Harry Maguire, ki je storil prekršek za najstrožjo kazen globoko v sodnikovem dodatku prvega polčasa, je s soigralci zelenico na Parknu zapustil sklonjene glave. Foto: EPA
Harry Maguire, ki je storil prekršek za najstrožjo kazen globoko v sodnikovem dodatku prvega polčasa, je s soigralci zelenico na Parknu zapustil sklonjene glave. Foto: EPA

V skupini A bo še zelo vroče. No, Bayern je razred zase in si je že zagotovil nastop v osmini finala, a boj za drugo mesto, ki še vodi v končnico Lige prvakov, bo še zelo oster. Potem ko so Bavarci na Allianz Areni z 2:1 ugnali Galatasaray - oba zadetka je dosegel Harry Kane: prvega iz bližine z glavo (zadetek je bil najprej razveljavljen zaradi prepovedanega položaja), drugega na oddaljenješi vratnici po lepo podaji Mathysa Tela iz protinapada -, je na drugi tekmi v skupini Köbenhavn po preobratu senzacionalno premagal Manchester United.

Roony Bardghji je bil mož odločitve v Köbenhavnu. Foto: EPA
Roony Bardghji je bil mož odločitve v Köbenhavnu. Foto: EPA

Rdeči vragi so v danski prestolnici sicer hitro povedli, že v 3. minuti je po lepi podaji Scotta McTominayja v prazno mrežo zadel Rasmus Højlund, ki je bil natančen še 25 minut pozneje, ko je bil na pravem mestu ob pravem času in je odbito žogo poslal v mrežo za 0:2. Domači vratar mu je hat-trick z odlično obrambo preprečil po slabe pol ure igre.

Nato pa eden izmed prelomnih trenutkov tekme: povratnik Marcus Rashford, ki letos ni v najboljši formi in se je vrnil po poškodbi, je zaradi ostrega prekrška prejel rdeči karton, kar so gostitelji izkoristili in do odmora izid izenačili. Zadela sta Mohamed Elyounoussi, ki je zadel z natančnim strelom ob desni vratnici, in Diogo Goncalves, ki je zadel z bele točke.

V drugem polčasu so bili gledalci priča mrtvemu teku, vse do 69. minute, ko je Bruno Fernandes angleški kolektiv znova popeljal v vodstvu z natančno odmerjenim strelom z 11 metrov. A Danci se niso predali, v 83. minuti je Rasmus Falk v kazenski prostor poslal predložek, Lukas Lerager pa je spretno zadel v spodnji desni kot. 3:3.

Ko je že kazalo, da se bo tekma končala neodločeno, pa je na tribunah stadiona Parken še enkrat završalo. Komaj 17-letni kuvajtski vezist Roony Bardghji je namreč dosegel zmagoviti zadetek za neverjeten preobrat! S strelom iz prve je matiral nemočnega Andreja Onano in ga premagal ob desni vratnici za vsesplošno evforijo na Parknu.

Brahim Diaz. Foto: Reuters
Brahim Diaz. Foto: Reuters

Real gladko prek Brage
Na Santiagu Bernabeuu je gostovala portugalska Braga. Ta je imela že v šesti minuti odlično priložnost, da povede, a je Alvaro Djalo zgrešil 11-etrovko. Hitro zatem je na tla v kazenskem prostoru padel tudi Rodrygo, toda sodnik kljub pritožbam Reala ni pokazal na belo točko. Brahim Diaz je v 12. minuti že proslavljal gol, toda sodnik ni priznal Realovega gola, saj je Vinicius Junior predtem storil prekršek. Brahim Diaz je v 27. minuti znova zatresel mrežo, tokrat upravičeno - Rodrygo je z desne strani podal žogo pred vrata, Diaz pa jo je poslal pod prečko. Diaz je zapretil tudi v 55. minuti, ko je streljal od blizu, vratar Brage je branil. Vinicus Junior je v 58. minuti po podaji Lucasa Vazqueza z diagonalnim strelom povišal vodstvo na 2:0. Že dve minuti pozneje so Realovci zadeli iz novega protinapada. Tokrat se je Vinicius vpisal med podajalce, zadel pa je Rodrygo.

Bukayo Saka je takole zadel za končnih 2:0 na Emiratesu. Foto: EPA
Bukayo Saka je takole zadel za končnih 2:0 na Emiratesu. Foto: EPA

Trossard in Saka natančna proti Sevilli
Arsenal je proti Sevilli po številnih nevarnih napadih povedel v 29. minuti. Jorginho je s krasno podajo zaposlil Sako na desni strani, ta je nato poslal predložek v kazenski prostor, kjer je pritekel Leandro Trossard, ki je akcijo kronal z golom. Po dobri uri igre, ko so gostje postajali nevarnejši, so topničarji udarili iz bliskovitega protinapada, Bukayo Saka se je na desni strani lepo otresel Adrie Pedrose, nato pa hladnokrvno premagal še vratarja Marka Dmitrovića za 2:0.

Matteo Politano je poskrbel, da je Napoli na odmor odšel z minimalno prednostjo. Foto: EPA
Matteo Politano je poskrbel, da je Napoli na odmor odšel z minimalno prednostjo. Foto: EPA
David Datro Fofana, 20-letni napadalec iz Slonokoščene obale, ki je Unionu iz Berlina sicer posojen iz vrst Chelseaja, je na uvodu drugega polčasa izenačil izid na stadionu Diega Armanda Maradone, potem ko je Union Berlin udaril iz protinapada. Strel Sheralda Beckerja je domači vratar Alex Meret še ubranil, a žogo je odbil na nogo Fofanaja, ki je hladnokrvno zaključil za 1:1. Foto: Reuters
David Datro Fofana, 20-letni napadalec iz Slonokoščene obale, ki je Unionu iz Berlina sicer posojen iz vrst Chelseaja, je na uvodu drugega polčasa izenačil izid na stadionu Diega Armanda Maradone, potem ko je Union Berlin udaril iz protinapada. Strel Sheralda Beckerja je domači vratar Alex Meret še ubranil, a žogo je odbil na nogo Fofanaja, ki je hladnokrvno zaključil za 1:1. Foto: Reuters

Napoli dvakrat zadel, obveljal en zadetek
Neapeljčani so bili v prvem polčasu precej boljši nasprotnik, ves čas so pritiskali na vrata nemškega prvoligaša, v 24. minuti jim je uspelo zatresti mrežo, ko je iz neposredne bližine žogo v gol pospravil Andre Zampo Anguissa, a je bil zadetek po ogledu počasnega videoposnetka razveljavljen zaradi prekrška Giovannija Di Lorenza ob podaji z glavo. Vseeno so gostitelji na odmor odšli s prednostjo, po predložku z leve strani je s kančkom sreče zadel Matteo Politano. Žoga se je odbila od Josipa Juranovića in presenetila vratarja Frederika Ronnowa. Juranović je bil sicer po izteku sodnikovega dodatka zelo blizu izenačenja, s prostega strela je nastreljal desno vratarjevo vratnico.

Že v uvodnih minutah nadaljevanja je uspelo Berlinčanom izid izenačiti. Po hitrem protinapadu in obrambi Alexa Mereta po strelu Sheralda Beckerja je žogo v mrežo pospravil David Datro Fofana. Berlinčani so kmalu zatem zapretili še z nekaj polpriložnostmi, ki pa so ostale neizkoriščene. Igra se je nato precej umirila. Napoli je bil nekajkrat nevaren, Hviča Kvarachelija je v 85. minuti zapretil gostujoči ekipi s strelom, ki je bil blokiran, minuto zatem je z glavo prek gola streljal še Giovanni Simeone. Ostalo je pri 1:1.


4. krog, skupina A:
BAYERN – GALATASARAY 2:1 (0:0)
Kane 80., 87.; Bakambu 93.

