Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Film in TV "V Srbiji je nastal mali Hollywood"

12.12.2020

Aleksandra Balmazović že vrsto let igralsko kariero goji med Slovenijo in Srbijo. Pravkar je v srbščini in slovenščini zaigrala v dveh televizijskih nadaljevankah, spustila se je tudi v producentske vode, želi posneti film o Nikoli Tesli.

Slovenija "Razmišljajmo o tem, kako bo, ko tole mine"

28.11.2020

Normalno je počutiti se neprijetno v nenormalnih okoliščinah, pravi psihoterapevtka in antropologinja Ivana Mandarić. V tej fazi epidemije so ljudje utrujeni, naveličani, izčrpani, ne glede na to, da se trudijo vztrajati pri nekaterih svojih aktivnostih.

Knjige Faruk Šehić: Nimamo več iluzij

21.11.2020

Življenje pisatelja, pesnika, novinarja in strastnega ribiča Faruka Šehića je hitro in polno vrtincev – tako kot reka Una, ki je nenehni vir njegovega navdiha. Ob Uni je odraščal, se med vojno boril in bil ranjen. O njej je napisal roman – Knjiga o Uni.

Oder Inga Remeta: Ni zadostovalo, da sem Slovenka

14.11.2020

Življenjska pot 41-letne Inge Remeta spominja na ameriške sanje: stara je bila 13 let, ko je z zadnjim konvojem zapustila oblegano Sarajevo. V gledališču, ki ga zdaj vodi, je začela kot čistilka - vsako jutro pred začetkom pouka na gimnaziji Šentvid.

Slovenija Pogovarjajmo se o smrti, slavimo življenje

31.10.2020

Pred dnevom spomina na mrtve ustanoviteljica neprofitnega zavoda Pogreb ni tabu Elvina Babajić za NaGlas! govori o navadah pri pokopih pokojnikov različnih veroizpovedi pa tudi o tem, da je spomin na mrtve pravzaprav poklon njihovemu življenju.

Slovenska zdravnica 2020 Hatije Ismaili: Od začetka so me vzeli za svojo

17.10.2020

Ni pomembno, kako ti je ime ali narodnost, pomembno je, da si predvsem človek, pravi Hatije Ismaili, Albanka iz Makedonije, slovenska zdravnica leta 2020. Odraščala je med Gostivarjem in Kočevjem, študirala na Reki, živi in dela pa v Novem mestu.

Zdravje "Ob strokovnosti moramo imeti zdravniki tudi empatijo"

03.10.2020

V Sloveniji dela okoli 500 tujih zdravnikov, največ iz Srbije - skoraj 200. Eden izmed njih je tudi dr. Vladan Rajić s Pediatrične klinike, ki tudi predava na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Slovenija Slovenija začenja dialog z nemško govorečo skupnostjo

03.10.2020

Hrvaški, nemški in srbski jezik bi morali biti priznani kot manjšinski jeziki, ki se tradicionalno govorijo v Sloveniji, piše v najnovejših priporočilih Sveta Evrope. Vlada: Predlagana priporočila le delno odražajo stanje izvajanja Listine v Sloveniji.

Oder Slovenka? Črnogorka? Štajerka!

19.09.2020

"Vedno se mi je zdelo, da živim neko vzporedno življenje: doma patriarhalna vzgoja, ko so se pri nas vrata zaprla, je bilo tako, kot da smo nekje v Črni gori – v Mariboru. Šola pa je bila seveda takšna, kot je bila, slovenska, liberalna."

Knjige "Naglas je postal moja nova domovina"

05.09.2020

Med vojno v Bosni in Hercegovini je pisatelj Velibor Čolić zatočišče poiskal v Franciji. Takrat, leta 1992, še ni znal niti besede francosko. Zadnjih 15 let romane piše izključno v francoščini: postal je "jugoslovanski" Milan Kundera.

NaGlas! Marko Mandir: Prihod Thompsona ni OK

20.06.2020

Morda zaradi pragmatičnosti slovenske politike ali strahu, da bi 10 odstotkov slovenskega prebivalstva, "jugovičev", razblinilo narodno bit, ti še niso priznani, pravi Marko Mandir in ugotavlja, da Slovenija močno zaostaja glede pravic manjšin.

Slovenija S priseljenci res želimo graditi odnos

06.06.2020

Starši priseljenci niso imeli ustrezne tehnične opreme za pouk na daljavo. Niso vedeli, kaj je spletna učilnica, kako vstopati vanjo, kje najti gradivo, kaj z njim narediti. Zato so že ob začetku epidemije v DRPD-ju prevedli navodila šolanja na daljavo.

Stran 7 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov