Stožice bodo v torek verjetno razprodane. Foto: www.alesfevzer.com
Stožice bodo v torek verjetno razprodane. Foto: www.alesfevzer.com

Torek bo v Stožicah tako zelo pester, saj bo pred tem slovenska košarkarska reprezentanca ob 18. uri na pripravljalni tekmi gostila Črno goro.

Ljubljančani so v torek na nepozabni tekmi v Stožicah v drugem predkrogu izločili bolgarski Ludogorec in si zagotovili vsaj nastop v skupinskem delu Konferenčne lige.

Ob morebitni zmagi nad Galatasarayem bi Olimpijo od skupinskega dela Lige prvakov ločila le še ena ovira. Če bodo zmaji izgubili proti Turkom, jih čaka dvoboj za nastopanje v skupinskem delu Evropske lige.

Demirbay nova okrepitev Galatasaraya

Sorodna novica Olimpija v 3. predkrogu za nogometni raj proti Galatasarayu

Galatasaray se je pred nadaljevanjem sezone okrepil tudi z nemškim nogometašem Keremom Demirbayem, je klub danes potrdil na spletni strani. Po poročanju nemških medijev je turški prvak Bayerju iz Leverkusna za 30-letnega vezista nakazal štiri milijone evrov.

Najbolj zveneča imena v Galatasarayu so Argentinec Mauro Icardi, Belgijec Dries Mertens, Italijan Nicolo Zaniolo, Wilfried Zaha iz Slonokoščene obale ter Urugvajca Fernando Muslera in Lucas Torreira.

Nova senzacija prvaka Ferskih otokov

Medtem v Evropi najbolj odmeva podvig prvaka Ferskih otokov Klasvika, ki je po madžarskem prvaku Ferencvarošu izločil še švedskega prvaka Häcken. Potem ko se je prva tekma na Ferskih otokih končala z 0:0, so drugo odločile enajstmetrovke. Po rednem delu je bilo 2:2, po podaljšku pa 3:3. Klasvik je izenačil v 109. minuti.

Junak je bil 35-letni Norvežan Vegard Forren, ki je v peti seriji uspešno izvedel strel z bele pike in gostom iz mesta s 5000 prebivalci zagotovil napredovanje v 3. predkrog. Švedi so zgrešili zadnji dve enajstmetrovki.

"To so solze sreče. Kakšno moštvo, kakšen klub, kakšno mesto, kakšna podpora in kakšna zgodba. To je nerealno," je klub po zgodovinskem uspehu za ferski nogomet zapisal na družbenih omrežjih.

Klaksvik bo skušal pravljico nadaljevati proti norveškemu Moldeju.

LIGA PRVAKOV
3. PREDKROG, prva tekma

Torek ob 21.00:
OLIMPIJA - GALATASARAY

Povratna tekma bo 15. avgusta ob 20.00.