Harry Kane je v 39. minuti načel mrežo Lazia, v 66. pa postavil končni izid. Foto: Reuters
Harry Kane je v 39. minuti načel mrežo Lazia, v 66. pa postavil končni izid. Foto: Reuters

Na Allianz Areni je prvi strel sprožil Matteo Guendouzi v 5. minuti za Lazio, a je z roba kazenskega prostora žogo poslal precej mimo vrat. Minuto pozneje je po hitrem napadu na drugi strani streljal Leroy Sane, prešibko za Ivana Provedela.

Vratar gostov je v 14. minuti s pestmi odbil žogo po silovitem poskusu Jamala Musiale, ki pa je letela preveč po sredini. Tri minute zatem je od daleč prvič zagrozil še Harry Kane. Na srečo Lazia je žoga pred vrati zadela Maria Gilo in končala v kotu. V 24. minuti je bilo znova vroče, ko so branilci gostov v isti akciji ustavili strela Musiale in Raphaela Guerreira.

Nato pa je sledila 37. minuta, v kateri se je izjemna priložnost ponudila Laziu. Ciro Immobile je po dolgem predložku z leve strani in dotiku Matthijsa de Ligta pet metrov od vrat v padcu streljal z glavo, toda preslabo oziroma premalo natančno, žoga je zletela mimo vratnice.

Navijači Bayerna so po slabših predstavah v nemškem prvenstvu, v katerem ponos Bavarske zaostaja že deset točk za vodilnim Leverkusnom, vendarle prišli na svoj račun. Foto: Reuters
Navijači Bayerna so po slabših predstavah v nemškem prvenstvu, v katerem ponos Bavarske zaostaja že deset točk za vodilnim Leverkusnom, vendarle prišli na svoj račun. Foto: Reuters

Müller na 2:0 povišal v idealnem trenutku za domače

Kazen za Rimljane je prišla dve minuti pozneje, ko je bil po akciji več igralcev in slabo zadeti žogi Guerreira v kazenskem prostoru Harry Kane z glavo uspešnejši in je povedel Bayern v vodstvo z 1:0.

V sodnikovem dodatku prvega polčasa je po kotu in močnem strelu de Ligta iz voleja z desne strani za hrbet Provedela žogo prav tako z glavo preusmeril še Thomas Müller, tako da so bili Münchenčani že ob odmoru v prednosti.

Vratnica preprečila 4:0

Kane je v 66. minuti zadel še enkrat, ko je mrežo zatresel po poskusu Saneja in odbiti žogi Provedela. Pet minut pozneje je Müllerju veselje preprečila vratnica, takoj zatem je malenkost mimo vrat streljal še Sane in do konca tekme je ostalo pri 3:0.

Lazio je imel edino pravo priložnost v drugem polčasu v 72. minuti. Felipe Anderson je nevarno meril s 15 metrov, vendar je žoga v nogo zadela Aleksandra Pavlovića in se odbila v kot. Immobile je že po uri igre zaradi poškodbe predčasno zapustil zelenico.

Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 7:0.

Kylian Mbappe je dvakrat poslal žogo za hrbet Alexa Remira. Foto: Reuters
Kylian Mbappe je dvakrat poslal žogo za hrbet Alexa Remira. Foto: Reuters

Tudi Mbappe dvakrat v polno

Parižani so prvo tekmo dobili z 2:0, ko sta zadela Kylian Mbappe in Bradley Barcola. Francoski zvezdnik se je med strelce vpisal tudi na stadionu Anoeta v San Sebastianu, in to dvakrat. V 15. minuti je za vodstvo z 0:1 poskrbel, ko je sijajno preigraval na levi strani kazenskega prostora, nato pa mrežo zatresel z natančnim diagonalnim strelom.

Znova je udaril v 56. minuti, ko se je le malo za sredinsko črto izognil "ofsajdski zanki", po sprejemu žoge pa stekel v kazenski prostor in s strelom v bližnji spodnji kot rutinirano matiral vratarja Alexa Remira.

V 89. minuti je častni zadetek za gostitelje iz voleja dosegel kapetan Mikel Merino po akciji po desni strani.

V sredo ob 21.00 bosta na sporedu dvoboja Real Madrid – Leipzig z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom ter Manchester City – København. Španci bodo branili prednost z 1:0, Angleži pa s 3:1.


Osmina finala, povratni tekmi

Real Sociedad – PARIS SG 1:2 (0:1) 0:2
Merino 89.; Mbappe 15., 56.

Real Sociedad: Remiro, Galan, Le Normand, Zubeldia (76./Pacheco), Traore, Merino, Zubimendi (83./Olasagasti), Mendez (61./Turrientes), Kubo, Becker (61./Barrenetxea), Oyarzabal (77./Andre Silva).

PSG: Donnarumma, Hakimi (83./Soler), Beraldo, Hernandez, Mendes (61./Mukiele), Zaïre-Emery, Vitinha, Fabian Ruiz (77./Ugarte), Dembele (82./Kolo Muani), Barcola (46./K.-I. Lee), Mbappe.

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)


BAYERN – Lazio 3:0 (2:0) 0:1
Kane 39., 66., Müller 45.+2

Bayern: Neuer, Kimmich, de Ligt, Dier, Guerreiro (78./Davies), Pavlović, Goretzka, Musiala (91./Gnabry), Müller (78./Tel), Sane (89./Laimer), Kane.

Lazio: Provedel, Marušić, Gila, Romagnoli, Pellegrini, Guendouzi, Vecino (61./Cataldi), Luis Alberto (80./Kamada), Zaccagni (61./Isaksen), Felipe Anderson (75./Pedro), Immobile (61./Castellanos).

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.

Sorodna novica De Ligt: Vsi smo v godlji in skupaj se moramo izkopati ven