Najboljši strelec španskega prvenstva Karim Benzema na Stamford Bridgeu zabil hat-trick in močno nagnil tehtnico na stran kraljevega kluba. Foto: EPA
Najboljši strelec španskega prvenstva Karim Benzema na Stamford Bridgeu zabil hat-trick in močno nagnil tehtnico na stran kraljevega kluba. Foto: EPA

Karim Benzema je s hat-trickom šokiral evropske prvake prejšnjo sredo v Londonu. Francoz je bil nerešljiva uganka za Thiaga Silvo in Antonia Rüdigerja. Chelsea je nato v soboto povozil Southampton kar s 6:0. Že do odmora so modri zadeli štirikrat. Dvakrat sta bila natančna Mason Mount in Timo Werner.

"Malo je možnosti, da bi nam uspel preobrat v Madridu, a pripravljeni smo iztisniti maksimum. Na prvi tekmi nismo bili v pravi formi, ni nam šlo od nog. V Madridu pričakujem pravi evropski nogometni večer. Mi lahko zmagujemo na velikih tekmah le z ostrino, agresivnim pristopom in popolno predanostjo. Potem smo lahko posebna ekipa. Real nas je v Londonu ustavil, prevzel je nadzor nad tekmo, imel je posest žoge. Ni nam uspelo izpeljati hitrih napadov," je poudaril Tuchel.

Nemški strokovnjak, ki se je izkazal na klopi Mainza in dortmundske Borussie, je znova poudaril, da je urnik v Premier ligi zelo zgoščen.

"Zelo se pozna, da smo že aprila. Real je odigral veliko lahkih tekem v prvenstvu, v katerem lahko opravi pet menjav na tekmo. Mi igramo v Premier ligi, v kateri ni lahkih tekem. Na prvi tekmi nismo imeli svežine. Zdaj nas čaka največji mogoči izziv."

Ancelotti prepričan, da bo Chelsea pritisnil
Madridski Real ima sedem tekem pred koncem ogromnih 12 točk naskoka pred Barcelono in vse misli lahko usmeri k Ligi prvakov.

"Velike ekipe se nikoli ne predajo. Prepričan sem, da se bo Chelsea skušal vrniti. Pripravljeni smo trpeti, vse bomo naredili za preboj v polfinale," je razmišljal Ancelotti.

Robert Lewandowski je najboljši strelec Bundeslige z 32 zadetki. Lani ni igral v četrtfinalu proti PSG-ju in Bavarci so izpadli. Če Poljak ni v formi, so nemški prvaki v velikih težavah. Foto: AP
Robert Lewandowski je najboljši strelec Bundeslige z 32 zadetki. Lani ni igral v četrtfinalu proti PSG-ju in Bavarci so izpadli. Če Poljak ni v formi, so nemški prvaki v velikih težavah. Foto: AP

Mariborčan Vinčić bo sodil na Allianz Areni
Bayern v spomladanskem delu ne blesti. Villarreal je prejšnjo sredo nadigral nemške serijske prvake, zmaga z 1:0 je bila precej prenizka. Na Allianz Areni bo sodil Mariborčan Slavko Vinčić.

V Bundesligi je Bayern nanizal številne povprečne predstave, a ima še vedno devet točk naskoka pred dortmundsko Borussio. V soboto so se Bavarci mučili z Augsburgom, ki je imel kar nekaj priložnosti. Osem minut pred koncem je z bele točke zadel Robert Lewandowski.

Vse je odvisno od Poljaka. Na tekmi dodatnih kvalifikacij za SP v Katarju je prejel udarec v rebra in v zadnjem tednu ni bil v pravi formi. Tudi Serge Gnabry in Leroy Sane že nekaj tednov ne blestita, velika težava je obramba. Dayot Upamecano in Lucas Hernandez sta prepočasna za najboljše evropske napadalce.

Nagelsmann: Naša ekipa se vedno odzove, ko je izziv velik
"Ne smemo jim pustiti veliko časa za miren sprejem žoge. Moramo biti precej neugodnejši tekmec. Zdaj ni čas za modrovanje, ampak je čas, da se izkažemo na zelenici. Govoriti je lahko, precej težje pa se je uvrstiti v polfinale Lige prvakov," je poudaril Julian Nagelsmann.

Strateg Bayerna je prepričan, da se bodo njegovi izbranci v torek zvečer odzvali: "Naša ekipa se vedno odzove, ko je izziv velik. Igralci morajo čutiti pritisk. Villarreal je na prvi tekmi naredil eno napako. Pustili so nas pri življenju. Niso zadeli večkrat, a so imeli izrazite priložnosti."

