Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Kultura "Burek je tudi fina beseda, rima se z Jurek, curek, Turek"

15.05.2021

Hrana je osnovna človeška potreba, to ji daje primarno družbeno moč, je najpriročnejše orodje združevanja, pa tudi razlikovanja. Burek je odličen primer za to, pravi Jernej Mlekuž, ki ga kličejo tudi dr. Burek, saj je doktoriral na temo bureka.

Slovenija "Treba je poskušati spremeniti sistem"

01.05.2021

Vse tuje raziskave kažejo, da tuji delavci skozi davke, vplačila v socialni in pokojninski sistem in na druge načine prispevajo v sistem več, kot znašajo "zlorabe", o katerih se veliko govori. Prav tako opravljajo dela, ki jih domače prebivalstvo zavrača.

Film in TV Kукла: Tudi cirilica je del moje identitete

17.04.2021

Najnovejši hit Dina Merlina in Senidah, Dođi, ima na YouTubu več kot deset milijonov ogledov. Tudi po zaslugi Kukle, ki v videospotih uporablja elemente bogate slovanske in balkanske dediščine. Njen film Sestre je zmagal na festivalu v Franciji.

Kultura "Prebivalce jemljejo kot otroke"

03.04.2021

"Nelogično je, koliko opažam policije vsepovsod. Zdi se mi povsem nelogično, da imamo opraviti z nečim, kar je neoprijemljivo, kar ne vemo natanko, kako deluje, vse, kar je vizualnega okrog nas, pa je neka represija, " pravi umetnica Samira Kentrić.

Kultura "Ime mi je Selma, vendar nisem iz Bosne"

20.03.2021

"Še vedno imaš naglas svojih staršev" – s to opazko so nekateri znanci "pospremili" Selmo Skenderović na študij slovenistike in primerjalne književnosti na Filozofsko fakulteto v Ljubljani. "Vseeno zmorem," je v oddaji NaGlas dejala 19-letna Selma.

Kultura "Balašević je zmagal"

06.03.2021

Svetlana Slapšak: "Znal se je opravičiti za napako." "Balašević ni poskušal štajerskih vin, je pa bil strasten navijač NK Maribor," pravi Vladimir Rukavina. "Đole, s tabo je bilo odraščanje lepše in lažje," je v žalni knjigi zapisala Mariborčanka Maja.

Slovenija Manjšine za izrekanje o narodni pripadnosti

20.02.2021

"Predstavniki etničnih skupnosti nekdanjih konstitutivnih narodov SFRJ zahtevamo, da se uvede pravica izrekanja o etnični pripadnosti pri popisu prebivalstva v 2021," pravi Ilija Dimitrievski iz Eyumaka. Zahtevi se pridružujejo tudi Hrvati.

Slovenija Manjšine ‒ zgodba o noju, ki tišči glavo v pesek

20.02.2021

Bolj kot smo skeptični do obstoja etničnih skupnosti, bolj kažemo, da smo sami nesamozavestni glede tega, kdo smo kot družba, kot država. Priznanje nikoli ni pogoj za obstoj manjšine, raznolikost pa je treba upravljati, opozarja dr. Petra Roter.

Slovenija Niti 29 let po izbrisu se predsednika države in vlade nista opravičila

06.02.2021

"Po letu 2000 smo bili na območju nekdanje Jugoslavije priče manjšemu valu opravičil, nobeno pa ni obsodilo nacionalistične ideologije. V Sloveniji je boleča zlasti zgodba o izbrisanih, ki bi morala postati tudi ključni del zgodbe o osamosvajanju."

Slovenija "Čas, ko se bomo vsi vrnili v šole, ni daleč"

23.01.2021

"Lahko rečem samo, da si želimo čim prej priti v šole, verjamem, da ta čas ni tako daleč. Na OŠ Janka Padežnika v Mariboru si močno prizadevamo za to, da se približamo tako staršem kot učencem," pravi Koraljka Čeh.

Kulinarika "Pleskavica mi je spremenila življenje"

09.01.2021

"Slovenci imajo radi tenko pleskavico in preveč zapečeno. To ni dobro. Meni je všeč, da je rahlo rožnata, ne preveč pečena, sočna," poznavalsko o jedeh z žara govori človek, ki je leskovški žar približal slovenskim brbončicam, Momčilo Jorgaćević - Moma.

Glasba Slovenec, ki poje sevdalinke

26.12.2020

Kitarist, kantavtor in skladatelj Vlado Kreslin je zaljubljenec v sevdah. Najprej ga je odkril med služenjem JLA v Banjaluki, med vojno v BiH pa je sodeloval s skupino Vali, mlajšimi bosanskimi begunci, ki so sevdah peli na Vodnikovi domačiji v Ljubljani.

Stran 6 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov