Cilj Bayerna je bil, da po štirih sezonah znova zaigra vsaj v polfinalu, a proti Laziu ga čaka še zahtevna naloga za uvrstitev v četrtfinale. Foto: EPA
Cilj Bayerna je bil, da po štirih sezonah znova zaigra vsaj v polfinalu, a proti Laziu ga čaka še zahtevna naloga za uvrstitev v četrtfinale. Foto: EPA

Rimljani so na Olimpicu na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov odvzeli slovit skalp. V drugem polčasu so prevzeli pobudo, zmago pa je gostiteljem z bele točke zagotovil kapetan Ciro Immobile. "Trdo smo delali in se dobro pripravili, da bi dobili priložnost. Vedel sem, da bo ekipa dala vse od sebe. Rekel sem, da moramo navijačem prirediti nepozaben večer, in to nam je tudi uspelo. Tudi pred doseženim zadetkom in po njem smo imeli priložnosti. Lepo bi bilo, če bi še kakšno izkoristili, a na splošno je rezultat zelo dober. Take tekme ti prinesejo neverjetno veliko zadovoljstva. Da delimo te trenutke z navijači, je tudi razlog, da smo začeli igrati nogomet," je strnil svoje misli mož odločitve v italijanski prestolnici.

Sorodna novica Lazio po rdečem kartonu in 11-m poglobil krizo v napadu sterilnega Bayerna

"Odigrali smo, kot smo morali. Zelo kakovostno in z veliko energije. Izpolnili smo cilj, ki smo si ga zadali, toda zdaj je treba potrditi uvrstitev med osem," je dejal Matteo Guendouzi, ki je bil izbran za igralca tekme, trener Lazia Maurizio Sarri pa je pristavil: "Na trenutke smo trpeli, a smo odigrali dobro tekmo. Zadovoljni smo, da smo premagali eno najmočnejših ekip v Evropi, toda obžalujemo, saj bi bila lahko zmaga višja. Všeč mi je, kako kompaktna je bila ekipa in s kakšnim ekipnim duhom so igrali nogometaši. Delovali smo kot eno. Vedeli smo, da bodo na tekmi težki trenutki, toda hkrati tudi, da si bomo priigrali priložnosti. Eno smo izkoristili."

Bavarci prvič po petih letih v Ligi prvakov – tedaj prav tako v osmini finala, nasproti pa jim je stal Liverpool – niso sprožili strela v okvir vrat. "Po mojem mnenju je bila reakcija po porazu z Leverkusnom v Rimu v prvem polčasu prava. Morali bi doseči kakšen gol v prvem delu. Če govorimo o odzivu po taki tekmi, ne moremo vedno govoriti le o rezultatu, ki je seveda pomemben, a bistven je naš pristop. V prvem polčasu smo imeli tri velike priložnosti, kar je za tekmo Lige prvakov, sploh v gosteh, veliko," je pozitivne stvari poudaril Thomas Müller.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

"Frustrirani smo in jezni. Mi smo izgubili tekmo, ni je Lazio dobil. Ne vem, zakaj smo popustili v drugem polčasu. Nismo bili več zaupali vase in smo se znašli v zaostanku. Ne vem, kaj je razlog, da je bilo tako. Rekli smo, da moramo še naprej igrati intenzivno in še pogumneje napasti, toda prikazali smo popolnoma drugačen obraz. Na nekaterih stvareh iz prvega polčasa lahko gradimo. Priigrali smo si nekaj priložnosti, a na koncu ostali brez strela v okvir. Jasno je, da tako ne moreš zmagovati. Toda pred nami je še povratna tekma. Rezultat ni ugoden, a se bomo borili do konca," je odločen trener Bayerna Thomas Tuchel.

Mbappe: Delo še ni opravljeno

Foto: EPA
Foto: EPA

PSG si je priboril lepo prednost pred povratnim obračunom v San Sebastianu. Real Sociedad je premagal z 2:0. Baski so se sicer dobro upirali in bili predvsem v prvem polčasu enakovreden tekmec favoriziranim francoskim prvakom. V 58. minuti je gostitelje v vodstvo popeljal Kylian Mbappe, ki je kaznoval nepozornost obrambe La Reala. "V nogometu ni naključij. Drugo tekmo zapored smo dobili zadetek po mrtvi žogi. Res je, da je tik pred golom naš igralec prejel udarec in ravno ta bi moral Mbappeja pokrivati ob kotu. Tako ga je nekdo drug, ki ni vajen te pozicije v takšni situaciji. Take malenkosti delajo razliko na tej ravni. Ko igraš proti tako kakovostnemu tekmecu, se ne moreš izogniti manjšim napakam. Naredili smo dve ali tri in prejeli dva gola," je dejal gostujoči vezist Mikel Merino.

"Zadovoljni smo s pristopom in borbenostjo. Videli smo, da ko stvari dobro izvajamo, smo lahko konkurenčni PSG-ju. Zdaj je pred nami obračun na našem stadionu in našimi navijači. Od sebe bomo dali vse, kar lahko. Ostajamo optimistični. Na koncu je to nogomet. Dva gola vseeno nista veliko. Z navijači, ki so nam dali dodatno energijo že na prejšnjih tekmah Lige prvakov, imamo možnost. Moramo biti učinkovitejši, kot so bili v zadnjem obdobju," je dodal španski reprezentant.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

PSG že 17 tekem zapored ne pozna poraza. V tem obdobju je bila to njegova 13. zmaga, na zadnjih 12 obračunih Lige prvakov je na domači zelenici klonil le enkrat, še 35. pa je na zadnjih dvobojih najmočnejšega evropskega tekmovanja dosegel gol. Za igralca tekme je bil izbran Mbappe, ki je dosegel že 13. gol na zadnjih desetih srečanjih na vseh tekmovanjih. Učinkovit je tudi v Ligi prvakov, saj je na zadnjih desetih obračunih v izločilnih bojih mrežo zatresel že devetkrat. "Zadovoljni smo z rezultatom. Osnovni cilj je bil, da dobimo tekmo doma. Uspelo nam je," je dejal prvi zvezdnik pariške zasedbe.

"Zdaj nas čaka še ena tekma, medtem še tri v državnem prvenstvu. Smo veseli, a se zavedamo, da delo še ni opravljeno. Vedno je pomembno, da si na prvi tekmi priigraš prednost. Vemo, kako težko je to v Ligi prvakov. Še naprej moramo igrati kot ekipa. Na gostovanje gremo po zmago in seveda mesto v četrtfinalu," je sklenil 25-letni Parižan.