Manuel Neuer je optimističen pred povratno tekmo. Želi si ponovitve povratne tekme osmine finala, ko je Bayern razbil Salzburg s 7:1. Foto: AP
Manuel Neuer je optimističen pred povratno tekmo. Želi si ponovitve povratne tekme osmine finala, ko je Bayern razbil Salzburg s 7:1. Foto: AP

Neuer: En poraz nas ne bo zamajal
"Imamo zelo veliko ambicioznih igralcev. En poraz nas ne bo zamajal. Usoda je še vedno v naših rokah, igramo na domačem stadionu. Villarreal je odličen v protinapadih. Večkrat smo se že znašli v zaostanku po prvi tekmi. Ne bojimo se izziva," je napovedal vratar Manuel Neuer, ki je v drugem polčasu prve tekme naredil veliko napako, a je Gerard Moreno s sredine igrišča zgrešil prazna vrata.

Emery vlogo favorita prepušča Bayernu
Unai Emery je že štirikrat osvojil Evropsko ligo. V letih 2014, 2015 in 2016 je bil najboljši s Sevillo, lani pa je v finalu presenetil Manchester United po streljanju enajstmetrovk. 50-letni strokovnjak je v osmini finala pripravil sijajno taktiko v Torinu, rumena podmornica je torpedirala Juventus s 3:0.

"Zelo spoštujem ekipo Bayerna. Čaka nas težko delo. Bayern je na domačem igrišču velikokrat dosegel ogromno golov. Zelo samozavestno igra pred svojimi navijači. Zavedam se, da je Bayern favorit, če bo odigral na najvišji ravni."

Arnaut Danjuma je dosegel edini zadetek na prvi tekmi, ki jo je Villarreal dobil z 1:0. Foto: EPA
Arnaut Danjuma je dosegel edini zadetek na prvi tekmi, ki jo je Villarreal dobil z 1:0. Foto: EPA

Moreno pričakuje popolnoma drugačno tekmo
Gerard Moreno je imel dve veliki priložnosti na prvi tekmi. Zadel je tudi vratnico. "Pričakujem popolnoma drugačno tekmo. Bayern ima v napadu odlične igralce in čaka nas precej težje delo. Pričakujem močen pritisk Bayerna, zagotovo bomo trpeli. Naše potovanje po Evropi je v tej sezoni izjemno. Znova se bomo srečali z eno najboljših ekip na svetu. Napredovali bomo le, če bomo vsi prikazali najboljšo predstavo sezone. Ne želimo se ustaviti v četrtfinalu, pripravljeni smo narediti še korak naprej."

Atletico bo moral proti Cityju zapreti del stadiona
Uefa je kaznovala madridski Atletico zaradi rasizma njegovih navijačev na tekmi Lige prvakov proti Manchester Cityju. Klub iz Madrida bo moral na povratni tekmi četrtfinala zapreti del tribune z najmanj 5000 mesti, na prazen del tribune pa razobesiti transparent z napisom Ne rasizmu.

Uefa se je za kazen odločila na podlagi posnetkov španske televizije iz Manchestra, na katerih je bilo jasno videti dvignjene roke navijačev oziroma oziroma njihov nacistični pozdrav.


Četrtfinale, povratne tekme, torek ob 21.00:
REAL MADRID - CHELSEA 3:1

Verjetni postavi:

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Nacho, Alaba, Mendy; Modrić, Casemiro, Kroos; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

Chelsea: Mendy; Chalobah, Thiago Silva, Rüdiger; James, Kanté, Kovačic, Alonso; Mount, Havertz, Ziyech.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)


BAYERN - VILLARREAL 0:1

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies; Kimmich, Goretzka; Coman, Müller, Gnabry, Lewandowski.

Villarreal: Rulli, Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinan, Coquelin, Capoue, Parejo, Lo Celso, Gerard Moreno, Danjuma.

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)


Sreda ob 21.00:
ATLETICO MADRID - MANCHESTER CITY 0:1

Verjetni postavi:

Atletico: Oblak, Vrsaljko, Savić, Felipe, Reinildo, Carrasco, Marcos Llorente, Herrera, Koke, Correa, Joao Felix.

Man. City: Ederson, Walker, Stones, Laporte, Joao Cancelo, De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva, Mahrez, Foden, Grealish.

Sodnik: Daniel Siebert (Nemčija)


LIVERPOOL - BENFICA 3:1

Verjetni postavi:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Cimikas, Henderson, Fabinho, Keïta, Salah, Jota, Luis Díaz.

Benfica: Vlachodimos, Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo, Weigl, Taarabt, Rafa Silva, Ramos, Everton, Darwin Nunez.

Sodnik: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.


Polfinale:
MAN. CITY/ATLETICO - CHELSEA/REAL MADRID
BENFICA/LIVERPOOL - VILLARREAL/BAYERN

Prvi tekmi bosta 26. in 27. aprila, povratni pa 3. in 4. maja.