Mariborčani se bodo v 2. predkrogu letošnje Lige prvakov v sredo pomerili s Šerifom iz Tiraspola. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani se bodo v 2. predkrogu letošnje Lige prvakov v sredo pomerili s Šerifom iz Tiraspola. Foto: www.alesfevzer.com

V tem primeru bodo prvo tekmo odigrali v Ljudskem vrtu. Skupna zmaga nad Šerifom bi vijoličastim sicer že prinesla evropsko jesen, saj bi se že uvrstili najmanj v skupinski del Konferenčne lige, v kateri je lani zaigrala Mura.

Če bo Maribor v 3. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov neuspešen, bo evropsko pot nadaljeval v 3. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo, kjer se bo prav tako srečal s HJK-jem ali Viktorio Plzen, le da v tem primeru s poražencem.

Mariborčani so v 1. krogu kvalifikacij izločili beloruski Šahtjor iz Soligorska. Potem ko se je prva tekma v Ljudskem vrtu končala brez zadetkov (0:0), so Mariborčani v Adapazariju v Turčiji po zaslugi Roka Baturine slavili z 2:0 in si priigrali obračuna z moldavskim prvakom. Ta je s skupnim izidom 2:1 ugnal Zrinjski iz BiH-a.

Maribor, ki je Prvo ligo Telemach začel s presenetljivim porazom z 0:3 proti Kalcerju iz Radomelj, je bil v žreb postavljen kot nenosilec, med mogočimi tekmeci pa so bili poleg HJK-ja in Viktorie iz Plzna še Crvena zvezda ter zmagovalec obračuna med Žalgirisom in Malmöjem.

Prve tekme 3. predkroga bodo na sporedu 2. in 3. avgusta, povratne 9. avgusta.

Do morebitnih tekmecev v 3. predkrogu tudi Koper, Mura in Olimpija
Morebitne tekmece so dobili tudi Koper, Mura in Olimpija v kvalifikacijah za Konferenčno ligo.

Če Mura premaga irski kolektiv Saint Patrick's Athletic, se bo v 3. predkrogu v skupini 3 pomerila z zmagovalcem obračuna CSKA Sofija – Makedonija Skopje.

Morebitnega tekmeca sta v istem predkrogu in v skupini 6 dobila tudi Koper in Olimpija. Koprčani, ki se bodo v 2. predkrogu pomerili z Vaduzom, se bodo ob morebitnem napredovanju pomerili z zmagovalcem dvoboja BATE Borisov – Konyaspor. Olimpija, ki se bo v 2. predkrogu pomerila z ekipo Sepsi Sfantu Gheorghe iz Romunije, pa se bo ob morebitnem napredovanju pomerila z zmagovalcem obračuna Rijeka – Djurgarden.

Liga prvakov, 3. predkrog

Skupina 1:
MACCABI HAIFA (IZR)/OLYMPIACOS (GRČ) – APOLLON LIMASOL (CIP)
QARABAG (AZE)/ZÜRICH – FERENCVAROS (MAD)/SLOVAN BRATISLAVA (SLK)
LUDOGOREC (BOL)/SHAMROCK ROVERS (IRS) – DINAMO ZAGREB (HRV)/SHKUPI (MKD)

Skupina 2:
MARIBOR (SLO)/ŠERIF (MLD) – HJK HELSINKI (FIN)/VIKTORIA PLZEN (ČEŠ)
LINFIELD (S. IRS)/BODO-GLIMT (NOR) – ŽALGIRIS (LIT)/MALMÖ (ŠVE)
CRVENA ZVEZDA (SRB) – PJUNIK (ARM)/DUDELANGE (LUKS)


Konferenčna liga, 3. predkrog

Skupina 3:
CSKA SOFIJA (BOL)/MAKEDONIJA SKOPJE (MKD) – SAINT PATRICK'S ATHLETIC (IRS)/MURA (SLO)

Skupina 6:
KOPER (SLO)/VADUZ (LIE) – BATE BORISOV (BLR)/KONYASPOR (TUR)
SEPSI SFANTU GHEORGHE (ROM)/OLIMPIJA (SLO) – RIJEKA (HRV)/DJURGARDEN (ŠVE)