Bayern: Neuer, Mazraoui, Upamecano (72./Laimer), Kim, Davies, Kimmich, Goretzka, Coman (87./Gnabry), Musiala (40./Müller), Sane (72./Tel), Kane.

Galatasaray: Muslera, Boey, D. Sanchez, Bardakci, Angelino (78./Nelsson), Ayhan (69./Sergio Oliveira), Torreira, Ziyech (58./Yilmaz), Aktürkoglu, Zaha (78./Bakambu), Icardi (69./Tete).

Sodnik: Antonio Emanuel Carvalho Nobre (Portugalska)

KØBENHAVN – MANCHESTER UNITED 4:3 (1:2)
Elyounoussi 45., Goncalves 45.+7/11-m, Lerager 83., Bardghji 87.; Hojlund 3., 28., Fernandes 69./11-m
RK: Rashford 42./Manchester United

Köbenhavn: Grabara, Ankersen (70./Sörensen), Vavro (78./Boilesen), Diks, Jelert, Falk, Lerager, Diogo Goncalves (70./Oskarsson), Elyounoussi (63./Bardghji), Claesson, Achouri (78./Larsson).

Man. United: Onana, Wan-Bissaka, Maguire, Evans (15./Varane), Diogo Dalot, McTominay, Eriksen (46./Amrabat), Rashford, Bruno Fernandes, Garnacho, Höjlund (84./Mount).

Sodnik: Donatas Rumsas (Litva)

Lestvica:                          
BAYERN *           4  4 0 0 11:6 12
KÖBENHAVN          4  1 1 2  7:8  4
GALATASARAY        4  1 1 2  7:9  4
MANCHESTER UNITED  4  1 0 3  9:11 3
       * - že v osmini finala      

Skupina B:
PSV EINDHOVEN – LENS 1:0 (1:0)
De Jong 12.
RK: Guilavogui 92./Lens

ARSENAL – SEVILLA 2:0 (1:0)
Trossard 29., Saka 64.

Arsenal: Raya, White, Saliba, Gabriel, Jorginho (90./Elneny), Tomijasu (46./Zinčenko), Havertz, Rice, Saka (85./Kiwior), Martinelli (81./Nelson), Trossard (81./Fabio Vieira).

Sevilla: Dmitrović, Juanlu, Bade, Gudelj, Kike Salas (76./Ocampos), Fernando, Lamela, Jordan (65./Soumare; 73./Mariano), Sow (65./Rakitić), Pedrosa (76./Nianzou), En-Nesyri.

Sodnik: Istvan Kovacs (Madžarska)

Lestvica:                          
ARSENAL            4  3 0 1  9:3  9
PSV EINDHOVEN      4  1 2 1  4:7  5
LENS               4  1 2 1  4:4  5
SEVILLA            4  0 2 2  4:7  2

Skupina C:
NAPOLI – UNION BERLIN 1:1 (1:0)
Politano 39.; Fofana 52.

REAL MADRID – BRAGA 3:0 (1:0)
Brahim Diaz 27., Vinicius 58., Rodrygo 61.
Djalo (Braga) je v 6. minuti zapravil 11-m.

Lestvica:                          
REAL MADRID *      4  4 0 0  9:3 12
NAPOLI             4  2 1 1  6:5  7
BRAGA              4  1 0 3  5:9  3
UNION BERLIN       4  0 1 3  3:6  1
        * - že v osmini finala     

Skupina D:
REAL SOCIEDAD – BENFICA 3:1 (3:0)
Merino 6., Oyarzabal 12., Barrenetxea 21.; R. Silva 49.
Mendez (Real Sociedad) je v 27. minuti zapravil 11-m.

SALZBURG – INTER 0:1 (0:0)
Lautaro 86./11-m

Lestvica:                          
REAL SOCIEDAD *    4  3 1 0  7:2 10
INTER *            4  3 1 0  5:2 10
SALZBURG           4  1 0 3  3:5  3
BENFICA            4  0 0 4  1:7  0
       * - že v osmini finala