Karim Benzema je proti Liverpoolu v Ligi prvakov zadel že šestkrat, več kot kateri koli drugi nogometaš. Foto: Reuters
Karim Benzema je proti Liverpoolu v Ligi prvakov zadel že šestkrat, več kot kateri koli drugi nogometaš. Foto: Reuters

V Liverpoolu so domači po četrt ure vodili z 2:0, na koncu pa doživeli bridek poraz. Šele tretjič v tem stoletju so pred svojimi navijači prejeli pet zadetkov. Redsi so povedli že v 4. minuti. Po izjemni podaji Mohameda Salaha med dvema branilcema z desne strani se je pred vrati sijajno znašel Darwin Nunez in z desnico s peto matiral Thibauta Courtoisa.

Deset minut pozneje je na 2:0 povišal Salah, ki je izkoristil veliko napako Courtoisa. Ta se je po resda neugodni podaji nazaj z žogo v nogah preveč poigraval pred vrati in jo izgubil, Egipčan pa je to izkoristil in iz bližine zatresel mrežo. Z 42. golom (na 66 srečanjih) je prehitel Stevena Gerrarda in postal najboljši Liverpoolov strelec v evropskih pokalih v zgodovini.

Darwin Nunez je v 4. minuti poskrbel za najhitrejši zadetek Liverpoola na domačem stadionu v zgodovini Lige prvakov. Foto: Reuters
Darwin Nunez je v 4. minuti poskrbel za najhitrejši zadetek Liverpoola na domačem stadionu v zgodovini Lige prvakov. Foto: Reuters

Na nov zadetek gledalcem ni bilo treba dolgo čakati. V 21. minuti se je žoga znašla tudi za hrbtom domačega vratarja Alissona. Z leve strani je z zavitim diagonalnim strelom z desnico silovito in natančno ob oddaljenejši vratnici meril Vinicius Junior.

15 minut pozneje je isti nogometaš tudi izenačil. Velika napaka se je tokrat pripetila Alissonu, ki je deset metrov od vrat žogo izbil naravnost v nogo rojaka Viniciusa Juniorja, od tam pa se je odbila v vrata.

Benzema dokončal delo

Kot se je za Liverpool prvi polčas končal, se je drugi začel. V 47. minuti je z leve strani iz skrajšanega kota Real izvajal prosti strel, iz bližine pa je Madridčane v vodstvo z glavo popeljal Eder Militao.

Osem minut pozneje je Karim Benzema še enkrat šokiral Anfield in s pomočjo Joea Gomeza, ki je preusmeril žogo mimo Alissona, s 15 metrov povišal na 2:4. Francoz je v 67. minuti po protinapadu rutinirano zadel tudi za končnih 2:5. Gostitelji so bili v drugem polčasu nemočni, gosti pa so učinkovito izkoriščali priložnosti.

To je najhujši poraz redsov na domačih tekmah v Ligi prvakov, leta 2014 so jih na Anfieldu z 0:3 prav tako premagali 14-kratni evropski prvaki iz španske prestolnice.

Real in Liverpool sta se maja srečala v finalu pretekle sezone v Parizu, tudi pred devetimi meseci so zmagali Španci, tedaj z 1:0 z golom Viniciusa Juniorja.

Vinicius Junior je bil junak lanskega finala v Parizu, tokrat se je izkazal z goloma za izenačenje na 2:2. Foto: Reuters
Vinicius Junior je bil junak lanskega finala v Parizu, tokrat se je izkazal z goloma za izenačenje na 2:2. Foto: Reuters

Obema ne gre najbolje v domačih prvenstvih

Kraljevi klub v letošnji sezoni ne blesti, v španskem prvenstvu zaostaja že osem točk za Barcelono. Tudi Liverpoolu ne gre po načrtih, v Premier ligi je na osmem mestu. Je pa prejšnji teden premagal Everton (2:0) in Newcastle (0:2).

Madridčani so se lani v izločilnih bojih trikrat skozi šivankino uho prebili do finala proti PSG-ju, Chelseaju in Manchester Cityju. Tokrat so igrali brez Aurliena Tchouamenija, ki ima gripo in je ostal v Madridu. Toni Kroos je vendarle stisnil zobe in bil na klopi, a na zelenico prišel šele v 87. minuti. Vrnil se je dobitnik zlate žoge Benzema, ki je izpustil sobotno tekmo proti Osasuni (0:2).

Osimhen in Di Lorenzo strelca v Frankfurtu

V Frankfurtu je Napoli povedel v 40. minuti z zadetkom Victorja Osimhena iz bližine po nizkem predložku odlično razpoloženega Hirvinga Lozana. Nigerijec je na zadnjih devetih tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 10 golov. Končni izid 0:2 je v 65. minuti postavil kapetan Giovanni Di Lorenzo po izvrstni podaji Hviče Kvarachelije s peto.

Gruzijcu je v 36. minuti pri izidu 0:0 Kevin Trapp ubranil 11-metrovko po prekršku Aurelia Bute nad Osimhenom.

Gostitelji, lanski zmagovalci Evropske lige, so od 58. minute igrali brez svojega najboljšega strelca Randala Koloja Muanija, saj je prejel rdeči karton po prekršku nad Andrejem-Frankom Zambom Anguisso. Napoli je v 34. minuti prek Lozana zadel tudi vratnico, nogometaši vodilnega moštva italijanskega prvenstva pa so imeli poleg tega še nekaj priložnosti.

Jürgen Klopp. Foto: Reuters
Jürgen Klopp. Foto: Reuters

Osmina finala, prvi tekmi

LIVERPOOL - REAL MADRID 2:5 (2:2)
Nunez 4., Salah 14.; Vinicius Junior 21., 36., Militao 47., Benzema 55., 67.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez (73./Matip), van Dijk, Robertson, Henderson (73./Milner), Fabinho, Bajčetić (85./Elliott), Salah, Nunez (64./Jota), Gakpo (64./Firmino).

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Rüdiger, Alaba (27./Nacho), Modrić (87./Kroos), Camavinga, Valverde, Rodrygo (81./Ceballos), Benzema (87./Asensio), Vinicius Junior.

Sodnik: Istvan Kovacs (Romunija)


EINTRACHT FRANKFURT - NAPOLI 0:2 (0:1)
Osimhen 40., Di Lorenzo 65.
RK: Kolo Muani 58./Eintracht
Trapp (Eintracht) je v 36. minuti ubranil 11-metrovko Kvaracheliji.

Eintracht: Trapp, Jakić, N'Dicka, Tuta, Buta (69./Knauff), Kamada, Sow, Max (92./Lenz), Lindström (69./Borre), Götze (81./Alidou), Kolo Muani.

Napoli: Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera, Lobotka, Anguissa (80./Ndombele), Zielinski, Kvarachelija (84./Politano), Lozano (80./Elmas), Osimhen (84./Simeone).

Sodnik: Artur Dias (Portugalska)

Povratni tekmi bosta 15. marca.

Napadalec Napolija Victor Osimhen je v 40. minuti načel mrežo Eintrachta. Foto: Reuters
Napadalec Napolija Victor Osimhen je v 40. minuti načel mrežo Eintrachta. Foto: Reuters