlund. Ta je gostom nenehno povzročal preglavice, zadel je tudi oba gola za svojo ekipo, dosegel bi lahko tudi hat-trick, a je bil njegov zadetek po slabi uri igre zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. "Uprizoril je zelo dobro predstavo. Zadel je dva sijajna gola, zlasti drugi je bil izjemen, saj je res pokazal svojo moč. Preprosto lep zaključek. Prvi zadetek je bil plod dobre igre, v kateri sta sodelovala Casemiro in Marcus Rashford. Da, zelo sem zadovoljen z Rasmusovo predstavo. Upam, da bo iz tedna v teden le še boljši," je priznal ten Hag, ki v zadnjem obdobju ne uživa več tako vsesplošne podpore navijačev kot v preteklosti.

O možnostih za napredovanje v izločilne boje je še dejal: "Vse je še odprto. Vsaka tekma je težka, a zavedamo se, kaj moramo storiti. Do konca želimo ostati v boju za osmino finala."

United je od 77. minute igral brez izključenega Casemira, ki je zaradi spotikanja prejel še drugi rumeni karton. Foto: EPA
United je od 77. minute igral brez izključenega Casemira, ki je zaradi spotikanja prejel še drugi rumeni karton. Foto: EPA

Buruk: Zmago bodo navijači pomnili še dolgo
Po tekmi je bil precej boljše volje njegov kolega na drugi strani, trener Galatasarayja Okan Buruk. "To je bila zelo dobra tekma. Naš primarni cilj je, da se prebijemo iz te skupine. Danes smo tukaj dosegli zelo pomembno zmago. Zmago s 3:2 na Old Traffordu bodo naši navijači pomnili še dolgo," je dejal 49-letni strateg za turški Exxen in dodal: "Ko smo dosegli tretji zadetek, je nasprotnik iskal izenačenje, s tem pa tudi veliko tvegal. Lahko bi dosegli še četrti zadetek, a priložnosti nam ni uspelo izkoristiti."

Zaha: Poslali smo veliko sporočilo
Eden izmed junakov tekme je bil Wilfried Zaha, ki je v 23. minuti izenačil izid na 1:1. Potem ko na prvih 11 obračunih z Manchester Unitedom ni dosegel zadetka, je zdaj mrežo rdečih vragov zatresel kar štirikrat na zadnjih petih tekmah. "Ne samo, da sem zadel na Old Traffordu, to je bil tudi moj prvi zadetek v Ligi prvakov," je dejal nekdanji Unitedov nogometaš, ki je barve dvakratnega evropskega prvaka branil med letoma 2013 in 2015, čeprav je bil v tem obdobju večkrat posojen. "Liga prvakov je tekmovanje, o katerem sem sanjal, in vesel sem, da sem z zadetkom prispeval svoj delež k zmagi. Trudimo se zmagati na vsaki tekmi, takšno imamo miselnost. Z nocojšnjo zmago smo Evropi poslali veliko sporočilo," je še povedal 30-letni bočni napadalec, ki je poleg Uniteda na Otoku zaigral še Crystal Palace in Cardiff City.

Galatasaray bo v naslednjem krogu v vročem carigrajskem obračunu gostil nemškega prvaka Bayern, Mancheter United pa bo znova igral pred svojimi navijači, tokrat bo nasprotnik København.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Real Madrid slavil sredi Neaplja