Jan Oblak bo zelo verjetno imel kar precej dela v torek zvečer na stadionu Etihad. Foto: Reuters
Jan Oblak bo zelo verjetno imel kar precej dela v torek zvečer na stadionu Etihad. Foto: Reuters

Guardiola je pred desetimi leti na klopi Barcelone v španskem prvenstvu ugnal Simeoneja, ki je prvo sezono vodil Atletico, z 2:1. Precej bolj je ostal v spominu obračun v polfinalu Lige prvakov maja 2016. Bayern je imel veliko premoč, a je pod vodstvom Guardiole izpadel proti Atleticu. V Madridu so bili colchonerosi boljši z 1:0, na Allianz Areni pa so Bavarci zmagali le z 2:1. Ključni zadetek v gosteh je dosegel Fernando Torres.

Oba priznana stratega gojita popolnoma različni slog igre in obeta se pravi taktični boj na stadionu Etihad.

Guardiola: Atletico igra precej napadalneje, kot mislijo ljudje
"
Atletico igra precej napadalneje, kot mislijo ljudje. Res je, da ne tvega veliko v gradnji napada, v zadnji tretjini pa so zares nevarni. Atletico je res tekmovalna ekipa. V vsakem trenutku se odlično znajdejo. Ne glede na izid so nevarni," je razmišljal Guardiola.

Katalonec je naredil številne videoanalize v zadnjem tednu. "Izogibajo se nepotrebnemu tveganju. Zelo agresivni so, ko prestrežejo žogo. Prepričan sem, da nas ne bodo pokrivali po celotnem igrišču od začetka tekme. Vmes se bodo odločili za presing."

"Mislim, da smo dozoreli za velike tekme. Že pred petimi leti smo imeli odlično ekipo, a zdaj smo bolj pripravljeni za ključni del sezone. Veliko več izkušenj imamo. Veliko smo se naučili iz grenkih porazov v preteklih sezonah," je prepričan vezist Bernardo Silva.

Diego Simeone je bil že trn v peti Pepa Guardiole. Foto: Reuters
Diego Simeone je bil že trn v peti Pepa Guardiole. Foto: Reuters

Simeone: Morali bomo igrati še precej bolje kot proti Unitedu
Atletico je v osmini finala ugnal Manchester United (1:1 in 1:0). V finalu je igral v letih 2014 in 2016, v zadnjih sezonah pa ni blestel v izločilnih bojih.

"Sterling in De Bruyne sta me večkrat navdušila. Nikoli ne odnehata, nobena žoga za njiju ni izgubljena. City ima zunajserijske posameznike. Imajo boljše igralce od nas. Mislim, da imata City in Bayern najboljše posameznike, a lani je naslov osvojil Chelsea. V izločilnih bojih so se vseskozi dvigovali, zrasli so kot ekipa in osvojili Ligo prvakov," je povedal trener Diego Simeone.

"V osmini finala smo izločili Manchester United, ki pa je popolnoma drugačna ekipa. Rdeči vragi igrajo neposredneje proti vratom. City stavi na pozicijsko igro, na vseh delih igrišča so dobri. Morali bomo igrati še precej bolje kot proti Unitedu," je dodal Simeone.

V nedeljo obračun vodilnih ekip Premier lige
Manchester City ima osem krogov pred koncem Premier lige le še točko naskoka pred Liverpoolom. Vodilni ekipi se bosta srečali v nedeljo ob 17.30 na stadionu Etihad, že naslednji teden pa bodo na sporedu povratne tekme četrtfinala Lige prvakov. Ritem tekem bo res peklenski, saj se bosta nato v soboto, 16. aprila, v polfinalu Pokala FA na Wembleyju znova srečala Manchester City in Liverpool.

Redsi bodo imeli na papirju precej lažjo nalogo. V torek bodo na prvi četrtfinalni tekmi gostovali na stadionu Luz v Lizboni. Benfica je v osmini finala izločila Ajax, tokrat pa jo čaka še veliko večji test.

Mohamed Salah je dosegel že osem zadetkov v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters
Mohamed Salah je dosegel že osem zadetkov v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters

Taarabt: Ne bojimo se Liverpoola
Vezist Adel Taarabt je optimističen: "Liverpool ima močno zasedbo, a ne bojimo se jih. Seveda imajo kakovostne posameznike, vendar jih imamo tudi mi. Tudi Liverpool ima kakšno šibko točko, mi pa imamo odlične napadalce."

Redsi eno lovoriko že imajo, v igri pa so še za tri
"V četrtfinalu ni lahkih tekem. Na obeh tekmah moramo prikazati najboljšo predstavo. En slab večer in hitro si izločen iz enega tekmovanja. Pripravljeni smo na izzive v ključnem delu sezone," je poudaril trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki je še vedno v igri v vseh tekmovanjih, potem ko je v vitrini že ligaški pokal.

Izjavi Simeoneja in Guardiole pred tekmo Manchester City - Atletico Madrid

Četrtfinale, prvi tekmi, torek ob 21.00:
MANCHESTER CITY – ATLETICO MADRID

Verjetni postavi:

Man. City: Ederson, Joao Cancelo, Laporte, Stones, Zinčenko, Bernardo Silva, Rodri, De Bruyne, Mahrez, Foden, Sterling.

Atletico: Oblak, Llorente, Savić, Felipe, Reinildo, Renan Lodi, Koke, Kondogbia, Lemar, Griezmann, Joao Felix.

Sodnik: Istvan Kovacs (Romunija)


BENFICA – LIVERPOOL

Verjetni postavi:

Benfica: Vlachodimos, Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo, Weigl, Taarabt, Joao Mario, Darwin Nunez, Goncalo Ramos, Rafa Silva.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Thiago, Salah, Jota, Mane.

Sodnik: Jesus Gil Manzano (Španija)

Povratni tekmi bosta 13. aprila.


Sreda ob 21.00:
VILLARREAL – BAYERN

Verjetni postavi:

Villarreal: Rulli, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza, Trigueros, Capoue, Parejo, Lo Celso, Gerard Moreno, Danjuma.

Bayern: Neuer, Pavard, Süle, Upamecano, Hernandez; Kimmich, Goretzka, Sane, Müller, Coman, Lewandowski.

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)


CHELSEA – REAL MADRID

Verjetni postavi:

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Chalobah, Rüdiger, James, Kante, Jorginho, Alonso; Kovačić, Havertz, Pulišić.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Casemiro, Modrić, Valverde, Benzema, Vinícius Junior.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)

Povratni tekmi bosta 12. aprila.


Polfinale:
MANCHESTER CITY/ATLETICO – CHELSEA/REAL MADRID
BENFICA/LIVERPOOL – VILLARREAL/BAYERN

Prvi tekmi bosta 26. in 27. aprila, povratni pa 3. in 4. maja.