Jürgen Klopp je za krmilom Liverpoola skoraj devet let. Foto: EPA
Jürgen Klopp je za krmilom Liverpoola skoraj devet let. Foto: EPA

56-letni Nemec je prišel za krmilo Liverpoola oktobra leta 2015. Pogodbo s klubom ima do konca leta 2026.

Klopp je preporodil Liverpool in z njim leta 2019 osvojil Ligo prvakov. Leto pozneje so redsi po 30 letih spet osvojili angleško prvenstvo. Skupaj z njimi je osvojil šest lovorik.

"Vodstvu kluba sem to povedal že novembra. Razumem, da je to šok za veliko ljudi, ko to slišijo prvič, a bom skušal razložiti. Rad imam klub, ekipo, navijače, mesto in vse, kar je povezano z Liverpoolom, a mi zmanjkuje energije. Kot vidite, trenutno nimamo težav, toda vedel sem, da bom na neki točki moral sporočiti to odločitev. Vem, da te službe ne morem opravljati spet in spet in spet," je povedal Klopp.

"Stoodstotno prava poteza"

Kloppu zmanjkuje energije, zato se poslavlja

"Po letih, ki smo jih preživeli skupaj, in po tem, kar smo prestali, sta rasla spoštovanje in ljubezen med nami. Najmanj, kar dolgujem, je resnica – in to je resnica," je bil čustven Klopp.

Priznal je, da je bila prejšnja sezona težka in da bi v katerem drugem klubu preprosto ostal brez službe. "To se tu ni zgodilo. Zame je zelo pomembno, da ekipi pomagam na prave tirnice. To je bilo vse, o čemer sem razmišljal. Odhod ni nekaj, kar bi rad naredil, je pa po mojem mnenju stoodstotno prava poteza," je še povedal Klopp o svoji odločitvi.

Liverpoolu gre po slabi lanski sezoni v letošnji odlično in je na vrhu angleškega prvenstva. V igri za različne lovorike je še v štirih tekmovanjih.

Vsaj eno leto premora

Ozrl se je tudi na prihodnost. "Če bi me vprašali, ali bom še kdaj delal kot trener, bi v tem trenutku dejal, da ne. Ampak ne vem, kako bo, nisem še bil v tem položaju. Zagotovo pa vem, da ne bom nikoli treniral drugega kluba v Angliji. To je stoodstotno. Prevelika sta ljubezen in spoštovanje do Liverpoola," je poudaril Klopp.

"Ali bom še delal? Seveda, poznam se, ne morem le posedati. Nekaj bom že našel. Toda kluba ali reprezentance vsaj eno leto ne bom vodil. To je to," je zaključil.