Andraž Šporar. Foto: EPA
Andraž Šporar. Foto: EPA

V prvi tekmi 2. predkroga, v prvem je bil prost, je v slovaških Košicah s 3:1 premagal Dnipro-1. Prvi zadetek je dosegel Šporar.

Slovenski napadalec, ki je zadel v deseti minuti, je bil edini Slovenec, ki je začel tekmo, igral pa je do 78. minute. Verbič je bil najprej na klopi, v igro je vstopil v 70. minuti in štiri minute po vstopu podal Filipu Djuričiću za 2:0. Čerin je tekmo v celoti izpustil.

Tekmi med Žalgirisom in Galatasarayem ter Dinamom iz Zagreba in Astano sta bili zanimivi s stališča morebitnih tekmecev slovenskega prvaka Olimpije v nadaljevanju evropske sezone, saj bi se v primeru zmage nad Ludogorcem v tretjem krogu Lige prvakov merila z zmagovalcem prvega omenjenega dvoboja, v primeru poraza pa z zmagovalcem drugega v 3. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo.

Tekma med Litovci in Turki se je končala z izidom 2:2, hrvaški prvaki pa so kar s 4:0 - tri gole je dosegel Luka Ivanušec, ugnali Kazahstance, tako da bo glede na videno, Zagrebčani so namreč tekmece povsem nadigrali, povratna tekma najbrž bolj kot ne formalnost.