Veselje Maccabija po uvrstitvi v Ligo prvakov. Foto: EPA
Veselje Maccabija po uvrstitvi v Ligo prvakov. Foto: EPA

Rdeče-beli so tako kot na prvi tekmi tudi na domači zelenici stadiona Rajka Mitića, na katerem so navijači pripravili imenitno vzdušje, zapravili vodstvo. Gostitelji so dobro začeli povratni obračun in v 12. minuti izigrali Maccabijevo obrambo, po podaji Osmana Bukarija pa je Guelor Kanga zadel vratnico.

27. minuta je tekla, ko je Marakana eksplodirala. Po levi strani je izvrstno prodrl razpoloženi Aleksandar Katai, ki je tik pred avtlinijo podal v sredino, kjer je neposrečeno posredoval Sean Goldberg, tako da je do žoge prišel Aleksandar Pešić, ki jo je pospravil v mrežo. Kmalu bi srbski prvaki lahko povišali prednost, ko je po podaji Bukarija z volejem poskusil Marko Ivanić, toda njegov strel je bil nenatančen.

Je pa zato bolje meril v 43. minuti, ko je Katai mojstrsko podal s peto do Pešića, ta je našel Ivanića, ki je z diagonalnim strelom povišal prednost. Globoko v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko je imela Zvezda vse pod nadzorom, je po kotu Maccabija z roko v kazenskem prostoru igral Slavoljub Srnić. Po posredovanju VAR-a so gostje dobili enajstmetrovko, ki jo je izvedel Dolev Hazizia, toda s posredovanjem se je izkazal Milan Borjan.

Toda v nadaljevanju akcije je bil Bukari nepozoren in izgubil žogo, z razdalje je streljal Daniel Sundgren, Borjan je bil nekoliko pokrit, obenem pa je še slabo posredoval in gostje so znižali. V drugem delu je bil Maccabi podjetnejši in tudi nevarnejši, odločitev pa je padla v 90. minuti, ko je s prostega strela z leve strani žogo v kazenski prostor poslal Omer Atzili. Nespretno je posredoval Milan Pavkov in končala je za hrbtom Borjana. Zvezda je imela v 97. minuti lepo priložnost za podaljšek, toda Nemanja Milunović je streljal čez vrata.


4. PREDKROG, povratne tekme, prvaki:
Crvena zvezda - MACCABI HAIFA 2:2 (2:1) 2:3
Pešić 27., Ivanić 43.; Sundgren 45., Pavkov 90./ag.
Borjan (Zvezda) je v 45. minuti ubranil 11-m Hazizi.

VIKTORIA PLZEN - Qarabag 2:1 (0:1) 0:0
Kopic 58., Kliment 73.; Ozobić 38.

Sreda ob 21.00:
DINAMO ZAGREB - BODO/GLIMT (NOR) 0:1

TRABZONSPOR - KÖBENHAVN 1:2

Neprvaki:
BENFICA - Dinamo Kijev 3:0 (3:0) 2:0
Otamendi 27., Silva 40., Neres 43.

Sreda ob 21.00:
PSV EINDHOVEN - RANGERS 2:2

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.