Xabi Alonso se je zelo izkazal na klopi Bayerja. Foto: Reuters
Xabi Alonso se je zelo izkazal na klopi Bayerja. Foto: Reuters

Alonso dobro pozna ustroj Liverpoola, tu je igral med letoma 2004 in 2009, med drugim je bil tudi strelec ob zmagi v finalu Lige prvakov leta 2005. 42-letni Španec je trenutno trener Bayerja iz Leverkusna, s katerim uživa izjemno uspešno sezono, saj je Bayer na vrhu lestvice nemškega prvenstva, dve točki pred Bayernom. Moštvo se je tudi prebilo v izločilne boje Evropske lige.

Sorodna novica Klopp se po koncu sezone poslavlja od Liverpoola

Preporod Bayerja je pod njegovo taktirko zelo očiten, ko je v klub prišel oktobra 2022, je bil na lestvici po osmih krogih Bundeslige predzadnji, sezono pa končal na šestem mestu.

Toda Liverpool ni edini, ki se je zaželel storitve Xabija Alonsa. Nanj naj bi vrgli oko tudi pri Realu in Bayernu (Alonso je igral za obe ekipi) in celo pri Cityju, če seveda Pep Guardiola po koncu naslednje sezone ne bo več želel podaljšati pogodbe.

Nekdanji španski reprezentant ima pogodbo z Bayerjem podpisano do konca sezone 2025/26. Klubsko vodstvo je vedno zatrjevalo, da ga ne bo oviralo, če bo dobil ponudbo enega od elitnih evropskih klubov. V pogodbi tako ni odkupne klavzule.